In peregrinarile mele printre blogurile din strainatate, am observat ca bloggerii de origine asiatica folosesc foarte mult aceasta gelatina vegetala, numita agar agar (sau uneori numai agar). Intr-un final am gasit si la noi (in Bucuresti la magazinul KaLife din P-ta Amzei). Forma de comercializare este fie de pachete cu fire de culoare alb- sticloasa, fie pachetele cu gelatina pudra. Pe ambele scrie cum se folosesc. Eu am cumparat pudra. Arata ca in poza.
Ce este agar agar? O gelatina vegetala provenita dint-o serie de alge rosii (agarofite). Spre deosebire de gelatina care se gaseste in comert si care este de origine animala, agar agar se poate fierbe fara probleme. Poate fi folosita in jeleuri, puddinguri, creme, aspicuri vegetariene si in orice va incita imaginatia :) Este foarte des folosit in Filipine, Japonia, India (unde se numeste China grass), China.
Cantitatile folosite (conform celor scrise pe pachet) sunt cam 5 g de agar agar la 500 ml de lichid. Eu am facut un foarte rapid jeleu cu fructe de padure, foarte apreciat de copii si care e gata in 10 minute.