Cu aceasta reteta de aluat ,pizza iese perfecta , pufoasa dar in acelasi timp crocanta. Eu sunt foarte multumita de el .
Intr-un castronel se amesteca zaharul,drojdia uscata,impreuna cu o lingura din cantitatea de faina si 3-4 linguri din apa ( apa sa fie calda ) .
Se lasa cam 10 minute pana ce se umfla si se formeaza ca o spuma. Intr-un castron,in mijlocul fainii, se pune amestecul de drojdie,uleiul,praful de sare , apa , si se framanta bine pana ce se obtine un aluat elastic si nelipicios.
Se lasa la dospit si apoi se poate folosi .
1
uleiul de masline se poate inlocui cu cel de floarea soarelui
2
densitatea fainii poate varia asa ca daca aluatul este prea "tare" se mai poate adauga putina apa , sau daca aluatul este prea moale se mai adauga putina faina
3
aluatul se pastreaza si pentru a doua zi , fiind tinut la rece in frigider