Intr-un vas am dizolvat drojdia, peste care am turnat jumatate din cantitatea de lapte caldut si zaharul vanilat, amestec si las approx 15 min.
Faina am pus-o intr-un vas in care am adaugat drojdia crescuta, ouale, untul topit, zaharul, coaje de portocala si lamaie si sarea, apoi am...
Intr-un bol, untul l-am amestecat cu zaharul, apoi galbenusul si faina pana am obtinut un aluat faramicios. Acesta l-am intins cu sucitorul si l-am asezat in forma de tarta (unsa cu putin ulei), pe care l-am intepat cu furculita. L-am introdus la cuptor si am lasat aprox 20 minute pana ce s-a...
Intr-un catron am batut ouale bine cu zaharul, apoi am adaugat uleiul, praful copt stins in otet, faina, zahar vanilat, scortisoara, nuca. La final am amestecat cu lingura si merele.
Am uns o tava cu ulei si am tapetat-o cu faina si am turnat compozitia.Am introdus la cuptor pentru...
Intr-un vas punem ouale, zaharul, laptele si uleiul si amestec foarte bine cu un tel. Adaug sarea si bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie, amestecand bine. Acum faina, cate o lingura pana se formeaza un aluat omogen. Daca e necesar amestecati si cu mana, pt ca incepe sa se lipeasca pe...
Am topit margarina impreuna cu ciocolata amaruie pana am obtinut o crema omogena. Stafidele si goji le-am inmuiat in coniac. Am rupt biscuitii in bucatele mici si i-am pus intr-un vas, am turnat cacaoa, stafidele, goji, nuci si rahat si amestecul de ciocolata. Am omogenizat foarte bine. Am facut...
Intr-un vas amestec grisul, zaharul, faina, sare si praf copt.
Merele le-am spalat si le-am dat prin razatoare (cu tot cu coaja) si le-am amestecat cu uleiul, esenta si apa. Am adaugat apa pt ca merele nu au suficienta zeama si riscam sa nu se imbibe in amestecul uscat.
intr-o tava tapetata...
Iata cum se prepara Salam de biscuiti, delicios si in varianta de post
Rupe sau zdrobeste biscuitii in bucati mici.
Intr-o oala incalzeste apa, adauga margarina taiata bucati si las-o la foc mic pana se topeste.
Apoi adauga zaharul amestecand pana se topeste, cacaua si laas pana fierbe,...
Intr-un bol incapator amestec faina, zaharul, cacao, bicarbonat sodiu, sare si omogenizez cu un tel ingredientele. Apoi torn cafeaua, uleiul, esenta si otetul amestecandu-le foarte bine. Trebuie sa obtin un aluat care curge.
Intr-o tava tapetata cu gartie copt am turnat compozitia, apio misc...
Intr-un vas am amestecat mascarpone cu 250 g zahar pudra, iar in alt vas iaurtul cu 250 g zahar pudra. Apoi le-am amestecat pe cele doua, cu esenta vanilie pana obtinem o compozitie omogena.
Intr-un vas de yena am pus bucati de piscoturi, am stropit cu cafea, am turnat un strat de crema,...
Aluatul fraged (pregatit cu 2 zile in urma), cu cat e lasat mai mult cu atat devine mai fraged, l-am impartit in 2 parti (una mai mare si una mai mica).
Pe un blat am presarat faina apoi am intins prima foaie si am asezat in forma de tarta. Am intins inclusiv pe peretii formei. Am pus un strat...
Am pus faina intr-un vas, am adaugat untura, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt si sarea, amestecandu-le bine. Apoi am turnat galbenusurile si smantana rece, amestecand pana am obtinut un aluat omogen si elastic.
Am impachetat aluatul in folie de plastic si la-m lasat la frigider pana a...
Pentru inceput am spalat ardeii, apoi i-am taiat rondele. Acest lucru l-am efectuat cu 2 perechi de manusi chirurgicale, datorita iutimii.
Intr-o oala am pus otetul cu zaharul si apa, lasand sa fiarba approx 30 minute, pana se formeaza siropul, dar nu mai mult pentru ca riscam sa se intareasca...
