Pastramă înnăbuşită

de portiadelumina in Oaie, 11 Noi 2015 | 6291 vizualizari

 

Sunt convins că-s mulţi oameni care nu mănâncă carne de oaie. Nicio problemă, cu ocazia asta, chiar dacă sună a egoism, avem noi ceilalţi, care mâncăm, posibilitatea de a mânca fără concurenţă. :))) Mulţi dau vina pe mirosul cărnii, alţii, prea milostivi, se gândesc la tăiatul oilor. Acum nu ştiu dacă sunt şi din cei care fac vreo legătură cu lâna, asta aşa, ca o analogie la şoriciul porcului, pe care unii, tot din varii motive, nu-l mănâncă.
N-are rost să vă mai spun că încă din vechile timpuri se consumă carne de oaie, la multe popoare, azi, fiind la fel de căutată ca cea de porc la noi.
Am preferat pastrama înnăbuşită pentru că nu se strânge ca cea la grătar şi scapi de fumul mereu arţăgos.
În concluzie, că trebuie să zic şi asta, mie îmi place.

 

INGREDIENTE

  • 1kg patramă oaie
  • 0.7 l vin sec
  • 50 ml ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastramă înnăbuşită:

Am trecut timpul de pregătire 30 de minute, dar trebuie să menţionet că am băgat pastrama într-un vas în care am pus vin roşu sec (0,25 l) pentru a se marina, deşi marinada este un pic mai complexă decât vinul simplu. 

Am scos pastrama din vin după vreo 4 ore, am scurs-o şi am şters-o cu prosoape absorbante şi am pregătit (încins) vasul pentru prăjire. Am optat pentru o cratiţă mai mare de inox, cu capac. 

Am prăjit pastrama pe ambele părţi cât să se rumenească un pic şi pe urmă am pus restul de vin. Am pus capacul şi am lăsat-o să fiarbă până când vinul a scăzut în aşa fel încât s-a făcut asemenea unui sos bun de întins în el cu mămăligă. 

Am scos pastrama, care deja era suculentă, fragedă, cu tendinţa de a se lipi de mâini :))) şi am aşezat-o lângă o mămăligă sănătoasă şi lângă oarece gogonele murate, suculente şi ele, spre a fi servite de gurile ce aşteptau flâmânde o bucată de carne minunată.

Să aveţi pofta pe care am avut-o eu!

TIPS-URI

1

am preferat să ţin pastrama în vin din două motive, anume pentru a scăpa de eventualul surplus de sare (ce mergea elimnat şi cu apă) dar pentru că vinul chiar o frăgezeşte.

2

în loc de vin, dar numai cât stă ca la marinare (nu la prăjire) se poate pune bere

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastramă înnăbuşită" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

delia64 1

24.11.2015, 19:18

Bunatate , ne place si noua mult carnea de oaie indiferent cum este pregatita . Arata tare bine , Parinte !!!

Panacris 1

09.12.2015, 08:06

Wowww ce bunăciune am ratat! Tare bună carnea de oaie

portiadelumina 1

09.12.2015, 10:29

Cris, ştiu, că n-o ratez niciodată când îmi este pusă dinainte. )

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cotlet de miel cu mustar si cartofi elvetieni