Tarta cu dovlecei

de cocuta2607 in Aperitive / Garnituri, 10 Sep 2014 | 3029 vizualizari

 

Tarta cu dovlecei si sunculita afumata

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • – 225 gr. faina
  • – 1 ou
  • – 100 gr unt
  • – 1 varf de sare
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • – 500 gr. dovlecei
  • – 200 gr. sana
  • – 300 gr. sunculita
  • – 2 oua
  • – 1 ardei capia
  • – condimente
  • – 150 gr cascaval
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecei:

Se face aluatul fraged si se lasa la frigider cca 30 minute. Dovleceii se taie rondele, se pun pe foc si apoi se adauga ardeiul tocat marunt si sunculita. Se lasa sa scada tot lichidul, apoi se iau de pe foc si se lasa la racit.

Se bat ouale impreuna cu cascavalul ras, se adauga si sana, apoi se toarna peste dovlecei. Se adauga si condimentele, se amesteca bine si se lasa putin la frigider.

Intre timp se intinde o foaie din aluatul fraged, se pune in forma de tarta, se inteapa putin si se da la cuptor pentru 10 minute. Se scoate, se pune umplutura si se mai lasa in cuptor cca 30 minute.

Se lasa sa se raceasca in forma, dupa care se taie si se serveste rece.

La aceasta reteta se poate folosi carne de pui sau altceva, dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (6)

cocuta2607 1

11.09.2014, 10:27

Draga Andreea, aluatul se face asa: se amesteca toate ingredientele pentru aluat pana se obtine un aluat nu foarte tare, dar care nu se lipeste de maini; se framanta cca 10 minute

cocuta2607 1

11.09.2014, 10:28

Multumesc pentru aprecieri!

Adele 1

14.09.2014, 13:29

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv tarta cu rosii, masline si parmezan