Tiramisu reţetă originală
am mixat frisca lichida
in alt vas am frecat mascarpone cu zaharul pudra pana se omogenizeaza
cele doua compozitii le amestec pana obtin un amestec omogen
adaug esenta
intr-un vas de yena asez piscoturile pe care le-am trecut...
Tiramisu reţetă originală
Cateva(6-7) din piesici le-am taiat felii subtiri, iar celelalte le-am pus in blender si le-am facut piure.
Intr-un vas am pus mascarponele cu 5 linguri zahar, vanilie si le-am amestecat pana am obtinut o crema omogena.
Smantana mixeaza cu restul de...
Mai intai am fiert pastele si macaroanele conform instructiuni, apoi le-am scurs. Intr-un vas am turnat laptele si l-am amestecat cu grisul, zaharul, zaharul vanilat si esenta de lamaie, sare.
O tava am uns-o cu putin unt, am pus pastele, apoi compozitie. Le-am amestecat usor in tava, dar am...
Bananele le-am taiat felii, apoi le-am introdus la congelator pentru50 minute. In blender am pus bananele, ciocolata bucati , apoi cacaoa si am mixat cateva secunde. Am turnat compozitia intr-o caserola si am introdus la congelator. Poate fi servita dupa cateva ore, alaturi de fructe (coacaze,...
Am separat albusurile de galbenusuri, apoi am mixam albusurile pana cand obtinem o spuma aerata. Se adaugazaharul in ploaie, pana cand se obtine o spuma densa. Am incorporat apoi galbenusurile unul cate unul dupa care tot in ploaie adaug pesmetul si grisul. La final adaugam zaharul vanilat, coaja...
Clatitele le-am preparat dupa reteta clasica.
Intr-un ibric am pus 50 ml frisca lichida si caramelele, pe care le-am lasat la foc mic pana ce acestea se topesc. Lasam sa se raceasca putin.
Restul de frisca am batut-o bine pana s-a intarit.
Pe un platou punem cate o foaie de clatita,...
Am pus stafidele la inmuiat in whiskey. Intr-un castron am amestecat grisul cu 4 linguri smantana si iaurtul, apoi l-am lasat asa pentru jumatate de ora.
Branza am amestecat-o foarte bine cu 1 lingura smantana, apoi am adaugat amestecul de oua, zahar, zaharul vanilat si sarea, peste branza,...
Crema : Intr-un vas am pus untul la temperatuta camerei frecat cu zaharul pudra, pana se obtine o crema fina. Am adaugat galbenusurile, pe rand, 4 linguri cacao, amestecand usor si la final esenta de rom si inca 1 lingurita de cacao.
Asamblare :Biscuitii se inmoaie in lapte cateva secunde,...
Tiramisu reţetă originală
Se freaca bine galbenusurile cu zaharul brun pana devin pufoase, apoi am adaugat mascarpone si am amestecat usor pana ce se omogenizeaza compozitia. Apoi zeama de la lime (nu trebuie sa fie pusa toata, depinde cat de acrisoara doriti produsul final).
Am...
Cum se prepara Pasca fara aluat reteta traditionala si delicioasa de Paste
Intr-un vas am amestecat bine ouale cu zaharul, apoi am adaugat branza, vanilia, untul la temperatura camerei omogenizand foarte bine. Se adauga faina si grisul putin cate putin, incorporam smantana si la final...
Merele se rad, apoi se scurg de zeama.
Intr-un vas am mixat uleiul si zaharul, apoi adaug si iaurtul si mixam pana se topeste zaharul. Se adauga faina, esenta, laptele, zaharul vanilat si bicarbonatul stins in otet.
Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, am turnat jumatate din...
Intr-un castron pun drojdia si torn apa calduta, approx 300 ml, amestecand pana se omogenizeaza.
Intr-un vas torn faina, zaharul, esenta, in mijloc amestecul de drojie, sare si amestecam foarte bine, adaugand apa calduta pana se obtine un aluat foarte moale. Aluat moale care sa curga din...
Intr-un vas am mixat ouale cu zaharul, apoi am adaugat praful de copt, faina,imediat si untul moale, laptele, esenta, coaja de lamaie si scortisoara pana obtinem o compozitie cremoasa. Merele se taie felii subtiri si se stropesc cu putina zeama de lamaie sa nu oxideze.
Compozitia cremoasa se...
