Metoda de preparare este clasică. Se toacă varza (fiind făcută la tuci, la pirostrii, am tocat-o mai mare un pic, se fierbe bine) și se pregătește pentru pus la fiert.
În tiimp ce am tocat varza, am prăjit costița și cârnații, scoțându-le pe hârtie...
Totul este foarte simplu. Se scot de la cazan (de la untură) cel puţin două bucăţi de carne şi se pun la foc până se topeşte bine untura. Se scot pe hârtie absorbantă. Una din bucăţi se poate mânca, să nu rabzi de foame şi poftă până pregăteşti wrap-ul....
Am trecut timpul de pregătire 30 de minute, dar trebuie să menţionet că am băgat pastrama într-un vas în care am pus vin roşu sec (0,25 l) pentru a se marina, deşi marinada este un pic mai complexă decât vinul simplu.
Am scos pastrama din vin după vreo 4 ore,...
Am spălat bucăţile alese şi le-am tăiat în mărimi potrivite pentru un fiert rapid apoi le-am pus la fiert în oala sub presiuna şi le-am lăsat cca 40 de minute. Le-am scos şi am îndepărtat bucăţile de oase, păstrând doar carnea desprinsă şi bucăţile de...
Cum spuneam în introducere totul e simplu. Păstăile de fasole se curăţă şi se rup la cca 4-5 cm spălându-se bine sub jet de apă. Legumele se curăţă şi se toacă (model, după preferinţă). Se călesc legumele toate (mai puţin usturoiul grăunţe) şi peste ele se...
Întâi de toate am pus fasolea verde la decongelat. Între timp am curăţat şi tocat legumele şi am scos carnea de la cazan, pe care am încins-o în cratiţa pregătită pentru fasole. Am scos bucăţile şi în untura încinsă am călit legumele,...
Am spălat într-un jet de apă ciocănelele (sângele rămas trebuie înlăturat) şi le-am pus la svântat. Apoi am pregătit tava, ungându-o cu un pic de ulei.
Am pus ciocănelele în tavă, după ce le-am frecat cu piperul şi usturoiul şi...
Totul este foarte simplu. Carnea am spălat-o de sânge şi am lăsat-o la scurs. Între timp am curăţat legumele, aşa cum se vede în fotografii, rădăcinoasele împărţindu-le în două (o parte date pe răzătoare, o parte tocate). Am prăjit foarte puţin...
După ce spanacul se va fi decongelat şi lăsat la scurs, se curăţă şi se toacă legumele folosite şi se călesc într-o tigaie. În paralel se toacă în bucăţi potrivite muşchiul de porc. Acesta se adaugă peste legumele puse la călit, iar mai apoi,...
Modul de preparare este foarte simplu. Am ales să pun un ardei şi o ceapă la călit, pentru că dă un gust deosebit preparatului, fără a schimba cumva gustul final, fiindcă nu sunt în cantitate mare.
Aşadar, se căleşte ceapa şi ardeiul, adăugându-se peste ele...
Fasolea "se alege" şi se spală. Apoi se pune la "umflat" în apă caldă, de preferat cca. două ore. Apoi se spală din nou şi se pune la fiet până se înmoaie aproximativ 80%. În timpul cât fierbe fasolea se pot curăţa legumele...
Se prepară foarte simplu.
Carnea de porc se taie bucăţele (ca pentru gulaş) şi se prăjeşte un pic, cât să se rumenească puţin. Între timp se curăţă şi se toacă prazul în bucăţele de cca 2 cm. Se curăţă legumele şi se dau pe răzătoare (ţelina şi...
Dintru început spun că de mare ajutor mi-a fost carnea prăjită de la cazan. A scutit din timp şi din muncă pentru că decât a fost încinsă pentru a scăpa de surplusul de untură.
Pipotele şi inimile de pui se prăjesc înainte încât să iasă din ele...
Ştiu că am intrat în post (la data postării) dar cum felul prezentat a fost pregătit înainte, cum din lipsa timpului n-am putut posta şi cum nu vreau să mai stau cu ispita (pozele) prin calculator :D am decis să postez.
Ştiu că nu toată lumea se împacă cu varza,...
Într-o zi de toamnă ne-am hotărât (8 persoane iniţial) să pregătim o oaie la groapă. Dintru început trebuie spus că groapa trebuie să fie măricică. Ajutorul nostru a fost un excavator de la drumuri care ne-a înlesnit munca. E nevoie de o grămadă sănătoasă de...
Cum zilele trecute am dat iama prin bucătăria altei ţări am zis la întoarcere să regăsesc gustul românesc. Aşa se face că tot încurcându-mă de nişte costiţă afumată prin frigider am zis să-i arăt care-i este menirea.
Aşadar se taie costiţa în...
Nu ştiu dacă poate fi considerată reţetă, în termenii folosiţi uzual. Dar pentru că are un mod de pregătire (mai barbar un pic), ţine de gastronomie şi este excelent la gust am zis să sparg gheaţa reţetelor cu ceva bărbătesc şi de sezon.
Este nevoie de un berbec zdravăn...
Varza cu costita si carnati
Metoda de preparare este clasică. Se toacă varza (fiind făcută la tuci, la pirostrii, am tocat-o mai mare un pic, se fierbe bine) și se pregătește pentru pus la fiert. În tiimp ce am tocat varza, am prăjit costița și cârnații, scoțându-le pe hârtie...
