Cartofii noi se curăță cu un burete de sârmă nou, sub jet de apă rece, apoi se taie în patru. Într-o tavă termorezistentă se așează cartofii, cățeii de usturoi în coajă, rădăcinile de fenicul curățate și un pic cresatate, merele întregi.
Apoi se presară condimente de...
Telemeaua nouă de oaie, se sfărâmițează într-un bol, apoi se adaugă brânza mascarpone, ouăle și se amestecă energic până se înglobează toate ingredientele. Foile de plăcintă decongelate, se ung individual cu ulei de floarea soarelui, se...
Așa, după ce se scot de la marinat organele, se trec sub jet de apă rece, apoi se pun la fiert în apă rece, atenție fără sare și se lasă la fiert cca. 15 minute după ce clocotește, apoi se scot și se lasă la răcit. Între timp se fierb ouăle ptr ansamblare cca. 10...
Vânata se spală, se taie rondele, se sărează cu sare aromată, se lasă cca. 10 minute, apoi se spală, și se pune la gătit pe grilul încins, uns cu puțin ulei de nucă. După ce s-a prăjit toate rondelele de vinete, se trece la rondelele de ardei, rondelele de ceapă și...
Se pune apa la fiert, cu un strop de ulei de măsline, o linguriță de făină de mălai și una de sare , într-un ceaun sau oală de inox cu fundul dublu, de data asta am folosit minunatul vas Zepter. Când clocotește apa, se adaugă făina de mălai în...
Carnea tocată, se amestecă cu oul de rață, pesmet 2-3 linguri, usturoiul presat, sarea, piperul măcinat, boiaua de ardei și ceapa tocată mărunt, frământându-se energic, eventual cu mâna, pentru a se îngloba toate ingredintele. Pe o hârtie de pergament, se...
Cartofii se spală, apoi se pun la copt în cuptorul preîncins, cca. 20 de minute la 250 grade. După ce trec testul scobitorii, adică scobitoarea intră ușor în cartof, fără nici un fel de piedică, :D, se scot, atenție folosiți mănuși:D, se taie în două, se...
Urzicile se curăță sub jet de apă rece, apoi se opăresc în multă apă clocotită cu puțină sare. Se strecoară și se lasă la răcit. Între timp ceapa, usturoiul, ardeiul kapia curățate, spălete și tocate mărunt, se călesc în puțin ulei de măsline, într-un...
Prazul și ardeiul se curăță, se taie rondele, se adaugă ciupercile, salamul și șunca mărunțită, lăsându-se la călit în puțin ulei de măsline, asezonat cu sare și piper proaspăt măcinat. Peste legumele călite se adaugă 2-3 linguri de pesmet și se...
Maricica a șomat zilele atea, așa că am pus-o la treabă :D ;) ! În cuva mașinii de pâine se pun pe rând apa amestecată cu laptele, făina, sarea, zahărul, uleiul și drojdia. Se programeaza aparatul de preparat pâine pentru aluat cca. 90 de minute....
Ciupercile curățate se trec prin făină, ou bătut în care s-a presărat puțină sare, apoi prin pesmet amestecat cu usturoi garnule, apoi se pun la prăjit, într-o baie de ulei încinsă, la foc rapid. După ce s-au rumenit pe toate părțile, ciupercuțele, se scot pe...
Dovleacul se spală, apoi se taie în două, se curăță de semințe și se pune la copt în cuptorul preîncins cca. 30 de minute la foc mediu. După ce s-a copt, se scoate miezul, atenție, se curăță ușor, ca să nu se rupă coaja, și se combină cu...
Cartofii se curăță, se așează într-o lingură mai mare, apoi se tai felii, nu până la capăt. Sunculița și telemeaua se taie felii subțiri și se pun între semifelii de cartofi. Se asezonează cartofii împănați cu sare aromată, se presară puțin ulei de...
Feliile de pâine se prăjesc rapid în prăjitorul de pâine sau cuptor. Apoi se freacă cu usturoi, se stropesc cu ulei. Brânzica Ceva fin de la Delaco se așează într-un strat mărinimos pe feliile de pâine pregătite, apoi se ornează cu felii de roșii,...
