Aperitiv cu rosii si crema de vinete

de alba_zori in Aperitive / Garnituri, 21 Aug 2013 | 5484 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 vinete mari
  • 4 catei de usturoi
  • rozmarin proaspat cat ajunge
  • sare
  • 50 gr margarina
  • 3 sau 4 linguri de mustar
  • ulei de masline cat ajunge
  • 200 gr smantana
  • rosii taiate in jumatati
  • patrunjel
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cu rosii si crema de vinete:

Mai intai de toate am taiat vinetele in doua pe lung, am taiat cu cutitul niste patratele care le-am umplut cu rozmarin proaspat, le-am uns bine cu usturoi, am sarat si pus bucatele de margarina peste tot.

Vinetele le-am inchis in folie (sau hartie de copt) si bagat la cuptorul preincalzit la 180 gr pentru o ora daca sunt mai mari vinetele.

Dupa coacere le lasam sa se odihneasca putin, le desfacem de hartie si scoatem interiorul cu o lingura, punem totul intr-un bol, apoi strecuram de apa care o lasa.

Mixam cu blenderul putin, pana devine cremoasa compozitia, am sarat, am piperat, am pus 3 sau 4 linguri de mustar, putina nucsoara si rozmarin in plus in praf daca dorim.

Am adaugat ulei de masline cateva linguri si am amestecat bine, se amesteca si cu smantana.

Se taie rosiile cu ajutorul taietorului in zig zag si se scot semintele cu lingura.

Se umplu rosiile cu crema de vinete,se decoreaza cu un ciuf de patrunjel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu rosii si crema de vinete" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
citeste mai mult
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
RETETA RECOMANDATA
Ciupercute