Intr-un vas am mixat ouale cu zaharul pana devine amestec cremos, apoi am agaugat uleiul si esenta de rom. Bicarbonatul, praful de copt si faina le-am pus in compozitie amestecand cu lingura. Compozitia sa fie potrivita.
Intr-o forma rotunda detasabila am pus hartie de copt, am uns cu putin...
Intr-un vas am pus branza fagaras amestecata cu esenta, zahar vanilat, stafide (care au fost lasate in prealabil in putin cognac) si nuca. Foile de clatite le-am umplut cu crema de branza si le-am asezat intr-un vas yena uns cu putin unt. Dupa primul strat am uns cu smantana, apoi alt...
Intr-un bol am pus branza mascarpone si zaharul pudra si am mixat pana obtinem un amestec omogen. In alt vas batem frisca pana se intareste, apoi le amestecam pana se obtine crema.
Piscoturile (pe care le-am taiat cat forma) am inceput sa le asez intr-o forma rotunda de tort pe margine si pe...
Biscuitii zdrobiti se amesteca cu untul topit si ghimbirul pudra. Intr-o tava detasabila, se toarna compozitia formata si se uniformizeaza. Cu ajutorul unui linguri se apasa deasupra pentru a forma un blat compact. Tava se da la frigider. Gelatina se pune la inmuiat in cca 50ml apa.
Iaurtul...
Apa se fierbe cu uleiul. Cand clocoteste am dat deoparte si am adaugat faina, amestecand continuu. Am last la racorit, apoi am adaugat ouale, unul cate unul si am abtinut o compozitie nici groasa, nici sa curga de pe lingura. Am tapetat o forma de tort rotunda cu hartie si cu un spritz am facut...
Mucenici umpluti cu nuca
Intr-un vas am dizolvat drojdia, peste care am turnat jumatate din cantitatea de lapte caldut si zaharul vanilat, amestec si las approx 15 min. Faina am pus-o intr-un vas in care am adaugat drojdia crescuta, ouale, untul topit, zaharul, coaje de portocala si lamaie si sarea, apoi am...
Tarta "valentine's day"
Intr-un bol, untul l-am amestecat cu zaharul, apoi galbenusul si faina pana am obtinut un aluat faramicios. Acesta l-am intins cu sucitorul si l-am asezat in forma de tarta (unsa cu putin ulei), pe care l-am intepat cu furculita. L-am introdus la cuptor si am lasat aprox 20 minute pana ce s-a...
Prajitura cu mere
Intr-un catron am batut ouale bine cu zaharul, apoi am adaugat uleiul, praful copt stins in otet, faina, zahar vanilat, scortisoara, nuca. La final am amestecat cu lingura si merele. Am uns o tava cu ulei si am tapetat-o cu faina si am turnat compozitia.Am introdus la cuptor pentru...
Prajitura Alba ca zapada
Intr-un vas punem ouale, zaharul, laptele si uleiul si amestec foarte bine cu un tel. Adaug sarea si bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie, amestecand bine. Acum faina, cate o lingura pana se formeaza un aluat omogen. Daca e necesar amestecati si cu mana, pt ca incepe sa se lipeasca pe...
Tort de biscuiti cu ciocolata
Am topit margarina impreuna cu ciocolata amaruie pana am obtinut o crema omogena. Stafidele si goji le-am inmuiat in coniac. Am rupt biscuitii in bucatele mici si i-am pus intr-un vas, am turnat cacaoa, stafidele, goji, nuci si rahat si amestecul de ciocolata. Am omogenizat foarte bine. Am facut...
Prajitura cu mere de post
Intr-un vas amestec grisul, zaharul, faina, sare si praf copt. Merele le-am spalat si le-am dat prin razatoare (cu tot cu coaja) si le-am amestecat cu uleiul, esenta si apa. Am adaugat apa pt ca merele nu au suficienta zeama si riscam sa nu se imbibe in amestecul uscat. intr-o tava tapetata...
Salam de biscuiti, delicios si in varianta de post
Iata cum se prepara Salam de biscuiti, delicios si in varianta de post Rupe sau zdrobeste biscuitii in bucati mici. Intr-o oala incalzeste apa, adauga margarina taiata bucati si las-o la foc mic pana se topeste. Apoi adauga zaharul amestecand pana se topeste, cacaua si laas pana fierbe,...
