Aperitiv saratele cu susan si aluat de casa

de Ancutsa in Aperitive / Garnituri, 8 Mai 2017 | 3731 vizualizari

 

Din ingredientele de mai jos, am pregatit 2 retete: saratele cu susan si pernute cu capsuni si nuca. Le puteti umple cu ce doriti, fie faceti numai saratele, fie umpleti cu ceva dulce. Eu am facut 4 tavi cu saratele si 2 tavi cu pernute dulci.
 
Mai jos va prezint varianta pentru saratele.
 

 

INGREDIENTE

  • 25 g drojdie proaspata
  • 300 ml apa calduta
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingurita otet
  • 50 g Rama Maestro 72% grasime
  • faina cat cuprinde
  • In plus:
  • 200 g unt sau margarina pentru impachetat
  • Pentru decor:
  • 1 ou pentru uns
  • cascaval ras
  • seminte de susan rumenite la cuptor.
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv saratele cu susan si aluat de casa:

 

Intr-un castron mai mare, se amesteca faina cu drojdia proaspata, se adauga 50 g unt sau margarina (cu un procent ridicat de grasime sau chiar untura) bucatele, faramitandu-l cu degetele. Se adauga si apa calduta, zaharul, sarea si oul. Se framanta pana se obtine un aluat pufos, dar bun de intins.

 Se intinde aluatul cu mainile, in foaie groasa, pe masa presarata cu faina. Se pune blocul de margarina si se impacheteaza. Fiind rece, e mai greu de manevrat, asa ca se bate cu un facalet, cu grija, ca margarina sa nu iasa pe partea cealalta. Se intoarce aluatul pe toate partile, pana se aplatizeaza si intra margarina in el.

Se da la frigider pentru o ora, dupa care se repeta procedeul: se intinde in foaie potrivita de groasa, se pliaza si se da iar la frigider, tot asa de 4-5 ori. Eu l-am pregatit cu o zi inainte.

 Se preincalzeste cuptorul. Se taie aluatul in jumatate, apoi iar in jumatati. Ce nu folosim, se da la frigider, pentru a nu se topi pe masa, pentru ca devine dificil de lucrat cu el. Se intinde o parte mica de aluat pe masa presarata cu faina, intr-o foaie potrivit de groasa, se taie in fasii, se ung cu oul batut bine, se presara susan si cascaval ras si se rasucesc. Se asaza saratelele in tava pregatita cu foaie de copt si se dau la cuptor (la inceput la foc mediu, apoi se face foc mic) pana devin aurii. Daca aluatul e intins mai grosut, saratelele ies mai fragede, iar daca aluatul e subtire, ies mai crocante.

 Se pot pastra in cutii metalice pentru prajituri.

Pot fi luate si la pachet.

Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/05/saratele-cu-susan-si-aluat-de-casa.html 

TIPS-URI

1

Sfat: La acest tip de aluat, e important ca untul sau margarina sa fie rece si sa aiba un procent ridicat de grasime.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv saratele cu susan si aluat de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv oua vopsite cu hartie creponata