Un platou cu gustari sarate, realizate din aluat foietaj, cu felii de rosii deasupra si presarate cu verdeata. Aceste gustari sunt coapte pana cand foietajul a devenit pufos si auriu, iar rosiile au capatat o textura moale si o culoare apetisanta.Va las si voua Reteta de aperitiv rapid cu rosii si foietaj.
Ingrediente Reteta de aperitiv rapid cu rosii si foietaj
Preparare Reteta de aperitiv rapid cu rosii si foietaj
Pregatesti o tava in care pui hartie pentru copt si pornesti cuptorul la 200 grade. Taie rosiile felii subtiri.
Amesteca usturoiul cu verdeata si uleiul de masline.
Pregateste aluatul
Rece, intinde-l pe blatul cu faina si taie-l in patrate.(5x5cm sau 7x7cm)
Asaza patratele de aluat pe tava pregatita, lasand putin spatiu intre ele.
In mijlocul fiecarui patrat de aluat pune o felie de rosie, apoi stropeste cu amestecul de ulei cu verdeata.
Presara sare si piper dupa gust.
Bate oul intr-un bol si unge cu o pensula marginile patratelor de aluat, pe langa rosie.
Introdu tava la cuptor si coace pentru 20 minute sau pana cand aluatul e frumos si rumen si rosiile coapte.
Lasa-le sa se raceasca usor, apoi poti servi.
Recomandam si aceste Plăcinte delicioase cu pui și ciuperci
Poti incerca si Suberec cu carne de vita
Aceasta Franzeluta Aperitiv e delicioasa!