Negresa de post
Intr-un bol incapator amestec faina, zaharul, cacao, bicarbonat sodiu, sare si omogenizez cu un tel ingredientele. Apoi torn cafeaua, uleiul, esenta si otetul amestecandu-le foarte bine. Trebuie sa obtin un aluat care curge. Intr-o tava tapetata cu gartie copt am turnat compozitia, apio misc...
Tiramisu reteta rapida
Intr-un vas am amestecat mascarpone cu 250 g zahar pudra, iar in alt vas iaurtul cu 250 g zahar pudra. Apoi le-am amestecat pe cele doua, cu esenta vanilie pana obtinem o compozitie omogena. Intr-un vas de yena am pus bucati de piscoturi, am stropit cu cafea, am turnat un strat de crema,...
Tarta frageda cu mere si mure
Aluatul fraged (pregatit cu 2 zile in urma), cu cat e lasat mai mult cu atat devine mai fraged, l-am impartit in 2 parti (una mai mare si una mai mica). Pe un blat am presarat faina apoi am intins prima foaie si am asezat in forma de tarta. Am intins inclusiv pe peretii formei. Am pus un strat...
Aluat fraged
Am pus faina intr-un vas, am adaugat untura, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt si sarea, amestecandu-le bine. Apoi am turnat galbenusurile si smantana rece, amestecand pana am obtinut un aluat omogen si elastic. Am impachetat aluatul in folie de plastic si la-m lasat la frigider pana a...
Dulceata de ardei iute
Pentru inceput am spalat ardeii, apoi i-am taiat rondele. Acest lucru l-am efectuat cu 2 perechi de manusi chirurgicale, datorita iutimii. Intr-o oala am pus otetul cu zaharul si apa, lasand sa fiarba approx 30 minute, pana se formeaza siropul, dar nu mai mult pentru ca riscam sa se intareasca...
Tiramisu reţetă originală
Tiramisu reţetă originală am mixat frisca lichida in alt vas am frecat mascarpone cu zaharul pudra pana se omogenizeaza cele doua compozitii le amestec pana obtin un amestec omogen adaug esenta intr-un vas de yena asez piscoturile pe care le-am trecut...
Tiramisu reteta cu piersici
Tiramisu reţetă originală Cateva(6-7) din piesici le-am taiat felii subtiri, iar celelalte le-am pus in blender si le-am facut piure. Intr-un vas am pus mascarponele cu 5 linguri zahar, vanilie si le-am amestecat pana am obtinut o crema omogena. Smantana mixeaza cu restul de...
Budinca
Mai intai am fiert pastele si macaroanele conform instructiuni, apoi le-am scurs. Intr-un vas am turnat laptele si l-am amestecat cu grisul, zaharul, zaharul vanilat si esenta de lamaie, sare. O tava am uns-o cu putin unt, am pus pastele, apoi compozitie. Le-am amestecat usor in tava, dar am...
Inghetata de banane cu ciocolata
Bananele le-am taiat felii, apoi le-am introdus la congelator pentru50 minute. In blender am pus bananele, ciocolata bucati , apoi cacaoa si am mixat cateva secunde. Am turnat compozitia intr-o caserola si am introdus la congelator. Poate fi servita dupa cateva ore, alaturi de fructe (coacaze,...
Budinca de gris
Am separat albusurile de galbenusuri, apoi am mixam albusurile pana cand obtinem o spuma aerata. Se adaugazaharul in ploaie, pana cand se obtine o spuma densa. Am incorporat apoi galbenusurile unul cate unul dupa care tot in ploaie adaug pesmetul si grisul. La final adaugam zaharul vanilat, coaja...
Tort de clatite cu sos caramel
Clatitele le-am preparat dupa reteta clasica. Intr-un ibric am pus 50 ml frisca lichida si caramelele, pe care le-am lasat la foc mic pana ce acestea se topesc. Lasam sa se raceasca putin. Restul de frisca am batut-o bine pana s-a intarit. Pe un platou punem cate o foaie de clatita,...
Placinta ruseasca
Am pus stafidele la inmuiat in whiskey. Intr-un castron am amestecat grisul cu 4 linguri smantana si iaurtul, apoi l-am lasat asa pentru jumatate de ora. Branza am amestecat-o foarte bine cu 1 lingura smantana, apoi am adaugat amestecul de oua, zahar, zaharul vanilat si sarea, peste branza,...
