Pentru supa-cremă de zilele trecute, am preparat, pe lângă obișnuitele crutoane și niște friganele cu susan, așa cum pregăteam în urmă cu câțiva ani, ca aperitive și care erau foarte apreciate. Atunci m-am bucurat că această idee de a prepara altfel friganelele a avut succes și le-am servit uneori chiar și cu diferite salate. De această dată, le-am făcut pentru supa-cremă, știind că mulți adoră crutoanele prăjite, pentru gustul lor mai bun.
Mi s-a părut că supa-cremă este mai bună cu aceste friganele deosebite, foarte gustoase, pe care, le preparam de obicei ca aperitiv. De aceea am tăiat feliile de pâine toast sub formă de bastonașe și nu le-am lăsat întregi.
Feliile de pâine toast se taie în formă de bastonașe.
Cele două ouă se mixează cu: sarea, piperul și boiaua de ardei dulce.
Se trece fiecare bastonaș prin ouăle mixate, apoi prin susan, după care se prăjesc ușor (se rumenesc) pe toate părțile, la foc mic, în uleiul încins în prealabil.
Se iau friganelele prăjite cu paleta și se depun pe hârtie absorbantă, pentru a elimina excesul de ulei.
Se servesc calde, ca aperitiv, cu diferite salate, sau la supa-cremă, în loc de crutoane. Sunt bune și reci.
1
Puteți adăuga și alte condimente în ouă, după cum doriți.
2
Încingeți uleiul, înainte de a prăji friganelele.
3
Prăjiți friganelele la foc mic, ca să nu se ardă, ci să se rumenească frumos.
4
După ce s-au prăjit/rumenit, friganelele trebuie depuse pe hârtie absorbantă, pentru a scăpa de uleiul în exces.