A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Ciorba de zucchini, dreasa cu ou si...

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, țelina și pătrunjelul) se spală, se mărunțesc și se pun la fiert cu 3 litri de apă. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se...Citeste continuarea

Desert cheesecake cu mango (fara...

Postat de: oanapl in Torturi

Blat: Măruntești biscuiții într-un robot / blender, adaugi untul topit și amesteci puțin, până se încorporează bine. Pui o formă cu pereți detașabili sau un inel...Citeste continuarea

Cartofi noi la cuptor cu bacon si...

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Cureți cartofii, îi speli și îi ștergi cu șervețele de hârtie. Dacă sunt mai mari, îi tai jumătați, cei mici îi lași întregi. Presari sare, piper,...Citeste continuarea

Supa crema de fasole

Postat de: oanapl in Supe

Pui fasolea la înmuiat pentru minim 12 ore (preferabil peste noapte). O pui la fiert și schimbi apa de 2-3 ori și o clătești bine, apoi o pui la fiert în apă cu o linguriță...Citeste continuarea

Ciorba de loboda

Postat de: eumimi in Ciorbe

Tocam ceapa cubulete, la fel si cartofii si pieptul de pui. Adaugam 1 litru de apa si punem la fiert pentru 25 de minute. Adaugam pasta de tomate si loboda tocata marunt. Adaugam inca o cana de...Citeste continuarea

Desert cataif cu nuca

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Eu am gasit cei mai subtiri taitei, numiti taitei de nunta.Mi se par potriviti pentru acest desert. Umplutura: se macina nucile, se amesteca cu zaharul, untul topit si apa de trandafiri (am...Citeste continuarea

Supa de ardei umpluti si smantana

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

 Preparati umplutura de ardei amestecand ingredientele date . Ardeii se spala si se curata de seminte. Pudrati ardeii pe interior cu faina alba. Umpleti ardeii cu...Citeste continuarea

Tabouleh a la Panacris

Postat de: panacris in Mancaruri de post

Într-un vas se pun cerealele, apoi se adaugă cca. 125 ml apă rece, apoi se pun la fiert și se lasă cca. 5 minute după ce clocotesc. Apoi se strecoară și se lasă la răcorit. Ceapa...Citeste continuarea

Placinta cu spanac si branza

Postat de: oanapl in Mancare copii

Într-un bol amesteci laptele cu ouăle și uleiul. Adaugi făina, sarea și praful de copt și amesteci bine cu un tel ca să nu fie cocoloașe. Va rezulta un aluat ca o...Citeste continuarea

Desert nuci umplute cu crema de...

Postat de: oanapl in Prajituri

Se topește untul și se lasă să se răcorească. Se cerne făina într-un castron (pentru început puteți să cerneți 200 g pentru ca este posibil să nu intre toată). Se...Citeste continuarea

Melci cu unt reteta turceasca

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

In bolul mixerului se toarna laptele caldut( nu fierbinte), apoi apa calduta, uleiul, doua albusuri si un galbenus de ou, 2 linguri de zahar, apoi drojdia uscata, se amesteca bine, se adauga...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu sparanghel si...

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Aluatul: Într-un vas se pun făina, untul rece taiat cubulete, oul, smântâna si sarea și se frământă cu mana până când se obtine un aluat omogen. Se...Citeste continuarea

Pui cu ciuperci, smantana si parmezan

Postat de: oanapl in Pui

Încingi uleiul și pui cubulețele de carne. Le rumenești pe toate părțile timp de vreo 8-9 minute (la foc iute). Le tot întorci cu spatula în tigaie și le asezonezi cu sare...Citeste continuarea

Desert cupola Savoiardi cu piscoturi

Postat de: eumimi in Prajituri

Mai intai mixam frisca lichida pana cand devine ferma. Adaugam mascarponele si mai mixam aproximativ 1 minut. Adaugam ciocolata razuita si coaja razuita de lamaie si amestecam cu o spatula....Citeste continuarea

Desert briose din albusuri cu mac

Postat de: eumimi in Prajituri

Punem albusurile in bolul mixerului si incepem sa le mixam 2-3 minute. Adaugam zaharul treptat si mixam pana cand devin o bezea ferma. Adaugam faina, praful de copt si esenta si...Citeste continuarea

Friptura de crap cu usturoi

Postat de: eumimi in Crap / Caras

Mai intai curatam pestele si il feliem sau il putem cumpara direct curatat si portionat de la pescarie. Intr-o tigaie incapatoare punem uleiul si calim doar 2-3 minute pestele presarat...Citeste continuarea

Aperitiv cachir - parizer algerian

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Taiati carnea bucati mici si puneti-o in mixer sau robotul de bucatarie. Adăugați ouăle, brânza felii, condimentele. Mixati totul. Apoi adăugați făina și uleiul și mixati din nou....Citeste continuarea

Desert biscuiti cu migdale si jeleu...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Mixati îndulcitorul in pudra fina. În vasul robotului de bucătărie prevăzut cu frunza, amestecați migdalele, „zahărul”, jeleul și stevia cu migdale amare. ...Citeste continuarea

Chiftele de pastarnac cu spanac si...

