Cele mai bune saratele sunt atunci cand ai si un pahar de bere alaturi! Sunteti de acord cu mine? Reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/saratele/
Se framanta un aluat din faina, untura , ou, 1 cana de apa calduta, 1 ligurita rojdie uscata, sare. Aluatul rezultat va fi elestic si nelipicios.
Aluatul se pune la frigider petru 30 de minute.
Se intinde aluatul cam de 1 cm grosime sau chiar mai subtire daca va plac mai crocante, se pune in tava tapetata cu hartie de copt, se taie (eu am folosit o rotita speciala pentru saratele), se unge cu ou batut, apoi se presara dupa preferinta cu seminte de susan, chimen sau mac. Mie din acest aluat mi-au iesit 2 tavi de saratele.
Se dau la cuptorul preincalzit pana se rumenesc.
1
Puteti presara orice tip de seminte doriti.
2
Puteti adauga si branza in aluat.
3
Puteti adauga chimen si in aluat.