Intr-o forma rotunda asezam, unsa cu putin ulei, feliile de bacon, precum o floare, in mijloc asezam carnea tocata, presaram sare si piper.
Toata suprafata o acoperim cu cascaval ras si asezam rondelele de ardei si chilli.
Inchidem forma, ca in foto, apoi ungem cu sosul format din soia si...
Intr-o tigaie am incins uleiul de cocos, apoi am calit ceapa (doar partea alba) taiata marunt cateva minute, apoi am adaugat carnea,lasand sa se caleasca, pana ce isi schimba culoarea, amestec si ardeiul taiat bucati mici si las pana scade zeama, iar la sfarsit presar sare, piper, boia,...
Imtr-un bol am pus fasolea la inmuiat cu apa rece, spalat si aleasa. Am lasat-o peste noapte ca sa isi dubleze volumul.
Am scurs-o si am pus-o intr-o oala mare peste care am turnat apa rece lasand-o la fiert cat sa dea in 3,4 clocote. Dupa ce aceasta a fiert approx 10 min, am strecurat fasolea...
Cartofii i-am spalat bine, apoi i-am fiert pentru 15 minute.
In vasul roman, uns cu unt, am pus cartofii si printre ei, feliile de muschiulet de porc, am condimentat de sare, piper, busuioc si rozmarin si pe deasupra am presarat branza. Am pus capacul vasului si am introdus la cuptor pentru...
In pulpa de porc, pe care am asezat-o intr-o tava, am facut cateva crestaturi in care am introdus sunca si usturoi, apoi am presarat cu sare, piper, busuioc si rozmarin.
Am turnat ulei de masline, apoi vinul si putina apa, am acoperit cu folie de aluminiu si am introdus la cuptor, pentru...
Carnea am fiert-o mai intai apoi am taiat-o fasii.
Intr-un wok am pus ulei, apoi carnea calind-o putin, am pus bulion, apa, sare, piper, ardeiul taiat rondele, usturoiul taiat si am amestecat, lasand asa vreo 15 -20 minute.
Apoi am adaugat legumele amestecand foarte bine si am lasat...
Muschiuletul l-am taiat felii si l-am asezat in cratita cu 3 linguri ulei, pe care prajit pe ambele parti (cateva minute). Apoi am adaugat pasta de tomate, cartofii, sare, usturoiul taiat feliute si apa cat sa se acopere. Apoi faina am amestecat-o cu putina apa si am turnat peste sosul din...
Se cresteaza ciolanul pe toate partile si se freaca carnea cu amestecul de sare si condimente , apoi se unge cu ulei de masline si se da la cuptor approx o ora.
Otinem o carne cu un sorici crocant bine rumenita, peste care dupa o ora adaugam amestecul de supa de legume cu...
Puiul l-am transat, spalat si l-am lasat sa se scurga. L-am prajit pe o parte si alta, pana s-a rumenit.
Intr-o oala am pus la fiert ceapa intreaga, morcovul taiat rondele, 4 catei de usturoi taiati fasii, sare si piper.
Rosia, gogosarii si ardeii iuti i-am copt la gratar, iar cand au fost...
Ciolanul l-am taiat pe jumatate, l-am sarat si piperat, apoi l-am prajit bine pe o parte si alta intr-o cratita cu untura. Separat am calit ceapa taiata in 4, alaturi de usturoi tocat mare. Am scos ciolanele si le-am pus alaturi de ceapa si usturoi, peste care am turnat berea si supa de carne....
Feliile de pulpa le-am batut ca pe snitele, apoi le-am dat prin faina. Le-am prajit in tigaie cu ulei pe o parte si alta, apoi le-am scos si le-am asezat intr-un vas de yena cu capac, pt a se mentine calde. Apoi ciupercile taiate le pun in tigaia in care am prajit pulpa, pana incep sa se inmoaie....
Am taiat puiul in 4 si l-am condimentat cu sare, piper, iar cu amestecul facut din usturoiul tocat marunt amestecat cu unt moale am uns bucatile de pui. Acestea se aseaza intr-un vas termoizolant, am presarat maghiran si am dat la cuptor. Dupa approx 20 min am adaugat vinul cu care am stropit...
Dupa ce curatam cartosii si ii spalam, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare. La fel si carnea de porc o fierbem cu putina sare si piper.