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Curatati si spalati spanacul. Curățați păstârnacul și ceapa. Mixati legumele si puneti-le apoi intr-un castron mare. Se adaugă ouăle si smantana. Se amestecă totul, se...Citeste continuarea

Dorada la cuptor cu orez basmati

Postat de: cristina1985 in Peste

Pentru peste : Se amesteca uleiul de masline cu ierburile uscate, sare si usturoi maruntit. Pestii se spala, se taie coditele, apoi se  introduce in burta  amestecul de ulei cu...Citeste continuarea

Sirop din petale de trandafiri

Postat de: panacris in Sirop / Compot

Trandafirii se spală sub jet de apă rece, apoi se scot petalele, se freacă cu puțin zahăr și zeama de la o lămâie, apoi se lasă la rece, până ce se prepară siropul....Citeste continuarea

Aperitiv placinta cu ciuperci si...

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Aluatul: Frecati drojdia cu o lingurita de zahar, adaugati 3 linguri lapte caldut, 1 lingura faina si amestecati. Lasati sa dospeasca 10 minute. Topiti untul. Faina o cerneti intr-un bol....Citeste continuarea

Bame cu carne de porc

Postat de: panacris in Mancaruri de legume

Ceapa și usturoiul verde se curăță, se toacă mărunt și se pun la călit în ulei de rapiță cu puțină apă, cât să le acopere, cca. 10 minute la foc mediu, până ce...Citeste continuarea

Gem de capsuni la masina de paine

Postat de: panacris in Dulceata / Gem

Căpșunile se spală rapid sub jet de apă rece, apoi li se înlătură codițele, și se pun  întregi într-un vas încăpător. În funcție de câte...Citeste continuarea

Reteta delicioasa de ciuperci...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Preparare Reteta delicioasa de ciuperci umplute cu legume, la cuptor Se curăță ceapa, se spală, se mărunțește și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic. Se...Citeste continuarea

Dulceata din flori de soc cu sofran...

Postat de: panacris in Dulceata / Gem

Florile de soc dacă le-am cules după ploaie și din zonă nepoluată nu mai trebuie spălate, că se pierde polenul cel mai valoros. Dacă le-ați primit dintr-o zonă necunoscută, atunci le...Citeste continuarea

Desert mini placinte cu branza si...

Postat de: eumimi in Prajituri

Taiem aluatul foietaj in doua parti si il intindem bine cu sucitorul. Dam branza pe razatoarea cu ochiuri mici si o amestecam cu zahar pudra dupa gust si stafide. Punem deasura aluatului...Citeste continuarea

Sirop de trandafiri

Postat de: Constelatialeu in Sirop / Compot

Cum am spus si in descriere, am adunat rand pe rand trandafirii infloriti si i-am pastrat la frigider pana am strans cantitatea de 150 g de petale. Nu am spalat petalele, le-am adunat una cate una...Citeste continuarea

Desert prajitura cu capsuni,...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Blatul: Puneti albusurile intr-un bol, inclusiv pe cele de la ouale intregi. Presarati un praf de sare, le mixati. Cand devin spuma, adaugati zaharul, mixati pana obtineti o spuma lucioasa....Citeste continuarea

Desert prajitura Denes

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Blat : Am folosit o tava cu dimensiuni de 35/25 cm, tapetata cu hartie de copt. Am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez...Citeste continuarea

Desert cheesecake cu mure si jeleu...

Postat de: oanapl in Prajituri

Blat: Se măruntesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se amestecă puțin, până se încorporează bine. Se pune o formă cu pereți detașabili...Citeste continuarea

Mac and cheese (macaroane cu branza)

Postat de: cristeena20 in Paste

Intr-o cratita punem cubul de unt la incalzim si calim ceapa tocata solzisori -o lasam la clait pana se inmoaie si devine marinie.(aprox 15 mnute)Pune putina sare si piper alb.Adaugam 3 linguri de...Citeste continuarea

Ciorba de miel cu stir rosu si...

Postat de: Constelatialeu in Ciorbe

Mai intai am portionat capul de miel si bucata de gat, am pus bucatile intr-o oala cu 3 l de apa cu putina sare, am asezat oala pe foc si am lasat sa fiarba carnea, din cand in cand am adunat...Citeste continuarea

Tocanita de vaca

Postat de: cristeena20 in Vita

Carnea taiata in bucati dupa gust o marinam -condimentam cu sare, piper ,usturoi pisat, aduagam crengute de cimbru si dafin, stropim cu ulei de masline si apoi adaugam vin rosu. Lasma o zi la...Citeste continuarea

Desert chec din albusuri cu capsuni...

