Aluat fraged

de ralu_ca in Dulciuri, 1 Noi 2015 | 9188 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 100 g untura
  • 100 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf copt
  • 1 praf sare
  • 4 linguri smantana (cat cuprinde faina)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat fraged:

Am pus faina intr-un vas, am adaugat untura, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt si sarea, amestecandu-le bine. Apoi am turnat galbenusurile si smantana rece, amestecand pana am obtinut un aluat omogen si elastic.

Am impachetat aluatul in folie de plastic si la-m lasat la frigider pana a 2a zi.

 

TIPS-URI

1

special pentru prajitura cu mere

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat fraged" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

01.11.2015, 19:52

Foarte fain aluatul asta!

Raluca57 1

16.11.2015, 13:19

Chiar fraged! Se topește în gură. Am făcut plăcintă cu dovleac, rulouri. M-am cam chinuit sa-l întind, dar m-am temut să infainez prea mult blatul și sucitorul. Așa trebuia să iasa, lipicios? Bun, f f bun.

Rahela Velicu 1

22.06.2021, 14:53

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

ieri la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tartă cu cireşe