M-am inspirat de la Gaby
reteta romaneasca
Intr-un vas dizolvam drojdia in apa calduta, adaugam 100 g faina, omogenizam si lasam 10 min.
Intr-un bol adaugam restul de faina, branza, uleiul, sarea, zaharul, facem o adancitura, adaugam amestecul cu drojdie, oul si omogenizam adaugand treptat laptele caldut.
Daca este cazul, adaugam lapte sau faina pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.
Intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara si ungem cu untura, impachetam, acoperim cu un prosop si lasam sa se odihneasca 45 min intr-un loc rece.
Intindem aluatul sub forma dreptunghiulara, adaugam cascavalul ras si impachetam din nou, dam la rece 15 min.
Intindem aluatul intr-o foaie rotunda, dreptunhiulara cum ne este mai usor, taiem sub forma de triunghiuri si rulam dand forma de cornuri.
Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt lasand loc intre ele.
Le ungem cu galbenusul batut cu putina apa.
Dam tava la cuptorul incalzit pana ce se rumesc frumos.