pentru ca nu aveam varza acra, in piata era mai mult sarata decat acra, m-am decis s-o acresc cu bors (sfatuita de mami meu)... mie varzica imi place mai zemoasa :D
Varza de taie fidelute si se freaca cu putina sare.
Intr-o oala mare cu capac se pune carnita taiata cubulete la inabusit in uleiul care a fost in prealabil incins.
Cand carnea capata o culoare albicioasa se adauga ceapa taiata cubulete si ardeiul taiat cubulete. Se lasa la calit pana se inmoaie ceapa apoi se pune varza, care a fost frecata cu sare, iar printre varza se bune si baconul taiat felii mai groase.
Se pune apa aproape cat sa acopere varza dar sa nu treaca de varza. Se pune capacul si se da la foc mediu sa se inabuse bine. Dupa circa 15 minute se adauga sosul de rosii, foile de dafin si piperul boabe. Se lasa sa patrunda bine sosul de rosii iar apoi se adauga borsul si mararul tocat.
Se lasa sa fiarba iar spre final se gusta si se adauga sare si piper dupa gust.
Se serveste calda cu mamaliguta calda si ardei iute.
Pofta buna!