Aperitiv oua vopsite pentru Paste

de Veronica22 in Aperitive / Garnituri, 1 Apr 2018 | 3323 vizualizari

 

bunatati pentru Pasti

 

INGREDIENTE

  • 30 oua
  • 1 lgta sare
  • 2 lg otet
  • coloranti
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv oua vopsite pentru Paste:


Ouale trebuie spalate foarte bine cu detergent si apoi clatite. Punem apoi oulale la fiert in apa cu sare si otet, la foc foarte mic, pentru a fierbe incet. In acest mod coaja oualor nu va crapa.

Pentru a vopsi ouale, am ales vopsea de ou de la Dr Oetker.

Vopseaua (pliculete) se pune intr-un bol cu apa calda pentru a se lichefia.
Ouale se scot din apa cand ajung la o temperatura suportabila la mana. Se sterg cu un servet. In mana punem 2-3 picaturi de vopsea si apoi coloram oul cu aceasta vopsea. Se lasa pe un alt servetel de hartie la uscat.

Pentru vopsitul oualor am mai folosit diversi coloranti pentru oua, coji de ceapa (pentru oua marmorate) si banderole decorative.

Am avut oua cu coaja alba si rosie.
Dupa fierbere am folosit un ciorap pentru a fixa cat mai strans pe ou coaja de ceapa galbena. Pe unele dintre oua am pus cateva frunzulite, iar pe unele banderole.

Culoarea se pregateste dupa indicatiile de pe ambalaj si la fel procedam si cu vopsitul.
Pentru ouale invelite in coji de ceapa am folosit culoare verde si am fiert 2 min ouale in culoare pentru a se colora marmorat.
Celelate oua le-am colorat simplu.

Se scot din vopsea cu grija si se lasa pe un prosop. Dupa racire se pot da cu putin lac special pentru luciu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv oua vopsite pentru Paste" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu ciuperci