Ceapa și ardeii se curăță, se taie rondele și se pun la prăjit în puțin ulei, cca. 5 minute la foc mediu, acoperit. Când ingredientele au devenit translucide se adaugă rondelele de cârnați prăjite în prealabil ( în cazul nostru au fost preparați pe grătar...
Ciupercile se spală, eventual se curăță de pieliță, dacă nu sunt prea proaspete, dar de data asta se lasă și piciorușele.
Într-o tavă tapetată cu foaie de pregament se așează ciupercuțele cu piciorușele în sus ( fetelor nu vă gândiți unde nu trebuie :)) ),...
În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojidia (Atentie! Pastrati aceasta ordine dacă vreti să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat și dospit, care dureaza 90 de minute. Aluatul se întinde...
Legumele coapte se taie mărunt, se pun la gătit în puțin ulei, împreună cu ardeiul tocat mărunt în tigaia Doubleta. După ce s-au înmuiat se adaugă ouăle bătute energic, asezonate de sare și piper. Omleta se coacecca. 5 minute pe fiecare parte. Se servește...
Pătlăgeaua se spală și se taie în felii, cca. 5 bucăți. Se așează pe o farfurie termorezistentă, apoi se montează cu feliile de salam, brânză de burduf și feliile de peirsică. Se dă la cuptorul cu microunde/ cuptor normal cca. 2 minute. Se ornează cu frunze, flori de...
Ouăle se bat energic cu un praf de sare. Feliile de pâine se trec prin amestecul de ouă, apoi se prăjesc în ulei fierbinte, cca. 2 minute pe fiecare parte. Se scot pe un șervet de bucătărie absorbant. Pe fiecare felie de frigănea se așează câte 2/3 feliuțe de...
Dovelecelul, cartoful, ceapa și usturoiul se curăță de coajă, apoi se dau pe răzătoarea fină.
Pe lângă faptul că sunt o sursă bună de potasiu și mangan, dovleceii conțin din plin vitamine din complexul B (B1 și B6), cât și vitaminele A, C și K. Consumul...
Feliile de pâine se prăjesc la prăjitor, tigaie sau cuptor. Apoi se stropesc cu puțin ulei de măsline, se așează un strat de șuncă, camembertul feliat și se dă la cuptorul cu microunde sau cel normal cca. 2-3 minute. Apoi se ornează cu feliile de roșii, se stropește cu puțin...
După cum știm, ciupercile sunt o sursă importantă de nutrienți necesari pe timpul postului și nu numai. Ciupercile conțin foarte multe vitamine ( B1, B2, B5, B9, B12, D), calciu, fier, zing, magneziu, potasiu, fosfor, selenium, protein și fibre ;) Pe lângă faptul că sunt...
Dovleceii se spală bine sub jet de apă rece, nu se curăţă de coajă, se taie rondele de cca. s cm, se pun într-un vas încăpător, se adaugă zeama de lămâie, uleiul de măsline şi verdeţuri, apoi se masează bine toate feliile de dovecei şi se lasă la marinat, la...
Ghebele se fierb de vreo 3 ori, în apă rece pentrua se desăra. Între timp ceapa se curăță, se toacă mărunt și se înăbușește în puțin ulei. După ce a devenit translucidă, se adaugă carnea tocată și se gătește cca. 5 minute la foc mediu.
Compoziția...
Pepenele taie felii, apoi în cubulețe. Brânza Gorgonzola, deasemenea se taie cubulețe.
Pe un băț de frigăruie se montează aperitivul, o bucată de pepene, una de brânză, alternându-se cca. 4 bucăți. Se așează frigăruile pe un platou de servire, se ornează...
Se bat energic ouale cu un praf de sare, se adauga concomitent, berea, faina, apa pana se obtine un aluat fluid, potrivit, lasandu-se la rece cca. 15 minute. Intr-o tigaie speciala ptr. clatite, se pun un strop de ulei, se lasa la incins, apoi se toarna cate un polonic din aluat in tigaia...