Ceapa am curatat-o si am taiat-o in 4, apoi am lasat-o in apa clocotita approx 10 min, dupa care o taiem feliute.
Usturoiul il zdrobim cu...
Am spalat si taiat fasii pieptul de pui. Ciupercile le-am spalat, lasandu-le la scurs, apoi le-am tocat grosier. Usturoiul curatat sl-am zdrobit cu un cutit. Intr-o tigaie, am pus la incins putin de ulei masline, apoi cateii de usturoi si am adaugat pieptul de pui. Am lasat sa se rumeneasca...
Intr-un vas am pus faina si am adaugat untul, amestecand foarte bine, apoi sare, ou, lapte si am omogenizat fb. Aluatul l-am introdus la frigider pentru jumatate de ora. Intre timp am pregatit umplutura: ouale le-am batut cu sare, piper ( am oprit putin si pt uns ), adaug branza, smantana, marar...
Intr-un wok am pus ulei si am calit ceapa, ardeiul iute si ardeiul kapia taiate cubulete, iar cand ceapa a capatat culoare galbuie am adaugat spanacul scurs si tocat, sare, piper, carnea tocata amestecand foarte bine compozitia obtinuta. Apoi am presarat branza (mozarella) si am turnat si rosiile...
Am topit untul in tigaie, am adaugat ceapa si usturoiul tocate marunt si le-am calit cateva minute, amestecand continuu. Am adaugat ciupercile si ardeiul gras tocate grosier si am lasat sa fiarba la foc mediu cateva minute. Intr-o alta tigaie am rumenit puiul taiat cubulete, dupa care am adaugat...
Puiul se spala si se curata foarte bine. Am topit untul intr-o cratita si am adaugat in el sare, boia, piper, cimbru, usturoi granulatsi am uns puiul pe toata suptrafata. Am intepat cu furculita pt a se patrunde bine. Puiul astfel pregatit l-am lasat la frigider approx 20 min, timp in care am...
Carnea o taiem bucati subtiri. O punem intr-o punga speciala impreuna cu usturoiul tocat, piper, cimbru, sare, boia, uleiul si berea, apoi inchidem si amestecam punga. O lasam la fezandat la frigider pana a 2a zi.
Incepem sa "fabricam" frigaruile. Ceapa si ardeiul gras se taie...
Am spalat carnea am portionat-o. Ardeii si ceapa i-am taiat julien. Intr-o cratita am incins ulei si am prajit carnea pe o parte si alta, apoi le-am scos si le-am pus in vas de yena. In uleiul incins am calit ardeiul si ceapa cateva minute, apoi am pus rosiile din borcan, bulionul, sare, piper,...
Am taiat carnea bucati mici. Ceapa taiata marunt si o calita in ulei. Am adaugat carnea taiata, usturoiul zdrobit si am condimentat cu sare, piper,maghiran si boia iute. Am turnat deasupra apa cat sa acopere bine carnea si am lasat sa fiarba la foc mic pana ce carnea se inmoaie si se obtine un...
Am portionat bucata de miel si cu varful unui cutit am facut mici incizii cat mai dese in bucatile de carne in care am introdus cate o bucatica de usturoi si sunca afumata . Am condimentat cu sare si piper In tava am pus 5 linguri untura pe care o uniformizam si asezam bucatile de carne peste. Am...
Am facut un amestec din ierburile de provence, salvie, boiaua de ardei dulce, piperul alb macinat si sare cu care am condimentat bine coastele de miel care au fost in prealabil spalate si uscate cu un prosop de bucatarie. 50 ml de vin am amestecat cu putina miere si se ung dupa ce au fost...
Pieptul se spala si se taie bucati, se rumenesc in unt, se scot, iar in untul ramas se caleste ceapa taiata rondele. Dupa ce devine aurie, turnam o ceasca supa de legume, apoi adaugam puiul, usturouiltocat fin, sare, piper si cimbru, toate dupa gust. Acoperim cratita si lasam sa fiarba cam 15...
Am curatat ceapa si am tocat-o, apoi am pus ulei intr-o cratita si am calit-o cateva minute. Am adaugat bucatile de pui, le-am calit, apoi bulion. O lingura de faina am omogenizat in putina apa si am turnat in cratita. Amestecam foarte bine, adaugam 2-3 ibrice de apa si lasam sa fiarba carnea....