Wrap ca la tara
Totul este foarte simplu. Se scot de la cazan (de la untură) cel puţin două bucăţi de carne şi se pun la foc până se topeşte bine untura. Se scot pe hârtie absorbantă. Una din bucăţi se poate mânca, să nu rabzi de foame şi poftă până pregăteşti wrap-ul....
Pastramă înnăbuşită
Am trecut timpul de pregătire 30 de minute, dar trebuie să menţionet că am băgat pastrama într-un vas în care am pus vin roşu sec (0,25 l) pentru a se marina, deşi marinada este un pic mai complexă decât vinul simplu. Am scos pastrama din vin după vreo 4 ore,...
Răcituri de vară - piftii
Am spălat bucăţile alese şi le-am tăiat în mărimi potrivite pentru un fiert rapid apoi le-am pus la fiert în oala sub presiuna şi le-am lăsat cca 40 de minute. Le-am scos şi am îndepărtat bucăţile de oase, păstrând doar carnea desprinsă şi bucăţile de...
Fasole galbenă cu usturoi şi "scăriţă"
Cum spuneam în introducere totul e simplu. Păstăile de fasole se curăţă şi se rup la cca 4-5 cm spălându-se bine sub jet de apă. Legumele se curăţă şi se toacă (model, după preferinţă). Se călesc legumele toate (mai puţin usturoiul grăunţe) şi peste ele se...
Fasole verde cu carne de la untură
Întâi de toate am pus fasolea verde la decongelat. Între timp am curăţat şi tocat legumele şi am scos carnea de la cazan, pe care am încins-o în cratiţa pregătită pentru fasole. Am scos bucăţile şi în untura încinsă am călit legumele,...
Ciocănele în vin alb
Am spălat într-un jet de apă ciocănelele (sângele rămas trebuie înlăturat) şi le-am pus la svântat. Apoi am pregătit tava, ungându-o cu un pic de ulei. Am pus ciocănelele în tavă, după ce le-am frecat cu piperul şi usturoiul şi...
Tocăniţă de toamnă
Totul este foarte simplu. Carnea am spălat-o de sânge şi am lăsat-o la scurs. Între timp am curăţat legumele, aşa cum se vede în fotografii, rădăcinoasele împărţindu-le în două (o parte date pe răzătoare, o parte tocate). Am prăjit foarte puţin...
Spanac pe fugă
După ce spanacul se va fi decongelat şi lăsat la scurs, se curăţă şi se toacă legumele folosite şi se călesc într-o tigaie. În paralel se toacă în bucăţi potrivite muşchiul de porc. Acesta se adaugă peste legumele puse la călit, iar mai apoi,...
Varză cu ciolan afumat
Modul de preparare este foarte simplu. Am ales să pun un ardei şi o ceapă la călit, pentru că dă un gust deosebit preparatului, fără a schimba cumva gustul final, fiindcă nu sunt în cantitate mare. Aşadar, se căleşte ceapa şi ardeiul, adăugându-se peste ele...
Iahnie cu şorici
Fasolea "se alege" şi se spală. Apoi se pune la "umflat" în apă caldă, de preferat cca. două ore. Apoi se spală din nou şi se pune la fiet până se înmoaie aproximativ 80%. În timpul cât fierbe fasolea se pot curăţa legumele...
Mâncare de praz cu carne de porc
Se prepară foarte simplu. Carnea de porc se taie bucăţele (ca pentru gulaş) şi se prăjeşte un pic, cât să se rumenească puţin. Între timp se curăţă şi se toacă prazul în bucăţele de cca 2 cm. Se curăţă legumele şi se dau pe răzătoare (ţelina şi...
Tochitură combinată
Dintru început spun că de mare ajutor mi-a fost carnea prăjită de la cazan. A scutit din timp şi din muncă pentru că decât a fost încinsă pentru a scăpa de surplusul de untură. Pipotele şi inimile de pui se prăjesc înainte încât să iasă din ele...
Varza cu carne si rosii cherry
Ştiu că am intrat în post (la data postării) dar cum felul prezentat a fost pregătit înainte, cum din lipsa timpului n-am putut posta şi cum nu vreau să mai stau cu ispita (pozele) prin calculator :D am decis să postez. Ştiu că nu toată lumea se împacă cu varza,...
Oaie la groapa
Într-o zi de toamnă ne-am hotărât (8 persoane iniţial) să pregătim o oaie la groapă. Dintru început trebuie spus că groapa trebuie să fie măricică. Ajutorul nostru a fost un excavator de la drumuri care ne-a înlesnit munca. E nevoie de o grămadă sănătoasă de...
Mancare de cartofi cu costita afumata
Cum zilele trecute am dat iama prin bucătăria altei ţări am zis la întoarcere să regăsesc gustul românesc. Aşa se face că tot încurcându-mă de nişte costiţă afumată prin frigider am zis să-i arăt care-i este menirea. Aşadar se taie costiţa în...
Berbec la proţap
Nu ştiu dacă poate fi considerată reţetă, în termenii folosiţi uzual. Dar pentru că are un mod de pregătire (mai barbar un pic), ţine de gastronomie şi este excelent la gust am zis să sparg gheaţa reţetelor cu ceva bărbătesc şi de sezon. Este nevoie de un berbec zdravăn...