Aperitiv gustari caprese cu ou posat

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 8 Iun 2017 | 3726 vizualizari

 

Sunt dimineti in care am chef sa ma joc cu cateva ingrediente si sa pregatesc un mic-dejunuri savuroase si consistente. Ia sa incercati si voi si o sa vedeti ca asa este!

 

INGREDIENTE

  • 3 mini baghete
  • 2 rosii
  • 250 gr mozzarella
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat
  • praf de usturoi
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura parmezan ras
  • 2 foi de ceapa verde

Pentru ouale posate:

  • 2 oua
  • 1.5 litri apa
  • 1 lingura si 1/2 otet
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv gustari caprese cu ou posat:

Taiem mini baghetele pe jumatate si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Le stropim cu ulei si presaram putin praf de usturoi.
Rosiile le spalam, indepartam cotorul si le taiem felii rotunde, le asezam pe baghete.
Mozzarella o taiem felii potrivite, le punem peste rosii.
Presaram sare, piper, busuioc uscat, iar la final parmezanul ras.

Le introducem in cuptorul incins, la 180 de grade C, pana se topeste usor mozzarella. Cam 8-10 minute dureaza.
Cand sunt gata, la scoatem din cuptor.

Cat gustarile sunt la cuptor, pregatim ouale posate.
Intr-o cratita, punem apa, otetul si sare.
O transferam pe foc, iar cand apa clocoteste, dam focul la mai mic.
Spargem primul ou intr-un bolisor, amestecam cu un tel in apa clocotica sa formam un vartej.
Dam drumul oului in acel vartej, lasam sa fiarba oul la foc mic, 3 minute-3 minute si jumatate.
Il scoatem cu o paleta cand este gata si il pregatim pe celalalt.
De fiecare data cand dam drumul unui ou in apa, amestecam sa facem vartej.
Asezam gustarile calde pe un platou, iar ouale posate peste gustari.
Presaram putina sare si la final tocam foile de ceapa verde, le dam drumul deasupra.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv gustari caprese cu ou posat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti cu branza, rosii si ardei