Pulpele le-am crestat, le-am presarat cu amestecul de pui si le-am pus intr-o cratita cu ulei incins si le-am fript bine pe ambele parti. Am adaugat vinul si rosiile din borcan, amestecand foarte bine. Le-am lasat sa fiarbe pana ce sosul scade la jumatate. Adaug usturoi, putina boia, sare, piper,...
Cartofii i-am pun la fiert in apa cu sare cat sa intre furculita in ei, i-am scurs de apa, i-am trecut pe sub un jet de apa rece si i-am lasat sa se raceasca, apoi i-am curatat de coaja si i-am taiat felii. Intr-o tigaie am adaugat putin ulei si cand s-a incins am adaugat ceapa tocata, am...
Mai intai pregatim carnea. Se taie carnea bastonase (fasii) si o amestecam cu mustarul, boiaua de ardei si usturoi pisati. Condimentam cu sare, piper si maghiran. Lasam la rece pentru cel putin 60 minute.
Intr-o tava punem folie de aluminiu peste care vom pune felii de kaizer, carnea...
Cartofii i-am curatat si taiat cubulete, apoi se pun la fiert in apa cu sare . Cand sunt fierti se scurg de apa, se paseaza si se amesteca cu unt si putin lapte fierbinte. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara dupa gust.
Umputura: Ceapa si usturoiul le-am tocat si le-am calit in...
Pieptul de pui si copanele erau deja preparate la cuptor. Le-am taiat felii. Intr-o tigaie wok, am rasturnat legumele si le-am salit cu putin ulei masline, apoi am adaugat felii de pui, amestecand usor, chili, bulion, usturoi si sos de soia. Am calit totul si in 15 minute totul a fost gata....
Specialitate cu bacon si carne tocata la cuptor
Intr-o forma rotunda asezam, unsa cu putin ulei, feliile de bacon, precum o floare, in mijloc asezam carnea tocata, presaram sare si piper. Toata suprafata o acoperim cu cascaval ras si asezam rondelele de ardei si chilli. Inchidem forma, ca in foto, apoi ungem cu sosul format din soia si...
Tortilla cu carne tocata de porc
Intr-o tigaie am incins uleiul de cocos, apoi am calit ceapa (doar partea alba) taiata marunt cateva minute, apoi am adaugat carnea,lasand sa se caleasca, pana ce isi schimba culoarea, amestec si ardeiul taiat bucati mici si las pana scade zeama, iar la sfarsit presar sare, piper, boia,...
Fasole cu ciolan
Imtr-un bol am pus fasolea la inmuiat cu apa rece, spalat si aleasa. Am lasat-o peste noapte ca sa isi dubleze volumul. Am scurs-o si am pus-o intr-o oala mare peste care am turnat apa rece lasand-o la fiert cat sa dea in 3,4 clocote. Dupa ce aceasta a fiert approx 10 min, am strecurat fasolea...
Cartofi noi gratinati cu muschiulet de porc la cuptor in vas roman
Cartofii i-am spalat bine, apoi i-am fiert pentru 15 minute. In vasul roman, uns cu unt, am pus cartofii si printre ei, feliile de muschiulet de porc, am condimentat de sare, piper, busuioc si rozmarin si pe deasupra am presarat branza. Am pus capacul vasului si am introdus la cuptor pentru...
Pulpa de porc impanata cu sunca si usturoi la cuptor
In pulpa de porc, pe care am asezat-o intr-o tava, am facut cateva crestaturi in care am introdus sunca si usturoi, apoi am presarat cu sare, piper, busuioc si rozmarin. Am turnat ulei de masline, apoi vinul si putina apa, am acoperit cu folie de aluminiu si am introdus la cuptor, pentru...
Legume chinezesti cu pui si porc
Carnea am fiert-o mai intai apoi am taiat-o fasii. Intr-un wok am pus ulei, apoi carnea calind-o putin, am pus bulion, apa, sare, piper, ardeiul taiat rondele, usturoiul taiat si am amestecat, lasand asa vreo 15 -20 minute. Apoi am adaugat legumele amestecand foarte bine si am lasat...
Muschiulet de porc in sos de usturoi si cartofi
Muschiuletul l-am taiat felii si l-am asezat in cratita cu 3 linguri ulei, pe care prajit pe ambele parti (cateva minute). Apoi am adaugat pasta de tomate, cartofii, sare, usturoiul taiat feliute si apa cat sa se acopere. Apoi faina am amestecat-o cu putina apa si am turnat peste sosul din...
