Sunt dimineti in care am chef sa ma joc cu cateva ingrediente si sa pregatesc un mic-dejunuri savuroase si consistente. Ia sa incercati si voi si o sa vedeti ca asa este!
Pentru ouale posate:
Taiem mini baghetele pe jumatate si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Le stropim cu ulei si presaram putin praf de usturoi.
Rosiile le spalam, indepartam cotorul si le taiem felii rotunde, le asezam pe baghete.
Mozzarella o taiem felii potrivite, le punem peste rosii.
Presaram sare, piper, busuioc uscat, iar la final parmezanul ras.
Le introducem in cuptorul incins, la 180 de grade C, pana se topeste usor mozzarella. Cam 8-10 minute dureaza.
Cand sunt gata, la scoatem din cuptor.
Cat gustarile sunt la cuptor, pregatim ouale posate.
Intr-o cratita, punem apa, otetul si sare.
O transferam pe foc, iar cand apa clocoteste, dam focul la mai mic.
Spargem primul ou intr-un bolisor, amestecam cu un tel in apa clocotica sa formam un vartej.
Dam drumul oului in acel vartej, lasam sa fiarba oul la foc mic, 3 minute-3 minute si jumatate.
Il scoatem cu o paleta cand este gata si il pregatim pe celalalt.
De fiecare data cand dam drumul unui ou in apa, amestecam sa facem vartej.
Asezam gustarile calde pe un platou, iar ouale posate peste gustari.
Presaram putina sare si la final tocam foile de ceapa verde, le dam drumul deasupra.
Sa aveti pofta!