Am vazut aceasta reteta pe pagina Ginei Bradea si mi-a placut foarte mult, asa ca, nu am ezitat sa o pun in practica. O reteta usoara, rapida se face cat ai bate din palme ;) merita incercata. Multumesc Gina pentru reteta!
https://pofta-buna.com/minicroissante-rapide-cu-crenvursti-in-foietaj/
Lasam aluatul la dezghetat la temperatura camerei.
Crenvurestii se taie in doua sau in trei depinde cat de mari sau mici vreti sa fie minicroissantele.
Batem oul cu sare, piper, boia si oregano. Cu acest amestec vom unge cu pensula minicroissantele.
Luam o foaie de foietaj si o intindem cu sucitorul si o taiem in doua dupa care taiem triunghiuri. Fiecare triunghi va fi crestat la jumatatea bazei, tragem putin capetele si le marim, punem cascaval ras sau mozzorella si o bucatica de crenvuresti , acoperim captele cu aluat si incepem sa rulam usor spre varful triunghiului de aluat . Procedam asa si cu celelelate bucati de aluat. Asezam minicroissantele in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu amestecul de ou si condimente si introducem tava la cuptorul preincalzit la o temperatura de 220grade pentru maxim 15 minute pana cand foietajul se rumeneste frumos.
Foarte bune de luat ca pachetel la scoala si la serviciu.
Pofta buna!
1
in functie de cat de mari taiati trunghiurile puteti face un numar mai mare sau mai mic de minicroissante