Postat de: panacris in Prajituri

Albușurile reci, se bat energic împreună cu sarea și oțetul. De data asta l-am scos pe Thor la treabă, mixerul planetar, care în doi timpi și trei mișcări și-a făcut treabe...Citeste continuarea

Aperitiv chec cu pui si ciuperci

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Pieptul de pui se taie felii subțiri de cca. 1 cm grosime, apoi se pun într-un castron, se condimentează cu mirodeniile, apoi se lasă la rece, la macerat cca. 30 de minute. Pieptul de...Citeste continuarea

Pui florentin cu spanac, smantana,...

Postat de: oanapl in Pui

Alegi o tigaie largă și mai adâncă pe care o pui la încins. Torni uleiul și pui cubulețele de carne de pasăre. Le rumenești pe toate părțile timp de vreo 8-9 minute (la foc...Citeste continuarea

Desert negresa cu urda si zmeura

Postat de: oanapl in Prajituri

Mixezi într-un bol untul moale cu zahărul măcinat și sarea, apoi adaugă ouăle pe rând și mixezi după fiecare. Adaugi esența de rom și cacaua cernută și amesteci ușor cu o...Citeste continuarea

Penne cu carne tocata

Postat de: eumimi in Penne

Mai intai punem pastele la fiert in suficienta apa cu un praf de sare. Ceapa o tocam marunt si o punem la calit pentru 5-6 minute in ulei incins. Adaugam pasta de tomate si carnea si...Citeste continuarea

Aperitiv placinta cu branza si spanac

Postat de: oanapl in Mancare copii

Într-o tigaie încăpătoare topești untul și adaugi ceapa verde și usuturoiul tăiate rondele și un praf de sare. Lași să se călească pentru 1-2 minute, apoi adaugi spanacul...Citeste continuarea

Coaste de miel la cuptor cu varza...

Postat de: Constelatialeu in Oaie

Am spalat coastele de miel dupa ce s-au dezghetat, le-am taiat in doua parti, le-am presarat cu sare, le-am uns cu ulei de masline si condimentat. Apoi le-am pus intr-o tigaie cu putin ulei incins...Citeste continuarea

Creveti cu spaghetti

Postat de: oanapl in Fructe de mare

Usturoiul curățat îl feliezi.  Într-o tigaie, pui uleiul de măsline și călești ușor feliile de usturoi, apoi adaugi creveții, vinul alb, sare, piper și lași să...Citeste continuarea

Desert tort Diplomat

Postat de: eumimi in Torturi

Mai intai punem gelatina la hidratat in 100 ml apa. Amestecam galbenusurile cu zaharul si adaugam laptele. Punem vasul pe bain marie pentru cel putin 13-15 minute. Amestecam din cand in cand,...Citeste continuarea

Placinta aperitiv cu carne de pui

Postat de: eumimi in Mancaruri cu carne

Se amesteca laptele caldut cu drojdia, se adauga apoi, uleiul si ouale si se bat bine cu telul. Adaugam apoi si faina si sarea si se amesteca bine pana cand rezulta o pasta groasa. Tocam...Citeste continuarea

Paine aperitiv invartita

Postat de: RODIMUR in Piine

Făina cernută se pune în vasul pentru frământat, se face o adâncitură în mijlocul ei și se adaugă: drojdia mărunțită, oul și zahărul. Se toarnă lapte cald,...Citeste continuarea

Desert tarta cu zmeura si mascarpone

Postat de: oanapl in Prajituri

Se pun într-un castron făina, sarea și untul rece tăiat cuburi și se frământă puțin. Se adaugă oul, smântâna și se amestecă până când aluatul...Citeste continuarea

Couscous in stil turcesc a la Jamie...

Postat de: Ksenya in Jamie Oliver

  Intr-un bol, adaugam chimenul, boiaua si jumatate de lingurita sare, amestecam.  Adaugam cus cusul si apa clocotita, atat cat sa acopere totul.  Acoperim cu un capac si...Citeste continuarea

Aperitiv rulada cu spanac

Postat de: eumimi in Aperitive / Garnituri

Mixam 2-3 minute ouale cu un praf de sare. Adaugam uleiul si laptele si mai mixam 1 minut. Adaugam faina si praful se copt si amestecam cu o spatula. Spanacul  il spalam si il curatam...Citeste continuarea

Supa de rosii cu smantana si turnatei

Postat de: RODIMUR in Supe

Pătrunjeii, țelina și o jumătate din morcovi se curăță, se spală, se taie grosier și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Se...Citeste continuarea

Salata din ficat de vitel cu mazare

Postat de: Ksenya in Salate

  Ficatul fiert si racit   il tocam in cubulete, adaugam intr-un bol. Adaugam mazarea scursa bine.  Ceapa o tocam si o adaugam in bolul cu ficat si mazare, la fel procedam si...Citeste continuarea