Saramura de scrumbie

de Ina in Peste, 2 Mai 2010 | 14421 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • scrumbie ( 4 bucati)
  • sare gronjoasa
  • Pentru saramura:
  • 3-4 catei usturoi
  • un ardei iute
  • patrunjel
  • marar
  • delikat
  • 300 ml. apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de scrumbie:

     Scrumbia se curata , se spala si se cresteaza din aproape in aproape pentru ca oasele sa se friga si sa nu mai creeze impediment la mancat. Se presara sare gronjoasa pe toata suprafata scrumbiei si in crestaturi, apoi se pune pe gratarul incins.

      Saramura: se toaca marunt usturoiul, ardeiul iute si verdeata, si se pun intr-un vas pe foc, impreuna cu putin delikat si 300 ml. apa, pana dau in clocot.

      Cand pestele este fript  se aseaza intr-o tava si se acopera cu saramura fierbinte.

       Se serveste calda, cu mamaliguta.

TIPS-URI

1

Inainte de a pune pestele la fript, freaca gratarul cu o bucata de ceapa sau sunca. Pestele nu se va lipi de gratar si-l vei intoarce cu usurinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de scrumbie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Ina 1

03.05.2010, 19:32

Pai la ce peste vad ca prinde domnul, scrumbia mea e nimica toata .

Bucataras Medi 1

04.05.2010, 15:34

Eu ador scrumbia....si in primavara asta am cautat si cu greu am gasit................

Ina 1

04.05.2010, 17:25

Anul trecut nu prea am avut scrumbie, dar au tot venit pescarii, anul asta. Am luat chiar azi, cu 10 lei/kg.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

ieri la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

ieri la 13:19

Ciocănele de pui cu sos de muștar și capere - Mâncarea delicioasă și rapidă

pe 26.05 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saramura de macrou