De gustibus et coloribus non disputandum. :D
Cum zilele trecute am dat iama prin bucătăria altei ţări am zis la întoarcere să regăsesc gustul românesc. Aşa se face că tot încurcându-mă de nişte costiţă afumată prin frigider am zis să-i arăt care-i este menirea.
Aşadar se taie costiţa în bucăţi lejere şi se pregăteşte pentru un pic de rumenire (3-4 minute) pentru a se forma o crustă gustoasă. Se curăţă cartofii şi se taie cuburi în aşa fel încât fierberea să fie rapidă dar nici să nu se zobească. Se taie ceapa şi se toacă ardeii. Morcovul l-am dat prin răzătoarea mare pentru că se topeşte uşor şi dă culoare plăcută.
În timp ce costiţa se rumeneşte se pune peste ea ceapa, ardeiul şi morcovul pentru a se căli împreună 5 minute. Se adaugă apoi cartofii şi se pune apă cât să acopere bine ingredientele. Se adaugă două foi de dafin şi piper după preferinţă.
Când cartoful a fiert bine se adaugă roşiile cherry (ori suc de roşii) şi se mai lasă la fiert câteva minute.
Opţional se poate pune busuioc, mărar şi pătrunjel. Eu folosesc din fiecare pentru că aşa am obişnuit.
p.s Dacă la capitolul design pozele nu arată excelent, gustul a fost la mare înălţime. :D