Mai intai de toate am taiat vinetele in doua pe lung, am taiat cu cutitul niste patratele care le-am umplut cu rozmarin proaspat, le-am uns bine cu usturoi, am sarat si pus bucatele de margarina peste tot.
Vinetele le-am inchis in folie (sau hartie de copt) si bagat la cuptorul preincalzit la 180 gr pentru o ora daca sunt mai mari vinetele.
Dupa coacere le lasam sa se odihneasca putin, le desfacem de hartie si scoatem interiorul cu o lingura, punem totul intr-un bol, apoi strecuram de apa care o lasa.
Mixam cu blenderul putin, pana devine cremoasa compozitia, am sarat, am piperat, am pus 3 sau 4 linguri de mustar, putina nucsoara si rozmarin in plus in praf daca dorim.
Am adaugat ulei de masline cateva linguri si am amestecat bine, se amesteca si cu smantana.
Se taie rosiile cu ajutorul taietorului in zig zag si se scot semintele cu lingura.
Se umplu rosiile cu crema de vinete,se decoreaza cu un ciuf de patrunjel.