Ciolan de porc cu ierburi aromate
Se cresteaza ciolanul pe toate partile si se freaca carnea cu amestecul de sare si condimente , apoi se unge cu ulei de masline si se da la cuptor approx o ora. Otinem o carne cu un sorici crocant bine rumenita, peste care dupa o ora adaugam amestecul de supa de legume cu...
Saramura de pui
Puiul l-am transat, spalat si l-am lasat sa se scurga. L-am prajit pe o parte si alta, pana s-a rumenit. Intr-o oala am pus la fiert ceapa intreaga, morcovul taiat rondele, 4 catei de usturoi taiati fasii, sare si piper. Rosia, gogosarii si ardeii iuti i-am copt la gratar, iar cand au fost...
Ciolan cu bere
Ciolanul l-am taiat pe jumatate, l-am sarat si piperat, apoi l-am prajit bine pe o parte si alta intr-o cratita cu untura. Separat am calit ceapa taiata in 4, alaturi de usturoi tocat mare. Am scos ciolanele si le-am pus alaturi de ceapa si usturoi, peste care am turnat berea si supa de carne....
Escalop de porc cu ciuperci
Feliile de pulpa le-am batut ca pe snitele, apoi le-am dat prin faina. Le-am prajit in tigaie cu ulei pe o parte si alta, apoi le-am scos si le-am asezat intr-un vas de yena cu capac, pt a se mentine calde. Apoi ciupercile taiate le pun in tigaia in care am prajit pulpa, pana incep sa se inmoaie....
Pui cu ardei, ciuperci si maghiran
Am taiat puiul in 4 si l-am condimentat cu sare, piper, iar cu amestecul facut din usturoiul tocat marunt amestecat cu unt moale am uns bucatile de pui. Acestea se aseaza intr-un vas termoizolant, am presarat maghiran si am dat la cuptor. Dupa approx 20 min am adaugat vinul cu care am stropit...
Sufleu cu cartofi si pulpa de porc
Dupa ce curatam cartosii si ii spalam, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare. La fel si carnea de porc o fierbem cu putina sare si piper. Ceapa am curatat-o si am taiat-o in 4, apoi am lasat-o in apa clocotita approx 10 min, dupa care o taiem feliute. Usturoiul il zdrobim cu...
Piept de pui cu ciuperci si sos de smantana
Am spalat si taiat fasii pieptul de pui. Ciupercile le-am spalat, lasandu-le la scurs, apoi le-am tocat grosier. Usturoiul curatat sl-am zdrobit cu un cutit. Intr-o tigaie, am pus la incins putin de ulei masline, apoi cateii de usturoi si am adaugat pieptul de pui. Am lasat sa se rumeneasca...
Tarta cu piept de pui si branza
Intr-un vas am pus faina si am adaugat untul, amestecand foarte bine, apoi sare, ou, lapte si am omogenizat fb. Aluatul l-am introdus la frigider pentru jumatate de ora. Intre timp am pregatit umplutura: ouale le-am batut cu sare, piper ( am oprit putin si pt uns ), adaug branza, smantana, marar...
Spanac "mexican"
Intr-un wok am pus ulei si am calit ceapa, ardeiul iute si ardeiul kapia taiate cubulete, iar cand ceapa a capatat culoare galbuie am adaugat spanacul scurs si tocat, sare, piper, carnea tocata amestecand foarte bine compozitia obtinuta. Apoi am presarat branza (mozarella) si am turnat si rosiile...
Ciuperci cu pui in sos de vin alb
Am topit untul in tigaie, am adaugat ceapa si usturoiul tocate marunt si le-am calit cateva minute, amestecand continuu. Am adaugat ciupercile si ardeiul gras tocate grosier si am lasat sa fiarba la foc mediu cateva minute. Intr-o alta tigaie am rumenit puiul taiat cubulete, dupa care am adaugat...
Pui umplut la tava
Puiul se spala si se curata foarte bine. Am topit untul intr-o cratita si am adaugat in el sare, boia, piper, cimbru, usturoi granulatsi am uns puiul pe toata suptrafata. Am intepat cu furculita pt a se patrunde bine. Puiul astfel pregatit l-am lasat la frigider approx 20 min, timp in care am...
