Fasolea este recunoscuta ca un aliment important, care desi este o leguma, inlocuieste cu succes consumul de carne.Contine cea mai mare cantitate de fibre din toate legumele, o cantitate semnifcativa de vitamine si minerale, inclusiv calciu si fosfor, magneziu si potasiu, proteine valoroase.In fasole gasim cel mai bun tip de carbohidrati complecsi, cu indice glicemic mic, dar care mentin senzatia de satietate pentru mai mult timp.
Desi fasolea pestrita este mai potrivita pentru mancaruri scurse eu am preferat sa o fac o ciorba mai groasa.
Curatam legumele. Taiem ceapa marunt, morcovul il taiem in semirondele, telina si ardeiul gras cubulete.
In uleiul incins punem la calit in aceasta ordine morcovul, ceapa, telina si ardeiul gras. Cand legumele s-au inmuiat usor, adaugam boabele de fasole. Stingem cu apa calda, adaugam piper, cimbru si foaia de dafin si fierbem la foc mic spre mediu 35 de minute sau pana fasolea este aproape gata. Adaugam rosiile si mai fierbem 19 minute. Potrivim de sare si piper. Adaugam leusteanul tocat si oprim focul. Acoperim cu un capac pentru 10 minute.
1
cimbrul si piperul adaugate la inceput ajuta la digestie