Aperitiv placinte cu vinete, ardei si telemea

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 2 Noi 2017 | 4736 vizualizari

 

tarte si placinte rumenite si iscusite
 
Vă invit să încercați o rețetă foarte gustoasă cu vinete. Aluatul a ieșit atât de pufos și de bun, iar umplutura gustoasă, de abia te poți opri de la 2-3 plăcințele.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 300 g făină
  • 200 g iaurt
  • 100 g unt
  • 1 praf de copt
  • sare
  • pentru umplutură:
  • 1 vânătă mare (400g)
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 2 căţei usturoi
  • 1 ceapă roșie
  • 2 ouă
  • 100 g telemea
  • 2 linguri ulei
  • pătrunjel
  • sare
  • piper
  • pentru uns:
  • 1 gălbenuş
  • 2 linguri de apă
  • semințe
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinte cu vinete, ardei si telemea:

Pentru aluat, amesteci toate ingredientele şi le frămânți 10 minute. Vei obţine un aluat omogen, pe care îl lași la frigider.Pentru umplutură, cureți vânăta de coajă, o tai cuburi şi o presari cu sare. O lași aşa 10 minute.
Într-o tigaie, încingi uleiul şi pui ceapa tocată la călit și usturoiul curățat și tăiat felioare. Când s-au rumenit, adaugi ardeiul tăiat cubulețe și vinetele bine scurse şi le lași pe foc aproximativ 10 minute, apoi le lași să se răcorească şi adaugi pătrunjelul tocat și ouăle bătute cu sare și piper și omogenizezi.

Împarți aluatul în 9 și formezi bile pe care le întinzi cu sucitorul. Pe fiecare cerc pui 2-3 linguri de umplutură, presari telemea rasă şi aduni marginile. Aşează plăcinţelele în tava tapetată cu hârtie de copt şi le dai la cuptor pentru 35 de minute. Cu 10 minute înainte de a fi gata, le scoți şi le ungi cu gălbenuş amestecat cu apă și presari semințele.

TIPS-URI

1

Strângeți mai bine aluatul când îl adunați deasupra compoziției. Eu nu am strâns suficient de bine și s-a desfăcut puțin la copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinte cu vinete, ardei si telemea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole verde cu sos de usturoi si smantana