Aperitiv placinta sarata creata

de Lily_Musat in Aperitive / Garnituri, 11 Ian 2011 | 144782 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 330 ml lapte
  • 1 cub de drojdie proaspata
  • 2 lingurite de ulei
  • 2 lingurite de sare
  • 3 lingurite de zahar
  • faina 500 gr
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • 500 grame branza mixta (oaie+vaca)
  • 6 oua.
  • Ingrediente pentru uns placinta:
  • 1 ou
  • 1 iaurt
  • 2 linguri de ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinta sarata creata:

Am facut aluatul la masina de paine la programul 8 Dough 1:30h, program de framantat si dospit. Dam pe razatoare branza si o amestecam cu ouale batute. Dupa ce aluatul este gata, il scoatem din cuva aparatului si il framantam putin.

Impartim aluatul in 3 si incepem sa il intindem intr-o foaie subtire cu sucitorul. Punem compozitia de branza cu ou pe jumatate din foaie, aducem cealalta jumatate de aluat deasupra si incretim usor.Transferam cu grija placinta in tava tapetata cu hatie de copt. Procedam la fel si cu restul foilor.

Pe deasupra punem iaurtul amestecat cu oul batut si uleiul. Dam la cuptor pentru cca 45 minute la 200 grade. Pudram placinta cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta sarata creata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi umpluti si ciuperci umplute