Böreklik cu brinza

de ira1999 in Aperitive / Garnituri, 15 Apr 2014 | 7109 vizualizari

 

Foile pentru Böreklik le gasiti la magazinele turcesti.Sunt specifice patiseriei turce cat si sarbesti sub denumirea de Burek .Aceste foi de Böreklik , sunt facute din apa,sare si faina amestecata cu amidon .Se folosesc niste plite speciale ,la coacerea acestor foi ,mai nou din piatra ,pentru ca sunt semi-preparate.In pietele din Turcia,se pot intalnii rulote sau chioscuri mici care prepara aceste foi in fata turistilor.Coca este subtire ,la consistenta aluatului de clatite. Pe aceste plite se intinde cu o foarte mare precizie si desteritate ,aceste foi care se coc doar pe o parte. Apoi se pliaza si se vand pentru a pregatii gospodinele aceste rulouri care au diferite umpluturi din branza, spanac, carne de oaie , soteuri de legume ...

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 1 pachet de foi speciale pentru Böreklik.
  • 500g telemea de oaie sau capra.
  • 100ml ulei si seminte de in sau mac.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Böreklik cu brinza:

Se sfarama branza ,sa ramana bucatele mai mari.Se desfac foile ,se taie triunghiuri mai mari , se ung cu ulei si se pune branza numai in marginea mai lunga .Muchia de baza a triunghiului.Se aduc colturile spre interior si se ruleaza strans ,formand o sarmaluta lunga si subtire. Aceste rulouri se aseaza in tava unsa cu grasime sau cu hartie de copt .Se pot pune apropiate , pentru ca ele nu cresc , raman la dimensiunea formata. Ungem cu ulei , apoi cu ou batut si presaram semintele ,asa de fite si aspect.Se coc foarte repede la 200 de grade cam 10-15 minute.Sunt mult mai bune , mai slab caloric decat cele din foi de placinta sau foetaj.Se pot servii la antreu sau cina cu un pahar de lapte batut sau iaurt.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Böreklik cu brinza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

MotanLaOale 1

15.04.2014, 23:31

lale 1

01.09.2014, 15:47

"Börek" nu "Böreklik", iar ceea ce ati pregatit este mai exact "Peynirli (cu branza)Izgara Börek". Afiyet olsun!

Retete_Haplea 1

15.04.2015, 11:54

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de oua de prepelita