Iata cum se prepara Prajitura cu foi si gem de prune:
Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu un mixer, apoi se adauga faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu.
Nu folositi toata faina odata, e posibil sa intre mai mult sau mai putin. Aluatul trebuie...
Iata cum se prepara Gogosi pufoase, reteta mamei:
Intr-un castronel, se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar si putina apa calduta. Se lasa pana se face maia.
Separat, in vasul unui robot, se cerne faina, se adauga un praf de sare intr-o margine. Se face un locas in mijlocul fainii...
Iata cum se prepara Biscuiti fragezi cu branza sarata: Reteta simpla si gustoasa:
Intr-un vas se pune untul rece, un praf de sare, branza faramitata si faina cernuta cu praful de copt. Se framanta pana se obtine un aluat faramicios, apoi se incorporeaza oul batut cu 2 lg de apa rece. Se...
Iata cum se prepara Reteta de cornuri pufoase umplute cu nutella:
Pentru inceput, pregatim ingredientele la indemana. Untul, ouale si laptele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Intr-un castronel, se pun drojdia, o lingurita de zahar si putina apa calduta. Se lasa sa se activeze...
Iata cum se prepara Reteta de placinte cu feta, spanac si marar
Se pregateste mai intai aluatul.
Intr-un castronel, se pun drojdia faramitata si o lingurita de zahar. Se adauga putina apa calduta. Se lasa pana se activeaza maiaua.
Intr-un vas mare, se cerne faina, se adauga sarea...
Iata cum se prepara reteta de cornuri cu gem
Mai intai se pune drojdia in putina apa calduta si cu putin zahar. Se lasa pana se activeaza maiaua.
In vasul robotului de framantat se pun faina cernuta si un praf de sare intr-o margine a vasului.
Se face un locas in faina, se adauga...
Iata cum se prepara Reteta de pui cu spanac si mozzarella la cuptor
Intr-un vas termorezistent, se pun putin ulei de masline, sare, piper si cuburile de spanac. Se amesteca cu o lingura ca sa se condimenteze usor spanacul. Se preseaza si se toaca marunt cativa catei de usturoi.
Se adauga...
Iata cum se prepara Reteta de placinte rasucite cu branza sarata.
Se pregateste aluatul. Eu am folosit robotul de framantat.
Drojdia se amesteca cu putin lapte caldut si o lingurita de zahar. Se lasa pana se umfla maiaua.
Intr-un vas se pune faina, intr-o margine sarea. In mijloc se...
Iata cum se prepara Reteta de pui cu noodles si legume
Pieptul de pui se taie cuburi potrivite. Se presara cu piper si sare dupa gust.
Taiteii se pun la fiert in apa clocotita cu sare, se fierb cateva minute, apoi se scurg. Trebuie fierti al dente pentru ca se vor mai gati impreuna cu puiul...
Iata cum se prepara Reteta de pateuri cu branza:
Mai intai se pregateste aluatul care trebuie sa stea la rece cateva ore. Eu il fac cu o zi inainte sa coc pateurile.
Intr-un vas, se amesteca untul, smantana, un praf de sare. Se adauga cele doua oua si se amesteca bine. Faina se cerne...
Iata cum se prepara Reteta de salata de conopida cu maioneza si usturoi
Conopida se desface in buchetele, indepartand partea lemnoasa de cotor. Se pune la fiert in apa cu sare, pana cand intra usor furculita in ea. Se scoate si se scurge de apa.
Se pregateste maioneza de casa. Eu am facut...
Iata cum se prepara Chec aperitiv - Reteta gustoasa si economica:
Mai intai, se pregatesc ingredientele uscate. Se cantareste faina. Casul, salamul si ardeiul spalat se taie cubulete potrivite.
Intr-un vas se mixeaza spuma cele 7 oua si un praf de sare. Se adauga faina cernuta cu...
Iata cum se prepara Reteta de ciorba de perisoare cu smantana.
Mai intai, am tocat pieptul de pasare (al meu a fost mare, aproximativ 800 gr).
Carnea tocata am condimentat-o cu sare, am adaugat orezul spalat, patrunjel verde tocat marunt si condimente pt pui. Am amestecat bine, bine si...
