Placinta cu branza telemea

de retete bune in Aperitive / Garnituri, 26 Feb 2015 | 4773 vizualizari

 

Am incercat multe retete de placinta dar acesta care am facut-o le-a intrecut pe toate :) chiar merita sa o incercati si sunt convinsa ca o sa va placa ! Bun si acum sa trecem la treaba :)

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina alba
  • un cub de drojdie
  • o lingurita sare
  • 30 ml ulei
  • 2 oua
  • 150 ml lapte
  • 150 ml apa
  • branza de care aveti : cas de oaie ,branza de vaca,eu am pus telemea de vaca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza telemea:

Mai intai pregatim maiaua din apa calduta in care adaugam o lingurita de zahar si drojdia,lasam cam 10 minute sa dospeasca sau pana cand vedeti ca drojdia a crescut.

Intr-un castron punem faina iar separat intr-un bol batem cele doua oua, adaugam laptele caldut si uleiul(aceasta compozitie trebuie sa fie calduta cand incepem sa framantam).

Dupa ce maiaua a dospit o adaugam peste faina si incepem sa framantam adaugand treptat compozitie de oua cu lapte si ulei.Aluatul va fi nici prea moale nici prea tare va fi intre, deci sa nu va speriati daca va fi un pic moale si se va lipi de maini, e ok.

Acoperim vasul si lasam la crescut intr-un loc cald 30-40 minute sau pana isi dubleaza volumul.Masa de lucru se unge cu ulei si rupem cate o bucatica din aluat formand astfel forma de placinta dorita pe care o umplem cu branza si o prajim in ulei incins pe ambele parti.

Le puteti umple si cu dulceata sau sa le lasati goale iar pe deasupra sa razaliti branza telemea cum am facut si eu :)

Sunt foarte bune si foarte pufoase !Daca doriti mai multe placinte dublati cantitatea de aluat..

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza telemea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinte cu branzeturi