Frigarui
Carnea o taiem bucati subtiri. O punem intr-o punga speciala impreuna cu usturoiul tocat, piper, cimbru, sare, boia, uleiul si berea, apoi inchidem si amestecam punga. O lasam la fezandat la frigider pana a 2a zi. Incepem sa "fabricam" frigaruile. Ceapa si ardeiul gras se taie...
Ostropel de pui cu ardei
Am spalat carnea am portionat-o. Ardeii si ceapa i-am taiat julien. Intr-o cratita am incins ulei si am prajit carnea pe o parte si alta, apoi le-am scos si le-am pus in vas de yena. In uleiul incins am calit ardeiul si ceapa cateva minute, apoi am pus rosiile din borcan, bulionul, sare, piper,...
Tocanita de porc cu sos de cascaval si bulete de cartofi
Am taiat carnea bucati mici. Ceapa taiata marunt si o calita in ulei. Am adaugat carnea taiata, usturoiul zdrobit si am condimentat cu sare, piper,maghiran si boia iute. Am turnat deasupra apa cat sa acopere bine carnea si am lasat sa fiarba la foc mic pana ce carnea se inmoaie si se obtine un...
Friptura de miel
Am portionat bucata de miel si cu varful unui cutit am facut mici incizii cat mai dese in bucatile de carne in care am introdus cate o bucatica de usturoi si sunca afumata . Am condimentat cu sare si piper In tava am pus 5 linguri untura pe care o uniformizam si asezam bucatile de carne peste. Am...
Coaste de miel in sos alb de vin
Am facut un amestec din ierburile de provence, salvie, boiaua de ardei dulce, piperul alb macinat si sare cu care am condimentat bine coastele de miel care au fost in prealabil spalate si uscate cu un prosop de bucatarie. 50 ml de vin am amestecat cu putina miere si se ung dupa ce au fost...
Piept de pui cu ciuperci
Pieptul se spala si se taie bucati, se rumenesc in unt, se scot, iar in untul ramas se caleste ceapa taiata rondele. Dupa ce devine aurie, turnam o ceasca supa de legume, apoi adaugam puiul, usturouiltocat fin, sare, piper si cimbru, toate dupa gust. Acoperim cratita si lasam sa fiarba cam 15...
Tocanita de pui cu fasole verde
Am curatat ceapa si am tocat-o, apoi am pus ulei intr-o cratita si am calit-o cateva minute. Am adaugat bucatile de pui, le-am calit, apoi bulion. O lingura de faina am omogenizat in putina apa si am turnat in cratita. Amestecam foarte bine, adaugam 2-3 ibrice de apa si lasam sa fiarba carnea....
Ciocanele de pui cu sos de rosii, usturoi si mamaliguta
Pulpele le-am crestat, le-am presarat cu amestecul de pui si le-am pus intr-o cratita cu ulei incins si le-am fript bine pe ambele parti. Am adaugat vinul si rosiile din borcan, amestecand foarte bine. Le-am lasat sa fiarbe pana ce sosul scade la jumatate. Adaug usturoi, putina boia, sare, piper,...
Cartofi taranesti cu pui
Cartofii i-am pun la fiert in apa cu sare cat sa intre furculita in ei, i-am scurs de apa, i-am trecut pe sub un jet de apa rece si i-am lasat sa se raceasca, apoi i-am curatat de coaja si i-am taiat felii. Intr-o tigaie am adaugat putin ulei si cand s-a incins am adaugat ceapa tocata, am...
Friptura de porc in folie
Mai intai pregatim carnea. Se taie carnea bastonase (fasii) si o amestecam cu mustarul, boiaua de ardei si usturoi pisati. Condimentam cu sare, piper si maghiran. Lasam la rece pentru cel putin 60 minute. Intr-o tava punem folie de aluminiu peste care vom pune felii de kaizer, carnea...
Placinta taraneasca cu cartofi
Cartofii i-am curatat si taiat cubulete, apoi se pun la fiert in apa cu sare . Cand sunt fierti se scurg de apa, se paseaza si se amesteca cu unt si putin lapte fierbinte. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara dupa gust. Umputura: Ceapa si usturoiul le-am tocat si le-am calit in...
Pui cu legume
Pieptul de pui si copanele erau deja preparate la cuptor. Le-am taiat felii. Intr-o tigaie wok, am rasturnat legumele si le-am salit cu putin ulei masline, apoi am adaugat felii de pui, amestecand usor, chili, bulion, usturoi si sos de soia. Am calit totul si in 15 minute totul a fost gata....