O bunatate de vara!
Fructele se spala, se scot samburii si se taie in felii mai groase. Merele le-am curatat inainte de coaja. Se stropesc cu zeama de lamaie si se presara cu zahar, apoi se pun la rece pana se pregateste aluatul.
Se topeste untul, se adauga zaharul, laptele si faina si se amesteca usor cu mana pana se obtine un aluat omogen. Se infasoara in folie de plastic si se lasa la rece 15 minute. Se intinde apoi intr-o tava rotunda de tarta, ori cu mana, ori intre doua folii de plastic cu ajutorul sucitorului.
Se scot fructele din frigider, se presara scortisoara si faina si se amesteca bine. Se toarna peste aluatul din tava de tarta, apoi se stropesc cu frisca lichida.
Pentru topping, se amesteca untul taiat cubulete cu zaharul si faina si se amesteca cu mana pana se obtin firimituri de aluat, care se presara apoi peste tarta de fructe.
Se pune tarta in cuptorul preincalzit, la 180 de grade si se tine 30 de minute. Se verifica din cand in cand, iar cand crusta de deasupra se rumeneste usor tarta este gata. Se lasa la racit. Se poate servi calduta, dar e foarte buna rece, din frigider.