Aperitiv omleta cu fulgi de porumb

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 13 Dec 2017 | 4233 vizualizari

 

Tot preparând copănele și piept de pui în crustă din fulgi de porumb, am amestecat compoziția de ouă rămasă cu fulgii de porumb, de asemeni rămași și am constatat că ne place omleta cu fulgi de porumb, așa că am început s-o includ in meniu, din când în când.
Este ușor crocantă și sățioasă, o servim fără pâine, cu brânză și ceapă verde, sau cu legume proaspete.
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru o porție:
  • 2 ouă mari sau 3 mai mici
  • 1 lingură muștar( opțional)
  • sare
  • piper
  • 100 g fulgi de porumb
  • puțin unt
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv omleta cu fulgi de porumb:

Amestecăm bine ouăle cu puțină sare, muștar și piper.

Ungem tigaia antiaderentă cu unt și o punem la încins.

Adăugăm fulgii de porumb în compoziția de ouă, în momentul în care vom pune compoziția în tigaie, pentru a nu se înmuia fulgii de porumb.

Întindem compoziția de omletă uniform, cu o paletă și o rumenim pe ambele părți, la foc mediu spre mare.

Pentru a nu se rupe omleta când o întoarcem pe partea cealaltă, luăm o farfurie cu diametrul mai mare decât al tigăii, înclinăm ușor tigaia spre farfurie și lăsăm omleta să alunece pe farfurie, cu partea rumenită în jos, apoi așezăm tigaia deasupra omletei, prindem cu ambele mâini( folosind mănuși) de o parte și de alta, atât tigaia cât și farfuria și le răsturnăm invers.

Dacă folosim o paletă sau metoda clătitelor, riscăm să se rupă frumusețe de omletă. Sau preparăm omleta într-o tigaie cu diametrul mic.

Nouă ne-a plăcut această omletă cu fulgi de porumb, sper să vă placă și vouă.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv omleta cu fulgi de porumb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pipérade basquaise