rena

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 05.08.2013

RETETE79
PRIETENI98
Retete

Rulada de albusuri cu gem de mure si frisca

In Dulciuri la 17 Ian 2014

Batem albusurile cu un praf de sare si treptat punem zaharul si vanilia,batem spuma pana devine groasa si lucioasa. Amestecam faina cu grisul si le adaugam usor in spuma amestecand cu o spatula de jos in sus. Tapetam o tava cu hartie de copt ,turnam aluatul, nivelam cu o spatula si bagam la...

Chec tigrat

In Prajituri la 16 Ian 2014

Separam albusurile de galbenusuri. Batem la mixer albusurile cu un praf de sare si jumatate din zahar pana devine o spuma groasa si sticloasa. Adaugam galbenusurile,untul topit,laptele si cealalta jumatate de zahar si batem 2-3 minute. Cernem faina impreuna cu praful de copt si il...

Anghinare cu mazare

In Mancaruri de legume la 14 Ian 2014

Punem ulei in oala la incalzit,tocam ceapa si morcovul taiat rondele si le calim impreuna. Dupa ce s-a inmuiat ceapa punem la calit aghinarele taiate in jumatate, cartofii cuburi mari si mazarea. Lasam 3-4 minute si punem mararul tocat, sare si piper dupa gust. Adaugam sosul de rosii si...

Cotlet de porc in sos balsamic

In Porc la 13 Ian 2014

Luam bucata de carne o intepam cu cutitul si bagam usturoiul taiat fasii groase. Intr-o farfurie amestecam sarea, piperul,oregano si condimentul de gratar si ungem toata carnea. Luam o bucata de plasa, sau cu sfoara de bucatarie, si legam bine bucata de carne sa-i dam forma unui sul...

Ciuperci Pleurotus pane

In Aperitive / Garnituri la 12 Ian 2014

Curatam ciupercile,batem ouale cu usturoi ras, sare ,piper,oregano. Punem uleiul la incins in tigaie. Dam prin faina apoi prin ou si direct in tigaie la foc mijlociu sa se prajeasca pe ambele parti. Usor de facut si foarte gustosi. Pofta buna!

Prajitura marmorata cu branza

In Prajituri la 11 Ian 2014

Incepem sa preparam intai blatul cu cacao pt.prajitura. Albusurile se spumeaza cu un praf de sare si o lingura de zahar. Cu restul de zahar batem galbenusurile la care adaugam cacaoa,laptele,si uleiul. Tot la compozitia de galbenusuri incorporam si faina cernuta cu praful de copt....

Tocanita de vita (Osompouko)

In Vita la 7 Ian 2014

Punem uleiul la incins intr-o oala apoi prajim putin carnea. Tocam ceapa cu usturoiul si le calim, dupa aceea stingem cu vin. Dam pe razatoare rosiile si amestecam cu bulion si zahar si turnam peste carne. Punem sare,piper si cuisoare praf dupa gust. Adaugam apa in oala si lasam sa...

Calamari prajiti

In Fructe de mare la 6 Ian 2014

Curatam si spalam  calamarii, ii taiem rondele, dam cu sare si ii punem la scurs intr-o strecuratoare. Intr-o tigaie punem uleiul la incins ii dam prin faina si ii prajim la foc mediu (atentie fac explozie ca ficatei cand ii prajim). Servim cu zeama de lamaie. Pofta buna!

Fasole grasa la cuptor

In Mancaruri de post la 6 Ian 2014

De cu seara punem fasolea la inmuiat. A doua zi o punem in oala cu apa si sare sa fiarba. Inr-un pirex sau intr-o tava dam ceapa si usturoiul pe razatoare,tocam mararul,taiem morcovul rondele, punem bulionul, sarea ,piperul si fasolea fiarta punem ulei si putina apa. Bagam la cuptor si...

Carne de porc cu feta la cuptor

In Porc la 6 Ian 2014

Curatam si spalam legumele. Intr-o tigaie punem bucatile de carne si le prajim in ulei pina se rumenesc pe ambele parti. Tocam ceapa si usturoiul marunt si  calim pina se inmoaie. Taiem cubulete mici ardei si ii punem peste ceapa ,amestecam bine si lasam sa se inmoaie si ardei,tocam...

