Aperitiv placinte cu vinete, ardei si telemea

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 2 Noi 2017 | 4544 vizualizari

 

tarte si placinte rumenite si iscusite
 
Vă invit să încercați o rețetă foarte gustoasă cu vinete. Aluatul a ieșit atât de pufos și de bun, iar umplutura gustoasă, de abia te poți opri de la 2-3 plăcințele.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 300 g făină
  • 200 g iaurt
  • 100 g unt
  • 1 praf de copt
  • sare
  • pentru umplutură:
  • 1 vânătă mare (400g)
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 2 căţei usturoi
  • 1 ceapă roșie
  • 2 ouă
  • 100 g telemea
  • 2 linguri ulei
  • pătrunjel
  • sare
  • piper
  • pentru uns:
  • 1 gălbenuş
  • 2 linguri de apă
  • semințe
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinte cu vinete, ardei si telemea:

Pentru aluat, amesteci toate ingredientele şi le frămânți 10 minute. Vei obţine un aluat omogen, pe care îl lași la frigider.Pentru umplutură, cureți vânăta de coajă, o tai cuburi şi o presari cu sare. O lași aşa 10 minute.
Într-o tigaie, încingi uleiul şi pui ceapa tocată la călit și usturoiul curățat și tăiat felioare. Când s-au rumenit, adaugi ardeiul tăiat cubulețe și vinetele bine scurse şi le lași pe foc aproximativ 10 minute, apoi le lași să se răcorească şi adaugi pătrunjelul tocat și ouăle bătute cu sare și piper și omogenizezi.

Împarți aluatul în 9 și formezi bile pe care le întinzi cu sucitorul. Pe fiecare cerc pui 2-3 linguri de umplutură, presari telemea rasă şi aduni marginile. Aşează plăcinţelele în tava tapetată cu hârtie de copt şi le dai la cuptor pentru 35 de minute. Cu 10 minute înainte de a fi gata, le scoți şi le ungi cu gălbenuş amestecat cu apă și presari semințele.

TIPS-URI

1

Strângeți mai bine aluatul când îl adunați deasupra compoziției. Eu nu am strâns suficient de bine și s-a desfăcut puțin la copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinte cu vinete, ardei si telemea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi rustici