În urmă cu ceva timp bucatarasul mi-a făcut poftă cu o rețetă asemănătoare de paste cu carne de pui. Eu am mai modificat pe ici pe colo rețeta și am adaptat-o în funcție de ingredientele pe care le-am avut eu. A ieșit un preparat delicios, care a fost pe gustul întregii familii.
Se spală pieptul de pui, se taie cubulețe și se sotează în puțin ulei. Eu am avut un piept de pui de țară și am adăugat apă și sare l-am lăsat să fiarbă bine.
Se pune la fiert puțină apă cu sare și când apa a început să fiarbă se adaugă pastele si se lasă să clocotească cu un minut mai puțin decât scrie în instrucțiunile de pe ambalaj.
După ce pieptul de pui a fiert se pune la călit într-o lingură de ulei, se adaugă vinul alb și se lasă să se reducă.
Se scurg pastele de apă și se adaugă peste pieptul de pui. Se adaugă smântâna și se condimentează dacă mai este necesar. Se adaugă mozzarella și parmezanul date pe răzătoare, roșiile tăiate în jumătate și pătrunjelul tocat.
Se amestecă bine, se mai presară cașcavalul ras și se pune vasul la cuptor pentru 10 minute.