Chefal în sos provensal

de elucubratiiculinare in Peste, 22 Apr 2013 | 9202 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 buc. chefal,
  • 3 linguri ulei,
  • 1 ceapă,
  • 5 căței de usturoi,
  • 5 linguri de vin alb sec,
  • sare,
  • piper,
  • 500 g roșii (sau o conservă),
  • pătrunjel verde.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chefal în sos provensal:

Se taie capul, coada și aripioarele de la fiecare chefal apoi se răzuiește ușor pentru a îndepărta solzii.

Se încinge uleiul într-o tigaie, se adaugă ceapa tocată mărunt și se călește ușor. Adăugăm roșiile tocate, usturoiul tăiat feliuțe,vinul și pătrunjelul verde tocat mărunt. Condimentăm cu sare și piper sosul. Se pune sosul într-o tavă de Jena și se pun bucățile de chefal deasupra. Se dă la cuptor pentru 30 minute la 200 grade C. La jumătatea timpului, întorcându-se peștele.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chefal în sos provensal" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

ieri la 20:54

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

pe 10.03 la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

pe 10.03 la 11:07

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dorada la cuptor cu rosii si lamaie