Spanac cu orez

In Mancaruri de post la 5 Ian 2014

Curatam si spalam bine spanacul. Intr-o oala punem apa la fiert si oparim putin spanacul apoi il scoatem intr-o strecuratoare. Taiem spanacul in bucati mari,ceapa la fel rondele groase. Punem ulei in oala adaugam ceapa o calim putin apoi punem spanacul si mararul,lasam sa se inmoaie...

Taitei cu pui la cuptor

In Pui la 3 Ian 2014

Taiem puiul in  bucati mari. Intr-o oala punem uleiul si prajim puiul pe anbele parti,tocam ceapa si usturoiul si il punem la calit. Dam rosiile pe razaroare si amestecam cu o lingura de bulion si le adaugam in oala cu puiul prajit. Punem sare , piperul si foi de dafin dupa gust,...

Prajitura Mix

In Prajituri la 29 Dec 2013

Blat: Separam albusurile  si le batem cu un praf de sare si jumatate din zahar pana facem o spuma lucioasa. Glbenusurile le frecam cu celalanta jumatate de zahar pina se topeste.Incorporam cele doua mixuri,adaugam si uleiul si batem cu mixerul pina se amesteca bine.  Amestecam...

Prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie

In Prajituri la 28 Dec 2013

Blat nuca de cocos: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si cu zaharul pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Se adauga nuca de cocos si se incorporeaza cu ajutorul unei palete. Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia ,nivelam si bagam tava in cuptor 160-170 de...

Salata boeuf

In Salate la 26 Dec 2013

Curatam cartofii,telina si morcovii si ii punem la fiert cu pieptul de pui si sare. Dupa ce s-au fiert ii scoatem la racit. Incepem sa taiem cubulete toate legumele si carnea,taiem si castravetii marunt,punem jumatate din maioneza, sare dupa gust,mustarul, uleiul si amestecam bine cu mana....

Tzatziki

In Sosuri la 25 Dec 2013

Punem iaurtul intr-un castron. Curatam castravetele si il dam pe razatoare il stoarcem de zeama si il punem cu iaurtul,radem si usturoiul punem sare dupa gust adaugam si uleiul cu otetul.Amestecam bine si il punem la rece. Serviti pe un platou cu cateva masline si feli de castravete....

Platica prajita

In Peste la 18 Dec 2013

Curatam bine pestele si il punem la scurs intr-o strecuratoare. Punem sare si oregano inauntu si pe dinafara pestelui. Il dam prin faina si il prajim la foc mijlociu pe ambele parti. Batem zeama de lamaie cu sare si oregan si servim pestele. Pofta buna!

Ciorba de porc

In Ciorbe la 18 Dec 2013

Spalam costita si o punem la fiert in apa rece cu sare. Spumam de cate ori este nevoie. Dupa 20 de min.adaugam si zarzavaturile tocate marunt. Lasam sa fiarba, apoi adaugam si fideau inacrim dupa gust si la sfarsit leusteanul tocat marunt. Pofta buna!

Salata de brocoli

In Salate la 18 Dec 2013

Se spala brocoli,ii punem intr-o oala cu o lingura de sare si pe deasupra lor turnam apa fierbinte (daca ii bagam in apa deja fierbinte raman verzi la fierbere si dupa fierbere). Lasam sa fiarba 5 min.nu mai mult si  ii scoatem pe un platou. Batem lamaie cu ulei si turnam pe deasupra...

File de biban la cuptor

In Peste la 18 Dec 2013

Punem pestele la decongelat intr-o strecuratoare. Curatam cartofi,dovlecei si usturoiul,ii taiem dupa plac . Luam o tava incapatoare punem legumele ,sare, oreganul si uleiul amestecam bine si pe deasupra lor punem si pestele, adaugam zeama de lamaie ulei si sare . Bagam la cuptor si...

Desert placinta cu iaurt si stafide

In Dulciuri la 16 Dec 2013

Crema : Batem ouale, punem iaurtul, zaharul, grisul, stafidele si vanilia. Amestecam usor, radem coaja de portocala si lamaie. Luam o tava, o ungem cu unt si asezam jumatate din foi unse una cate una cu unt, punem crema de iaurt si adaugam jumatatea cealalta de foi, unse si ele una cate una....

