Aperitiv minicroissante cu crenvursti in foietaj

de lucy2002 in Aperitive / Garnituri, 14 Feb 2020 | 5845 vizualizari

 

Am vazut aceasta reteta pe pagina Ginei Bradea si mi-a placut foarte mult, asa ca, nu am ezitat sa o pun in practica. O reteta usoara, rapida se face cat ai bate din palme ;) merita incercata.   Multumesc Gina pentru reteta!
https://pofta-buna.com/minicroissante-rapide-cu-crenvursti-in-foietaj/

 

INGREDIENTE

  • un pachet de foietaj mare
  • 100 gr cascaval sau mozzorella
  • 500 gr crenvursti porc, pasare, curcan de care va place
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • oregano
  • boia de ardei dulce
Portii: 28
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv minicroissante cu crenvursti in foietaj:

Lasam aluatul la dezghetat la temperatura camerei.

Crenvurestii se taie in doua sau in trei depinde cat de mari sau mici vreti sa fie minicroissantele.

Batem oul cu sare, piper, boia si oregano. Cu acest amestec vom unge cu pensula minicroissantele.

Luam o foaie de foietaj si o intindem cu sucitorul si o taiem in doua dupa care taiem triunghiuri. Fiecare triunghi va fi crestat la jumatatea bazei, tragem putin capetele si le marim, punem cascaval ras sau mozzorella si o bucatica de crenvuresti , acoperim captele cu aluat si incepem sa rulam usor spre varful triunghiului de aluat . Procedam asa si cu celelelate bucati de aluat. Asezam minicroissantele in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu amestecul de ou si condimente si introducem tava la cuptorul preincalzit la o temperatura de 220grade pentru maxim 15 minute pana cand foietajul se rumeneste frumos.

Foarte bune de luat ca pachetel la scoala si la serviciu.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

in functie de cat de mari taiati trunghiurile puteti face un numar mai mare sau mai mic de minicroissante

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv minicroissante cu crenvursti in foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crenvusti in foetaj