Ştiu că nu toată lumea se topeşte după "porcării", mai ales pe timp de vară, dar mie mi se mai face dor uneori de câte un fel de mâncare specific perioadei de iarnă, aşa că nu preget şi-mi pregătesc cele poftite.
Şi cum am achiziţionat o oală sub presiune şi trebuia să-i fac proba, doar ce am purces la treabă.
Am spălat bucăţile alese şi le-am tăiat în mărimi potrivite pentru un fiert rapid apoi le-am pus la fiert în oala sub presiuna şi le-am lăsat cca 40 de minute. Le-am scos şi am îndepărtat bucăţile de oase, păstrând doar carnea desprinsă şi bucăţile de şorici.
Am strecurat zeama şi am pus-o la fiert dimpreună cu carnea şi cu ingredientele menţionate mai sus, desigur, morcovii fiind curăţaţi şi tocaţi. Spre finalul fiertului (am mai lăsat vreo 20 de minute) am pus şi usturoiul pe care l-am zdrobit (dar nu foarte mărunt).
Între timp, preventiv, mai ales că e vară, am pus la înmuiat şi trei pliculeţe de gelatină pe care le-am adăugat când lichidul nu mai era foarte fierbinte, amestecând compoziţia pentru omogenizare.
Am pus compoziţia în vase şi am dat totul la rece. Răciturile au fost un succes, gust de iarnă în miez de vară.
Poftă bună!
1
-se poate adăuga şi ceapă la fiert
2
-pentru estetic (dar şi pentru gust) se pot pune ouă fierte
3
-prefer să mănânc piftiile cu mămăligă caldă ori cu pâine de casă