Desert tort de biscuiti cu crema de cacao
Crema : Intr-un vas am pus untul la temperatuta camerei frecat cu zaharul pudra, pana se obtine o crema fina. Am adaugat galbenusurile, pe rand, 4 linguri cacao, amestecand usor si la final esenta de rom si inca 1 lingurita de cacao. Asamblare :Biscuitii se inmoaie in lapte cateva secunde,...
Tiramisu reteta cu lime
Tiramisu reţetă originală Se freaca bine galbenusurile cu zaharul brun pana devin pufoase, apoi am adaugat mascarpone si am amestecat usor pana ce se omogenizeaza compozitia. Apoi zeama de la lime (nu trebuie sa fie pusa toata, depinde cat de acrisoara doriti produsul final). Am...
Pasca fara aluat reteta traditionala si delicioasa de Paste
Cum se prepara Pasca fara aluat reteta traditionala si delicioasa de Paste Intr-un vas am amestecat bine ouale cu zaharul, apoi am adaugat branza, vanilia, untul la temperatura camerei omogenizand foarte bine. Se adauga faina si grisul putin cate putin, incorporam smantana si la final...
Prajitura cu mere si iaurt
Merele se rad, apoi se scurg de zeama. Intr-un vas am mixat uleiul si zaharul, apoi adaug si iaurtul si mixam pana se topeste zaharul. Se adauga faina, esenta, laptele, zaharul vanilat si bicarbonatul stins in otet. Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, am turnat jumatate din...
Gogosi marocane
Intr-un castron pun drojdia si torn apa calduta, approx 300 ml, amestecand pana se omogenizeaza. Intr-un vas torn faina, zaharul, esenta, in mijloc amestecul de drojie, sare si amestecam foarte bine, adaugand apa calduta pana se obtine un aluat foarte moale. Aluat moale care sa curga din...
Tarta cu mere
Intr-un vas am mixat ouale cu zaharul, apoi am adaugat praful de copt, faina,imediat si untul moale, laptele, esenta, coaja de lamaie si scortisoara pana obtinem o compozitie cremoasa. Merele se taie felii subtiri si se stropesc cu putina zeama de lamaie sa nu oxideze. Compozitia cremoasa se...
Prajitura cu mere, mure si afine
Intr-un vas am mixat ouale cu zaharul pana devine amestec cremos, apoi am agaugat uleiul si esenta de rom. Bicarbonatul, praful de copt si faina le-am pus in compozitie amestecand cu lingura. Compozitia sa fie potrivita. Intr-o forma rotunda detasabila am pus hartie de copt, am uns cu putin...
Clatite cu crema de branza, nuci si stafide
Intr-un vas am pus branza fagaras amestecata cu esenta, zahar vanilat, stafide (care au fost lasate in prealabil in putin cognac) si nuca. Foile de clatite le-am umplut cu crema de branza si le-am asezat intr-un vas yena uns cu putin unt. Dupa primul strat am uns cu smantana, apoi alt...
Prajitura cu piscoturi, mascarpone, ananas si zmeura
Intr-un bol am pus branza mascarpone si zaharul pudra si am mixat pana obtinem un amestec omogen. In alt vas batem frisca pana se intareste, apoi le amestecam pana se obtine crema. Piscoturile (pe care le-am taiat cat forma) am inceput sa le asez intr-o forma rotunda de tort pe margine si pe...
Cheesecake cu iaurt si mure
Biscuitii zdrobiti se amesteca cu untul topit si ghimbirul pudra. Intr-o tava detasabila, se toarna compozitia formata si se uniformizeaza. Cu ajutorul unui linguri se apasa deasupra pentru a forma un blat compact. Tava se da la frigider. Gelatina se pune la inmuiat in cca 50ml apa. Iaurtul...
Tort Ecler
Apa se fierbe cu uleiul. Cand clocoteste am dat deoparte si am adaugat faina, amestecand continuu. Am last la racorit, apoi am adaugat ouale, unul cate unul si am abtinut o compozitie nici groasa, nici sa curga de pe lingura. Am tapetat o forma de tort rotunda cu hartie si cu un spritz am facut...