tarte si placinte rumenite si iscusite
Vă invit să încercați o rețetă foarte gustoasă cu vinete. Aluatul a ieșit atât de pufos și de bun, iar umplutura gustoasă, de abia te poți opri de la 2-3 plăcințele.
Pentru aluat, amesteci toate ingredientele şi le frămânți 10 minute. Vei obţine un aluat omogen, pe care îl lași la frigider.Pentru umplutură, cureți vânăta de coajă, o tai cuburi şi o presari cu sare. O lași aşa 10 minute.
Într-o tigaie, încingi uleiul şi pui ceapa tocată la călit și usturoiul curățat și tăiat felioare. Când s-au rumenit, adaugi ardeiul tăiat cubulețe și vinetele bine scurse şi le lași pe foc aproximativ 10 minute, apoi le lași să se răcorească şi adaugi pătrunjelul tocat și ouăle bătute cu sare și piper și omogenizezi.
Împarți aluatul în 9 și formezi bile pe care le întinzi cu sucitorul. Pe fiecare cerc pui 2-3 linguri de umplutură, presari telemea rasă şi aduni marginile. Aşează plăcinţelele în tava tapetată cu hârtie de copt şi le dai la cuptor pentru 35 de minute. Cu 10 minute înainte de a fi gata, le scoți şi le ungi cu gălbenuş amestecat cu apă și presari semințele.
1
Strângeți mai bine aluatul când îl adunați deasupra compoziției. Eu nu am strâns suficient de bine și s-a desfăcut puțin la copt.