Amandina de post

de gaby_gabytza in Prajituri, 28 Ian 2014 | 10928 vizualizari

 

reteta am luat-o de aici de pe site :D si e minunata la gust

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 3 cani faina
  • 1 cana zahar
  • 3 linguri cacao
  • 1 si 1/2 plicuri praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • un praf sare
  • 2 cani apa
  • sirop
  • 150 g zahar
  • 200 ml apa
  • crema
  • 500 g margarina
  • 100 g zahar
  • 200 g zahar pudra
  • 4 linguri cacao
  • glazura
  • 1 ciocolata cu alune
  • 1 lingurita unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandina de post:

Prima oara pregatim siropul - fierbem apa cu zaharul pana se topeste zaharul si dupa lasam sa se raceasca.

Amestecam faina, zaharul, cacaoa, sarea, praful de copt, lingurita de bicarbonat stinsa cu zeama de lamaie si o cana de apa. La sfarsit adaugam restul de apa si amestecam bine rezultand un aluat mai gros.

Tapetam o tava cu hartie de copt si rasturnam jumatate din compozitie. Dam la cuptor pentru cca 25-30 min sau pana trece testul cu scobitoarea. Procedam la fel si cu restul de compozitie.

Intre timp pregatim crema mixand margarina cu zaharul si cacao pana se topeste zaharul iar la sfarsit adaugam zaharul pudra si mai mixam 2 minute. Dam la frigider 10 minute.

Scoatem tava din cuptor si insiropam blatul cat timp este fierbinte. Pregatim o tava si punem primul blat dupa adaugam crema si dam la frigider pana se coace al 2 lea blat.

Dupa ce am insiropat si am racit al 2 lea blat ,scoatem prajitura din frigider si adaugam al 2 -lea blat  deasupra.

Pregatim glazura topind ciocolata cu lingura de unt si o adaugam peste prajitura.

Dam la frigider minim 2-3 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu suc de rosii (de post)