Aperitiv oua scotiene

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 15 Apr 2018 | 3577 vizualizari

 

O rețetă care e de mult timp pusă pe lista de probat, i-a venit în sfârșit rândul! După atâtea sărbători, în cazul meu, Paștele celebrat de două ori, an de an, mereu rămân ouă roșii, care așteaptă să fie transformate. De obicei în salată orientală sau frantuzească, dar de data asta, am zis să trec și pe la scoțieni :) Bune au fost și chiar au avut succes în farfuriile Zmeișorilor!  Spor și poftă bună!  Nah, o rețeta  "Bunatati de Paste",  ce s-a transformat intr-o reteta  Bunatati de dupa Paste :) 

 

INGREDIENTE

  • 6 ouă fierte 
  • 450 g carne tocată de porc 
  • 3 legături ceapă verde codițe 
  • 2 ouă 
  • 3-4 linguri pesmet 
  • 3-4 felii pâine veche 
  • sare de mare cu verdețuri
  • piper proaspăt măcinat
  • ½ lingură boia de ardei dulce 
  • 1 linguriță praf de curry 
  • 3- 4 căței usturoi pisat 
  • ulei de rapiță pentru prăjit
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv oua scotiene:

Feliile de pâine se pun la înmuiat în apă rece pentru 3 minute. Se amestecă energic cu carnea și codițele de ceapă verde tocate mărunt. Apoi se asezonează cu sarepiper, boia, praf de curry si usturoi granulat. Se adaugă ouăle, pâinea stoarsă, pesmetul și se amestecă bine până se înglobează toate ingredientele.

Ouăle fierte decojite se îmbracă cu compozitia de mai sus si se dau prin pesmet. Apoi se  prăjesc în ulei bine încins, până  se rumenesc pe toate părțile.

Se scot din tigaie și se pun pe un șervet de hârtie, astfel încât să fie absorbit surplusul de ulei.

Ouăle scoțiene (sau mai bine zis chifteluțe umplute cu ouă) se servesc atât calde, cât și reci.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv oua scotiene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute cu carne