Avam poftă de un pește mai deosebit. Și am probat acest țipar de mare ;) Vreau să spun că e gustos, are textura puilui, dar atenția că are și oase multe :D . ANGHILĂ s.f. 1. Anghilă-de mare. Peşte comun în Oceanul Atlantic, de 0,50-1,5 m lungime, putând ajunge până la o greutate de 15 kg (Conger conger). 2. Anghilă-de-râu. Peşte migrator având forma unui şarpe, cu carnea foarte grasă, consumat proaspăt sau afumat, cu precădere în ţările scandinave şi în partea de nord a Germaniei (Anguilla anguilla) Sursa: DGE
Aparatul Philips Multicooker se conectează la sursa de curent, se setează din meniu, programul FRY, timp de gătire 30 de minute, în vasul aparatului se pune uleiul de măsline, apoi apasă butonul START. După ce s-a încins, se prăjesc ceapa și usturoiul tocat mărunt, cca. 2 minute, apoi se adaugă peștele, se asezonează de sare, piper, foaia de dafin, apoi se stinge cu vinul, se adaugă ardeii și roșiile foliate, lăsându-se la prăjit acoperit ptr cca. 20 de minute. Peștele se servește fierbinte alături de mămăliguță. Spor și poftă bună!