Pt mine si familia mea este prajitura preferata de Revelion.
La multi ani si un an 2015 cat mai reusit !
Prepararea foilor:
Intr-un vas am adaugat ouale, zaharul, uleiul si laptele. Am mixat bine pana ce zaharul s-a topit. Adaugam apoi sarea si amoniacul stins in putina zeama de lamaie. Adaugam faina cat cere aluatul astfel incat sa obtinem un aluat usor de modelat si care nu se lipeste de maini. Lasam la odihnit pt 30 minute.
Crema:
Intr-o cratita adaugam faina, zaharul, coaja de lamaie rasa, faina si incepem sa turnam lapte putin cate putin pana formam o pasta. Continuam sa turnam laptele pana ce il terminam. Punem cratita pe foc si cu un tel amestecam mereu pana ce crema se ingroasa. Am lasat-o la rece si apoi am mixat untul in crema.
Am impartit aluatul in 3 bucati. Am intins foaia de aluat subtire si de dimensiunea tavii. Intoarcem o tava cu fundul in sus si asezam foaia impreuna cu hartia de copt. Am lasat la foc mic pana ce aceasta s-a intarit. Asa procedam si cu celelalte doua foi.
Cand aceastea sunt gata asezam prima foaie pe care o ungem cu crema peste tot si adaugam cealalta foaie dar proportionam crema in asa fel sa ne ajunga si pt ultima foaie.
Dupa ce am uns toate foaile cu crema acoperim cu ceolofan si le-am lasat pana a doua zi la frigider.
A doua zi am pudrat cu nuca de cocos si le-am portionat dupa bunul plac.
Reteta o am de la Jamila Cuisine si a dat super rezultate !