Iata cum se prepara Reteta de placinte poale in brau:
Mai intai se pregateste aluatul.
Drojdia, o lingurita de zahar si putin lapte se pun intr-o ceasca pentru a se activa.
Separat, se cerne faina, se adauga sare intr-o margine a castronului, iar in mijloc, se face un locas unde se...
Iata cum se prepara reteta de Paleuri cu ciocolata:
Mai intai, trebuie preparata crema de ciocolata care va trebui sa stea la rece.
Intr-un vas, se infierbanta pe foc, smantana lichida. Cand incepe sa fiarba, se ia de pe foc si se adauga ciocolata rupta bucatele si untul. Se amesteca pana...
Iata cum se prepara Reteta de tocanita de galbiori cu smantana si usturoi
Galbiorii se spala si se lasa la scurs, apoi se toaca in functie de gustul fiecaruia.
Intr-o tigaie mare (wok) se pune la incins uleiul si se adauga usturoiul tocat marunt si un praf de sare. Se lasa pana se rumeneste...
Iata cum se prepara Reteta de paste cu porumb si smantana la cuptor:
Intr-un vas termorezistent, se pun pastele. Se adauga porumbul scurs din conserva, legumele congelate, branza mozzarella si smantana lichida. Se adauga apa cat sa le acopere si sare, piper, si se amesteca usor ca sa se...
Iata cum se prepara Reteta de tocanita de cartofi cu ceapa verde si marar:
Ceapa verde, usturoiul se curata, se spala si se toaca rondele, iar mararul spalat se toaca marunt, marunt.
Cartofii se curata si se spala, apoi se taie cuburi potrivite.
Intr-un wok (tigaie, cratita) se pune...
Iata cum se prepara Reteta de crinkles cu portocala!
Mai intai, se pun la topit untul impreuna cu ciocolata. Atentie, sa nu se arda! Compozitia odata topita, se lasa la temperat.
Separat, se spumeaza cele doua oua cu zaharul si cu un praf de sare. Compozitia trebuie sa se dubleze. Se...
Salata Caprese se face in doi timpi si trei miscari.
Mai intai de toate, se iau cateva frunze de busuioc si se rup in doua, apoi se sterge farfuria cu ele. Ramane astfel aroma busuiocul, iar cand veti aseza celellate ingrediente, aroma va fi mai pregnanta.
Rosiile si busuiocul se spala....
Se frământă faina, zaharul, sarea, bicarbonatul cu untul moale. Se adaugă gălbenușurile și se încorporează în aluat. Se frământă cât sa se omogenizeze.
Se întinde o foaie dreptunghiulara (tava de aragaz), se întinde un strat generos de gem de...
Ingredientele se cantaresc si se pun la indemana. Eu am folosit robotul pentru framantarea aluatului.
Intr-un vas mic, se pune drojdia cu o lingurita zahar si putina apa calduta. Se cerne faina, se adauga sarea. Peste faina se adauga zaharul, ouale, untul, laptele si drojdia. Eu am adaugat...
Laptele se incalzeste, se adauga untul si un praf de sare. Se amesteca pana se topeste untul si compozitia se omogenizeaza usor.
Intr-un castron, se faramiteaza cu mana biscuitii. Se adauga nucile macinate, crema de ciocolata si laptele cu untul topit. Aici se pot adauga...
Se preincalzeste cuptorul, la 170 grade C.
Intr-un vas, se mixeaza ouale, sarea si indulcitorul. Se adauga lichiorul de migdale. Daca nu va place aroma, nu folositi. Eu o ador.
Faina se cerne cu cacaua, praful de copt. Se adauga peste compozitia de oua si se amesteca pana la omogenizare. Se...
Se pregatesc prunele: se spala, se desfac in jumatati, se scot samburii. Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune se conecteaza la o sursa de curent. In vasul aparatului se pun prunele, batonul de scortisoara, cuisoarele macinate. Se asaza capacul in pozitia inchis, se inchide...
Pregatiti o cafea tare, (eu nu am pus zahar). Daca doriti, o puteti indulci. Se lasa la racit. Separat, intr-un vas, se mixeaza ouale, un praf de sare si zaharul. Cand devin cremoase, se adauga cafeaua si condimentele, amestecand continuu. In compozitia lichida, se adauga faina, cacaua si...