Salata de cartofi

In Salate la 15 Dec 2013

Punem cartofii la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert taiem cartofii cuburi,ceapa solzisori,maslinele rondele,muraturile cubulete mici.Adaugam maioneza,mustarul, sarea, otetul si uleiul.Amestecam bine toate si punem salata pe un platou sau pe o farfurie, punem pe  deasupra doua...

Anghinare a la Polita

In Mancaruri de legume la 12 Dec 2013

Curatam si spalam toate legumele. Intr-o oala punem uleiul,tocam ceapa si firele de ceapa verde le calim apoi pe rind punem carfofi taiati cuburi,morcovul rondele,aghinarele taiate in jumatate sau daca sunt mari in patru, lasam sa se caleasca putin toate impreuna. Punem sare si piper dupa...

Supa de perisoare (giouvarlakia)

In Supe la 10 Dec 2013

Punem oala cu apa la fiert, adaugam telina , cartoful taiat cubulete mici, o mana de orez ,ulei si o lingura de delikat. Facem aluatul pentru perisoare,punem intr-un castron carnea tocata cu ceapa data pe razatoare si mararul tocat,orezul un ou, sare, piper si putin ulei, framantam bine...

Omleta la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 9 Dec 2013

Curatam cartofi si ii taiem cubulete,ii punem in tigaie si ii prajim usor. Batem ouale cu crema ,sare ,piper,nucsoara si boia de ardei dulce. Intr-un vas termorezistent  asezam cartofi apoi taiem felii carnatul . Punem ouale batute, ceapa taiata rondele ,patunjel tocat . Bagam la...

Calamar umplut

In Fructe de mare la 9 Dec 2013

Curatam bine sepiile interior si exterior si le punem la scurs intr-o strecuratoare. Taiem marunt capul cu tentaculele si le punem cu ulei intr-o tigaie sa se caleasca putin ,taiem ceapa verde si o punem si pe ea,apoi punem mararul tocat,stingem cu vin.Punem orezul, sare si piper dupa...

Dovlecei umpluti cu carne

In Mancaruri cu carne la 5 Dec 2013

Curatam dovleceii si ii radem cu un cutit apoi ii scobim in inauntru cu instrumentul de bucatarie,sau cu o lingurita. Intr-un castron punem carnea tocata,ceapa,patrunjelul,orezul, sare si piper dupa gust,ulei si framantam bine. Umplem dovleceii cu compozitia de mai sus apasand usor....

Fasole verde in sos de rosii

In Mancaruri de legume la 4 Dec 2013

Curatam fasolea de codite. Tocam ceapa si o punem la calit,adaugam fasolea,patrunjelul si ardeiul. Dupa ce sa inmuiat putin fasolea punem sucul de rosii,sarea si piperul dupa gust. Adaugam apa in oala un deget mai sus de fasole,lasam sa fiarba pina scade zeama si ramin intr-un sos gros...

Carnaciori de bere in foietaj

In Aperitive / Garnituri la 2 Dec 2013

Taiem fisii lungi aluatul. Luam cite un cirnacior si il rulam. Punem in tava si le ungem cu unt. Se coc la cuptor incins pina se rumenesc. Pofta buna!!

Snitel de curcan in ou

In Curcan la 2 Dec 2013

Am taiat bucati mijloci pieptul de curcan apoi l-am batut cu ciocanul de bucatarie si l-am facut snitele subtiri. Cele 3 oua l-am batut intr-un castron cu usturoiul pisat  sare,piper si oregano. Punem uleiul la incins,dam snitele prin faina apoi prin ou si le punem in tigaie sa se...

Afisate 31 - 60 din 79 retete    

Postari recente

publicat la 06.12.2014

Negresa de post glazurata

publicat la 16.11.2014

Prajitura Ravani

publicat la 16.11.2014

Salata sefului

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Astăzi e ziua în care scoţi la plimbare conţinutul buzunarelor de la pantaloni. În sfîrşit, îţi vei reîntâlni verişorul despre care toată lumea credea că s-a înecat în râu. Sigur, nu mai e nici el tânăr, dar cu puţin ajutor s-ar putea să se pună pe picioare. A doua revelaţie va fi pe cântar, când vei afla că, de fapt, nu eşti obez.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]