Cat de gustoase sunt aceste lipii. Pentru realizarea lor m-am inspirat din reteta Jamilei si am scris-o si pe site-ul meu http://noiinbucatarie.ro/lipii-cu-branza-si-ceapa/
Mai intai pregatim aluatul. Incalzim laptele foarte putin si dizolvam drojdia in el. Punem faina intr-un bol si adaugam laptele cu drojdia si oul. Amestecam si adaugam si uleiul si un praf de sare si framantam putin. Aluatul este moale, dar nelipicios. Daca este lipicios, mai adaugati un praf de faina.
Lasam la dospit in loc calduros pentru 40-50 de minute.
Branza o dam prin razatoarea mare si o amestecam cu ceapa tocata marunt.
Dupa ce s-a dospit aluatul, trecem la pregatirea lipiilor. Rupem putina coca si o intindem cu facaletul pe blatul pe care am presarat faina din abundenta . In mijlocul foii intinse punem 1 lingura cu varf sau chiar 2 linguri de branza cu ceapa si unim toate colturile. Intoarcem cu partea unita in jos si intindem din nou cu facaletul. Procedam la fel pana terminam aluatul si formam toate lipiile umplute.
Punem cate o lipie in tigaia incinsa si unsa cu un strop de ulei. O intoarcem si pe partea cealalta si o lasam 4-5 minute la foc mic pe fiecare parte. Le coacem la fel pe toate.
Pofta buna!
1
Sunt foarte gustoase si simple, fara umplutura.