Cea mai buna prajitura!
Multumesc Timea, pentru reteta!
Blat: Separi ouale, albusurile le bati cu un praf de sare, apoi adaugi zaharul si bati pana ce devine o spuma tare. Adaugi peste albusuri apa, galbenusurile si uleiul si omogenizezi. Cu o spatula incorporezi si faina cernuta, cacaua si praful de copt. Torni compozitia intr-o tava tapetata cu dimensiunea de 20-30 cm. Coci blatul timp de 25-30 minute la 180 de grade.
Siropul: Amesteci intr-un ibric apa ,zaharul si cappuccino. Pui pe foc ibricul si fierbi siropul pentru 5 minute. La sfarsit adaugi esenta si il lasi sa se raceasca.
Crema: Margarina la temperatura camerei o amesteci cu zaharul pudra, cacaua, galbenusul si esenta. Mixezi pana ce devine o crema spumoasa si fina. Lasi la racit.
Blatul ,dupa ce s-a racit il tai in 2 felii relativ egale. Insiropezi bine feliile, iar apoi pe prima felie pui un strat generos de crema, asezi cealalta felie si il dai la rece timp de 2-3 ore.
Dupa 2-3 ore, de stat la rece, portionezi blatul, taindu-l in patratele. Fiecare patratel il glazurezi cu glazura racita, (pe care o prepari incalzind apa si zaharul, apoi adaugand ciocolata rupta bucati, si amesteci pana ce se omogenizeaza si devine o compozitie lucioasa), iar apoi mixezi frisca cu crema pastrata si faci un mot fiecarei amandine. Le dai la rece timp de minim 2 ore si le servesti!