E o reteta pe care o stiu de la bunica mea si care o prestez de fiecare data cu amintiri .
Faci maiaua din drojdie,zahar si lapte caldut,lasi sa dospeasca bine.
Intre timp pui sarea in faina,amesteci bine,apoi untura(unsoare se zice in partea noastra)si freci bine,ouale si maiaua dospita.
Framanti bine vorba bunicii mele"pana asuda grinda".Cu cat framanti mai bine,ies covrigei mai fini.
Intinzi in foaie nu prea subtiri ca se usuca,nu prea grosi ca ei mai cresc.
Tai cu forma sau poti doar cu cutitul,ungi cu ou deasupra sa capete o culoare frumoasa,presari cu chimen sau sare mare si coci pana devin aurii.
1
poti folosi in loc de untura,margarina,dar ies mai putin sfaramiciosi
2
poti face un scrob de apa,faina si sare cu care sa ungi covrigii cu 10 min inaite de a-i scoate din cuptor(in loc de chimen)
3
din 1kg. de faina mie mi-a iesit 1,400 kg. covrigei.