Aperitiv ochiuri pe pat de cartofi si branzeturi, la cuptor

de vasimur in Aperitive / Garnituri, 14 Ian 2018 | 2983 vizualizari

 

 
Este o mâncare delicioasă, rapidă și ușor de făcut, care se poate servi la cină, sau chiar la micul dejun.
Din ingredientele de mai jos au rezultat 2 porții.
 

 

INGREDIENTE

  • 3-4 cartofi mici
  • 100 g telemea de vaci
  • 2 ouă
  • 10 g unt, pentru uns tava
  • 2 felii brânză topită
  • 2-3 linguri de smântână
  • mixt condimente Hot&Spicy
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv ochiuri pe pat de cartofi si branzeturi, la cuptor:

Se spală bine cartofii și se pun la fiert, cu tot cu coajă, cca 20-25 minute. Se scurg de apă și după ce s-au răcit, se curăță de coajă. Se taie felii groase de 1-1,5 cm și se pun într-un vas pe care l-am uns în prealabil cu unt. Se condimentează, se pune smântâna și apoi telemeaua răzuită. Peste acest „pat” se pun cele două felii de brânză topită, susținute în cele patru colțuri de felii înguste de cartofi, ca să rețină ouăle, în așa fel încât să arate ca niște cuiburi. Se sparg cele 2 ouă în cuiburi, se condimentează după gust și se răzuie restul de brânză telemea. Se dă tava la cuptor și se lasă cca 30 minute, până se încheagă ouăle. Se scoate tava din cuptor și preparatul se servește cald.

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Gătiți ochiurile la foc mic.

2

Smântâna nu va lăsa cartofii să se usuce/întărească și le va da un gust mai bun.

3

Nu lăsați ochiurile prea mult la cuptor, deoarece se usucă.

4

Am folosit telemea pentru gustul său aparte și pentru că este sărată, dar preparatul poate fi chiar și mai bun cu cașcaval răzuit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv ochiuri pe pat de cartofi si branzeturi, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

ieri la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

ieri la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu dovlecei si ciuperci