Amandină

de deny77 in Prajituri, 4 Sep 2012 | 5094 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 2 lg ulei
  • 2 lg apa
  • 1plic praf de copt
  • 7 lg faina
  • Crema:
  • 3 galbenusuri
  • 1 pachet de unt
  • 150 g zahar pudra
  • 3 lg de cacao
  • Glazura:
  • 3 lg de apă
  • 3 lg de zahar
  • 3 lg de cacao
  • 50 g unt
  • Sirop:
  • 400 ml apă
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri de capuccino
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandină:

BLAT:

Pentru blat batem spuma albușurile cu zaharul, iar galbenușurile le amestecam cu uleiul si le turnăm peste albușuri. In aceasta compoziție se mai adaugă  praful de copt stins, cacaoa , apa si făina și se amestecă ușor. Turnăm compoziția intr-o tavă unsa si tapetată cu faina si o introducem la cuptor timp de 30 de minute.

SIROP: Punem apa la încalzit și după aceea turnăm zaharul si pliculețele de  capuccino. Lăsam să se răcească.

CREMA: Amestecam untul care trebuie să fie la temperatura camerei cu zaharul pudra, galbenușurile si cacaoa.

GLAZURA:Facem un sirop din apa cu zahar și adăugăm cacaoa și untul.

ASAMBLARE:Blatul se însiropeaza bine si se umple cu cremă,iar la sfarșit picuram glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandină" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Amandina - reteta delicioasa a unui desert clasic