Ficățeii se spală bine în mai multe ape și apoi se pun în strecurătoare să se scurgă de apă. Se rumenesc ușor în două linguri de ulei și când sunt gata se condimentează cu sare, piper și tarhon uscat. Se scot pe o farfurie și se lasă să se răcească.
Se scoate aluatul de la frigider şi se lasă să se dezgheţe la temperatura camerei. Se foloseşte jumătate din aluat sau întreg dacă doriţi să faceţi o cantitate mai mare, se întinde puţin cu sucitorul şi se taie fâşii late cât lungimea ficățelului. Se așează bucățile de ficat pe fâșia de foietaj şi se rulează fâşia de foietaj în jurul ficățelului. Se aşază rulourile obținute în tavă, se bate gălbenuşul şi se ung cu ajutorul unei pensule. Se presară mac şi se dau la cuptorul încins pentru 25 de minute. Se scot de la cuptor şi se servesc fierbinţi ca aperitiv.
Poftă bună!