Aperitiv friganele cu susan

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 27 Iun 2018 | 2644 vizualizari

 

Pentru supa-cremă de zilele trecute, am preparat, pe lângă obișnuitele crutoane și niște friganele cu susan, așa cum pregăteam în urmă cu câțiva ani, ca aperitive și care erau foarte apreciate. Atunci m-am bucurat că această idee de a prepara altfel friganelele a avut succes și le-am servit uneori chiar și cu diferite salate. De această dată, le-am făcut pentru supa-cremă, știind că mulți adoră crutoanele prăjite, pentru gustul lor mai bun.
Mi s-a părut că supa-cremă este mai bună cu aceste friganele deosebite, foarte gustoase, pe care, le preparam de obicei ca aperitiv. De aceea am tăiat feliile de pâine toast sub formă de bastonașe și nu le-am lăsat întregi.

 

INGREDIENTE

  • 4 felii de pâine toast
  • 2 ouă
  • 100 grame de susan
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • ulei de floarea soarelui, pentru prăjit friganelele
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv friganele cu susan:

Feliile de pâine toast se taie în formă de bastonașe.

Cele două ouă se mixează cu: sarea, piperul și boiaua de ardei dulce.

Se trece fiecare bastonaș prin ouăle mixate, apoi prin susan, după care se prăjesc ușor (se rumenesc) pe toate părțile, la foc mic, în uleiul încins în prealabil.

Se iau friganelele prăjite cu paleta și se depun pe hârtie absorbantă, pentru a elimina excesul de ulei.

Se servesc calde, ca aperitiv, cu diferite salate, sau la supa-cremă, în loc de crutoane. Sunt bune și reci.

TIPS-URI

1

Puteți adăuga și alte condimente în ouă, după cum doriți.

2

Încingeți uleiul, înainte de a prăji friganelele.

3

Prăjiți friganelele la foc mic, ca să nu se ardă, ci să se rumenească frumos.

4

După ce s-au prăjit/rumenit, friganelele trebuie depuse pe hârtie absorbantă, pentru a scăpa de uleiul în exces.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv friganele cu susan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Turta cu chimen