Tocăniţă de toamnă

de portiadelumina in Porc, 15 Sep 2013 | 5558 vizualizari

 

Una din mâncărurile mele preferate este tocăniţa. Evident, tocăniţa poate îmbrăca mai multe forme, în sensul că fiecare zonă a ţării are anumite ingrediente pentru acest fel de mâncare. Personal merg pe modul liber, considerând că ingredientele pot fi doar două-trei şi un pic de carne până la mai multe legume, aproape ca într-un ghiveci, îmbogăţind acest fel de mâncare cu gust şi culoare Şi cum prin grădină încă mai avem legume, am purces la drum, la gătit adică.

 

INGREDIENTE

  • 750 gr. carne de porc
  • 1 morcov mare
  • 1 pătrunjel rădăcină
  • 1 păstârnac
  • 2 ardei capia
  • 2 ardeo graşi
  • 2 cepe de apă
  • o căpăţână de usturoi
  • roşii cherry
  • 4 cartofi
  • fasole verde (teci) cca 20 păstăi
  • 70 gr ulei
  • piper boabe
  • 1 foaie dafin
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocăniţă de toamnă:

Totul este foarte simplu. Carnea am spălat-o de sânge şi am lăsat-o la scurs. Între timp am curăţat legumele, aşa cum se vede în fotografii, rădăcinoasele împărţindu-le în două (o parte date pe răzătoare, o parte tocate).  Am prăjit foarte puţin carnea iar în  grăsimea rămasă am călit legumele (mai puţin roşiile şi usturoiul). Am adăugat carnea peste legumele călite, am completat cu apă şi am lăsat la fiert la foc mic, potrivind de sare când tocăniţa a dat în fiert.

Când carnea s-a fiert bine, am adăugat  roşiile cherry, iar spre final usturoiul, pentru a nu-şi pierde aroma.

Totul a fost servit cu murături noi.

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Aşa cum am mai specificat cu alte ocazii, tocăniţele, zacusca şi gemurile ies cu un gust minunat dacă sunt gătite în vase de tuci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniţă de toamnă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (50)

Panacris 1

21.09.2013, 08:49

Constelatialeu 1

06.10.2013, 17:08

Pe asta cat pe ce sa o ratez....

Krystyan Trendy 1

05.12.2013, 16:21

foarte buna tocanita

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de praz, ciuperci si costita de porc afumata