Se topeste untul, apoi se lasa deoparte.
Intr-un vas, se mixeaza albusurile si un praf de sare. Cand devin dense si albe, se adauga zaharul. Se spumeaza pana se obtine o bezea ferma. Se adauga galbenusurile, amestecand bine. Se adauga untul si laptele. Se omogenizeaza. La final, se adauga...
Ouale, impreuna cu un praf de sare si indulcitorul se mixeaza bine. Se adauga iaurtul, bicarbonatul, sucul de lamaie. Se omogenizeaza, apoi se adauga faina. Se amesteca usor. Compozitia rezultata trebuie sa fie spumoasa, nu densa. Se pun si afinele.
Aparatul Waffle Maker se conecteaza la o...
Se topeste ciocolata impreuna cu laptele, pe baie de aburi.
Separat, intr-un vas, se mixeaza cele doua oua si un praf de sare, cu ajutorul unui tel para. Se adauga romul, ciocolata topita, amestecand continuu. Se adauga faina cernuta cu bicarbonatul de sodiu. Se amesteca pana la omogenizare....
Se pune pe foc o cratita incapatoare. Se adaugă cele doua cani si jumatate cu apa, zahăr pudră, untul. Se amestecă până se topește untul și începe să fiarbă lichidul. Se reduce focul, se adaugă făina toată odată, se omogenizează rapid cu o spatulă din lemn. Se ia apoi...
Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna
Iata cum se prepara Prajitura cu foi si gem de prune: Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu un mixer, apoi se adauga faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu. Nu folositi toata faina odata, e posibil sa intre mai mult sau mai putin. Aluatul trebuie...
Gogosi pufoase, reteta mamei
Iata cum se prepara Gogosi pufoase, reteta mamei: Intr-un castronel, se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar si putina apa calduta. Se lasa pana se face maia. Separat, in vasul unui robot, se cerne faina, se adauga un praf de sare intr-o margine. Se face un locas in mijlocul fainii...
Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa
Iata cum se prepara Biscuiti fragezi cu branza sarata: Reteta simpla si gustoasa: Intr-un vas se pune untul rece, un praf de sare, branza faramitata si faina cernuta cu praful de copt. Se framanta pana se obtine un aluat faramicios, apoi se incorporeaza oul batut cu 2 lg de apa rece. Se...
Reteta de cornuri pufoase umplute cu nutella
Iata cum se prepara Reteta de cornuri pufoase umplute cu nutella: Pentru inceput, pregatim ingredientele la indemana. Untul, ouale si laptele trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-un castronel, se pun drojdia, o lingurita de zahar si putina apa calduta. Se lasa sa se activeze...
Reteta de placinte cu feta, spanac si marar
Iata cum se prepara Reteta de placinte cu feta, spanac si marar Se pregateste mai intai aluatul. Intr-un castronel, se pun drojdia faramitata si o lingurita de zahar. Se adauga putina apa calduta. Se lasa pana se activeaza maiaua. Intr-un vas mare, se cerne faina, se adauga sarea...
Reteta de cornuri cu gem
Iata cum se prepara reteta de cornuri cu gem Mai intai se pune drojdia in putina apa calduta si cu putin zahar. Se lasa pana se activeaza maiaua. In vasul robotului de framantat se pun faina cernuta si un praf de sare intr-o margine a vasului. Se face un locas in faina, se adauga...
Reteta de pui cu spanac si mozzarella la cuptor
Iata cum se prepara Reteta de pui cu spanac si mozzarella la cuptor Intr-un vas termorezistent, se pun putin ulei de masline, sare, piper si cuburile de spanac. Se amesteca cu o lingura ca sa se condimenteze usor spanacul. Se preseaza si se toaca marunt cativa catei de usturoi. Se adauga...
Reteta de placinte rasucite cu branza sarata
Iata cum se prepara Reteta de placinte rasucite cu branza sarata. Se pregateste aluatul. Eu am folosit robotul de framantat. Drojdia se amesteca cu putin lapte caldut si o lingurita de zahar. Se lasa pana se umfla maiaua. Intr-un vas se pune faina, intr-o margine sarea. In mijloc se...
