Zbarciogii sau altii ii mai numesc ciuciuleti iar francezii le spun morilles este o ciuperca foarte rara si de cea mai inalta calitate fata de ciuperci.
Le gasim primavara devreme in paduri ,cand incepe sa topeasca zapada.
Anul acesta am avut si eu norocul sa am parte de o asa bunatate.
N-am vrut sa le amestec cu tot felul de ingrediente ci am vrut sa le savurez simple ,sa le simt gustul,drept dovada a reiesit o gustare simpla dar dupa placul meu.
Daca aveti norocul sa dati peste zbarciogi nu evitati aceasta reteta.
Intr-un vas de tuci sau tigaie, adaugam untul.
Cand untul s-a topit adaugam ciupercile ,micsoram flacara pana la minim ,acoperim si lasam la foc mic 15-20 minute,apoi marim flacara pana la mediu inca 5 minute pana se evapora tot lichidul si se rumenesc un pic. Se potrivesc de sare dupa gust.
Se scot si se asaza pe bucati de paine prajita si se garniseste cu ulei de masline si usturoi verde tocat ,la sfarsit se rasneste proaspat un pic de piper.
Gustarea este gata!
Pofta buna!
1
La sotat ,pe langa unt puteti adauga si o lingura de ulei de masline.
2
Nu adaugati sare decat la sfarsit.
3
Puteti servi si cu putina o feliuta de lamaie.