Placinta cu branza telemea

de retete bune in Aperitive / Garnituri, 26 Feb 2015 | 4999 vizualizari

 

Am incercat multe retete de placinta dar acesta care am facut-o le-a intrecut pe toate :) chiar merita sa o incercati si sunt convinsa ca o sa va placa ! Bun si acum sa trecem la treaba :)

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina alba
  • un cub de drojdie
  • o lingurita sare
  • 30 ml ulei
  • 2 oua
  • 150 ml lapte
  • 150 ml apa
  • branza de care aveti : cas de oaie ,branza de vaca,eu am pus telemea de vaca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza telemea:

Mai intai pregatim maiaua din apa calduta in care adaugam o lingurita de zahar si drojdia,lasam cam 10 minute sa dospeasca sau pana cand vedeti ca drojdia a crescut.

Intr-un castron punem faina iar separat intr-un bol batem cele doua oua, adaugam laptele caldut si uleiul(aceasta compozitie trebuie sa fie calduta cand incepem sa framantam).

Dupa ce maiaua a dospit o adaugam peste faina si incepem sa framantam adaugand treptat compozitie de oua cu lapte si ulei.Aluatul va fi nici prea moale nici prea tare va fi intre, deci sa nu va speriati daca va fi un pic moale si se va lipi de maini, e ok.

Acoperim vasul si lasam la crescut intr-un loc cald 30-40 minute sau pana isi dubleaza volumul.Masa de lucru se unge cu ulei si rupem cate o bucatica din aluat formand astfel forma de placinta dorita pe care o umplem cu branza si o prajim in ulei incins pe ambele parti.

Le puteti umple si cu dulceata sau sa le lasati goale iar pe deasupra sa razaliti branza telemea cum am facut si eu :)

Sunt foarte bune si foarte pufoase !Daca doriti mai multe placinte dublati cantitatea de aluat..

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza telemea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinte cu mozarella si parmezan