Anghilă cu roșii

de Panacris in Peste, 31 Aug 2014 | 11290 vizualizari

 

Avam poftă de un pește mai deosebit. Și am probat acest țipar de mare ;) Vreau să spun că e gustos, are textura puilui, dar atenția că are și oase multe :D . ANGHILĂ s.f. 1. Anghilă-de mare. Peşte comun în Oceanul Atlantic, de 0,50-1,5 m lungime, putând ajunge până la o greutate de 15 kg (Conger conger). 2. Anghilă-de-râu. Peşte migrator având forma unui şarpe, cu carnea foarte grasă, consumat proaspăt sau afumat, cu precădere în ţările scandinave şi în partea de nord a Germaniei (Anguilla anguilla) Sursa: DGE

 

INGREDIENTE

  • Anghilă medalioane 3 bucăți,
  • Roșii 2 bucăți,
  • Ardei gras roșu ½ bucată,
  • Ceapă galbenă 2 bucăți,
  • Ulei de măsline 3 linguri,
  • Vin alb demisec 150 ml,
  • Usuturoi 3-4 căpățîni,
  • Sare iodată, piper proaspăt măcinat,
  • foaie de dafin 1 bucată.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Anghilă cu roșii:

Aparatul Philips Multicooker se conectează la sursa de curent, se setează din meniu, programul FRY, timp de gătire 30 de minute, în vasul aparatului se pune uleiul  de măsline, apoi apasă butonul START. După ce s-a încins, se prăjesc ceapa și usturoiul tocat mărunt, cca. 2 minute, apoi se adaugă peștele, se asezonează de sare, piper, foaia de dafin, apoi se stinge cu vinul, se adaugă ardeii și roșiile foliate, lăsându-se la prăjit acoperit ptr cca. 20 de minute. Peștele se servește fierbinte alături de mămăliguță. Spor și poftă bună!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Anghilă cu roșii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (25)

Panacris 1

01.09.2014, 20:31

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

babi5 1

28.11.2014, 10:01

Valclaudia 1

26.12.2014, 17:58

io nu stiu de-astea..... da' te cred ca-i bun, la cum arata preparatul

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta video: Somon cu broccoli - Philips Multicooker