Reteta de pui cu noodles si legume
Iata cum se prepara Reteta de pui cu noodles si legume Pieptul de pui se taie cuburi potrivite. Se presara cu piper si sare dupa gust. Taiteii se pun la fiert in apa clocotita cu sare, se fierb cateva minute, apoi se scurg. Trebuie fierti al dente pentru ca se vor mai gati impreuna cu puiul...
Reteta de pateuri cu branza
Iata cum se prepara Reteta de pateuri cu branza: Mai intai se pregateste aluatul care trebuie sa stea la rece cateva ore. Eu il fac cu o zi inainte sa coc pateurile. Intr-un vas, se amesteca untul, smantana, un praf de sare. Se adauga cele doua oua si se amesteca bine. Faina se cerne...
Reteta de salata de conopida cu maioneza si usturoi
Iata cum se prepara Reteta de salata de conopida cu maioneza si usturoi Conopida se desface in buchetele, indepartand partea lemnoasa de cotor. Se pune la fiert in apa cu sare, pana cand intra usor furculita in ea. Se scoate si se scurge de apa. Se pregateste maioneza de casa. Eu am facut...
Chec aperitiv - Reteta gustoasa si economica
Iata cum se prepara Chec aperitiv - Reteta gustoasa si economica: Mai intai, se pregatesc ingredientele uscate. Se cantareste faina. Casul, salamul si ardeiul spalat se taie cubulete potrivite. Intr-un vas se mixeaza spuma cele 7 oua si un praf de sare. Se adauga faina cernuta cu...
Reteta de ciorba de perisoare cu smantana
Iata cum se prepara Reteta de ciorba de perisoare cu smantana. Mai intai, am tocat pieptul de pasare (al meu a fost mare, aproximativ 800 gr). Carnea tocata am condimentat-o cu sare, am adaugat orezul spalat, patrunjel verde tocat marunt si condimente pt pui. Am amestecat bine, bine si...
Reteta de placinte poale in brau
Iata cum se prepara Reteta de placinte poale in brau: Mai intai se pregateste aluatul. Drojdia, o lingurita de zahar si putin lapte se pun intr-o ceasca pentru a se activa. Separat, se cerne faina, se adauga sare intr-o margine a castronului, iar in mijloc, se face un locas unde se...
Reteta de paleuri cu ciocolata
Iata cum se prepara reteta de Paleuri cu ciocolata: Mai intai, trebuie preparata crema de ciocolata care va trebui sa stea la rece. Intr-un vas, se infierbanta pe foc, smantana lichida. Cand incepe sa fiarba, se ia de pe foc si se adauga ciocolata rupta bucatele si untul. Se amesteca pana...
Reteta de tocanita de galbiori cu smantana si usturoi
Iata cum se prepara Reteta de tocanita de galbiori cu smantana si usturoi Galbiorii se spala si se lasa la scurs, apoi se toaca in functie de gustul fiecaruia. Intr-o tigaie mare (wok) se pune la incins uleiul si se adauga usturoiul tocat marunt si un praf de sare. Se lasa pana se rumeneste...
Reteta de paste cu porumb si smantana la cuptor
Iata cum se prepara Reteta de paste cu porumb si smantana la cuptor: Intr-un vas termorezistent, se pun pastele. Se adauga porumbul scurs din conserva, legumele congelate, branza mozzarella si smantana lichida. Se adauga apa cat sa le acopere si sare, piper, si se amesteca usor ca sa se...
Reteta de tocanita de cartofi cu ceapa verde si marar
Iata cum se prepara Reteta de tocanita de cartofi cu ceapa verde si marar: Ceapa verde, usturoiul se curata, se spala si se toaca rondele, iar mararul spalat se toaca marunt, marunt. Cartofii se curata si se spala, apoi se taie cuburi potrivite. Intr-un wok (tigaie, cratita) se pune...
Reteta de crinkles cu portocala
Iata cum se prepara Reteta de crinkles cu portocala! Mai intai, se pun la topit untul impreuna cu ciocolata. Atentie, sa nu se arda! Compozitia odata topita, se lasa la temperat. Separat, se spumeaza cele doua oua cu zaharul si cu un praf de sare. Compozitia trebuie sa se dubleze. Se...
Salata Caprese
Salata Caprese se face in doi timpi si trei miscari. Mai intai de toate, se iau cateva frunze de busuioc si se rup in doua, apoi se sterge farfuria cu ele. Ramane astfel aroma busuiocul, iar cand veti aseza celellate ingrediente, aroma va fi mai pregnanta. Rosiile si busuiocul se spala....
Desert Felii London
Se frământă faina, zaharul, sarea, bicarbonatul cu untul moale. Se adaugă gălbenușurile și se încorporează în aluat. Se frământă cât sa se omogenizeze. Se întinde o foaie dreptunghiulara (tava de aragaz), se întinde un strat generos de gem de...
Desert briose pufoase
Ingredientele se cantaresc si se pun la indemana. Eu am folosit robotul pentru framantarea aluatului. Intr-un vas mic, se pune drojdia cu o lingurita zahar si putina apa calduta. Se cerne faina, se adauga sarea. Peste faina se adauga zaharul, ouale, untul, laptele si drojdia. Eu am adaugat...
Desert prajitura Cartof
Laptele se incalzeste, se adauga untul si un praf de sare. Se amesteca pana se topeste untul si compozitia se omogenizeaza usor. Intr-un castron, se faramiteaza cu mana biscuitii. Se adauga nucile macinate, crema de ciocolata si laptele cu untul topit. Aici se pot adauga...
Desert biscotti cu fructe uscate
Se preincalzeste cuptorul, la 170 grade C. Intr-un vas, se mixeaza ouale, sarea si indulcitorul. Se adauga lichiorul de migdale. Daca nu va place aroma, nu folositi. Eu o ador. Faina se cerne cu cacaua, praful de copt. Se adauga peste compozitia de oua si se amesteca pana la omogenizare. Se...
Gem de prune la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Se pregatesc prunele: se spala, se desfac in jumatati, se scot samburii. Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune se conecteaza la o sursa de curent. In vasul aparatului se pun prunele, batonul de scortisoara, cuisoarele macinate. Se asaza capacul in pozitia inchis, se inchide...
Desert vafe Tiramisu
Pregatiti o cafea tare, (eu nu am pus zahar). Daca doriti, o puteti indulci. Se lasa la racit. Separat, intr-un vas, se mixeaza ouale, un praf de sare si zaharul. Cand devin cremoase, se adauga cafeaua si condimentele, amestecand continuu. In compozitia lichida, se adauga faina, cacaua si...
Desert vafe belgiene
Se topeste untul, apoi se lasa deoparte. Intr-un vas, se mixeaza albusurile si un praf de sare. Cand devin dense si albe, se adauga zaharul. Se spumeaza pana se obtine o bezea ferma. Se adauga galbenusurile, amestecand bine. Se adauga untul si laptele. Se omogenizeaza. La final, se adauga...
Desert vafe cu iaurt, lamaie si afine
Ouale, impreuna cu un praf de sare si indulcitorul se mixeaza bine. Se adauga iaurtul, bicarbonatul, sucul de lamaie. Se omogenizeaza, apoi se adauga faina. Se amesteca usor. Compozitia rezultata trebuie sa fie spumoasa, nu densa. Se pun si afinele. Aparatul Waffle Maker se conecteaza la o...
Desert vafe cu ciocolata, zmeura si menta
Se topeste ciocolata impreuna cu laptele, pe baie de aburi. Separat, intr-un vas, se mixeaza cele doua oua si un praf de sare, cu ajutorul unui tel para. Se adauga romul, ciocolata topita, amestecand continuu. Se adauga faina cernuta cu bicarbonatul de sodiu. Se amesteca pana la omogenizare....
Desert choux a la creme cu zmeura
Se pune pe foc o cratita incapatoare. Se adaugă cele doua cani si jumatate cu apa, zahăr pudră, untul. Se amestecă până se topește untul și începe să fiarbă lichidul. Se reduce focul, se adaugă făina toată odată, se omogenizează rapid cu o spatulă din lemn. Se ia apoi...