Ouăle se degresează bine cu detergent de vase și apă rece. Între timp se pune la fiert sfecla roșie, tăiată bucățele, cu cca. 1500 ml apă rece, 2 linguri de sare și 4 linguri de oțet. După ce clocotește apa, se adaugă ouăle cu grijă, să nu se crape, se lasă cca. 5-7...
Peleții de creveți (pe vremea lui Ceașcă, erau foarte familiari!) se prăjesc în ulei fierbinte. Se scot pe un șervet absorbant, apoi se așează pe un platou de servire. Pe fiecare peletă se pune câte o rondea de miez de lapte, o bucățică de somon afumat și o frunză de...
Frunzele de rucola, se spală, se toacă fideluță. Avocado se taie în două, se scoate sâmburele, se curăță de coajă, apoi se toacă mărunt, se adaugă la frunzele de rucola. Se stropesc cu oțet, ca să nu se oxideze, se adaugă miezul de nucă și roșiile tăiate în...
Cartofi noi, fenicul, chives și parmesan ;)
Cartofii noi se curăță cu un burete de sârmă nou, sub jet de apă rece, apoi se taie în patru. Într-o tavă termorezistentă se așează cartofii, cățeii de usturoi în coajă, rădăcinile de fenicul curățate și un pic cresatate, merele întregi. Apoi se presară condimente de...
Învârtită cu telemea de oi și mascarpone
Telemeaua nouă de oaie, se sfărâmițează într-un bol, apoi se adaugă brânza mascarpone, ouăle și se amestecă energic până se înglobează toate ingredientele. Foile de plăcintă decongelate, se ung individual cu ulei de floarea soarelui, se...
Drob de miel a la Panacris
Așa, după ce se scot de la marinat organele, se trec sub jet de apă rece, apoi se pun la fiert în apă rece, atenție fără sare și se lasă la fiert cca. 15 minute după ce clocotește, apoi se scot și se lasă la răcit. Între timp se fierb ouăle ptr ansamblare cca. 10...
Turnulețe din legume și brânză de burduf
Vânata se spală, se taie rondele, se sărează cu sare aromată, se lasă cca. 10 minute, apoi se spală, și se pune la gătit pe grilul încins, uns cu puțin ulei de nucă. După ce s-a prăjit toate rondelele de vinete, se trece la rondelele de ardei, rondelele de ceapă și...
Cuiburi de mămăligă
Se pune apa la fiert, cu un strop de ulei de măsline, o linguriță de făină de mălai și una de sare , într-un ceaun sau oală de inox cu fundul dublu, de data asta am folosit minunatul vas Zepter. Când clocotește apa, se adaugă făina de mălai în...
Ruladă din carne tocată a la Panacris
Carnea tocată, se amestecă cu oul de rață, pesmet 2-3 linguri, usturoiul presat, sarea, piperul măcinat, boiaua de ardei și ceapa tocată mărunt, frământându-se energic, eventual cu mâna, pentru a se îngloba toate ingredintele. Pe o hârtie de pergament, se...
Cartofi copți cu brânză de burduf și chives
Cartofii se spală, apoi se pun la copt în cuptorul preîncins, cca. 20 de minute la 250 grade. După ce trec testul scobitorii, adică scobitoarea intră ușor în cartof, fără nici un fel de piedică, :D, se scot, atenție folosiți mănuși:D, se taie în două, se...
Aperitiv cu verdețuri de primăvară
Urzicile se curăță sub jet de apă rece, apoi se opăresc în multă apă clocotită cu puțină sare. Se strecoară și se lasă la răcit. Între timp ceapa, usturoiul, ardeiul kapia curățate, spălete și tocate mărunt, se călesc în puțin ulei de măsline, într-un...
Guguluf aperitiv
Prazul și ardeiul se curăță, se taie rondele, se adaugă ciupercile, salamul și șunca mărunțită, lăsându-se la călit în puțin ulei de măsline, asezonat cu sare și piper proaspăt măcinat. Peste legumele călite se adaugă 2-3 linguri de pesmet și se...
Pituțe cu brânză de capră
Maricica a șomat zilele atea, așa că am pus-o la treabă :D ;) ! În cuva mașinii de pâine se pun pe rând apa amestecată cu laptele, făina, sarea, zahărul, uleiul și drojdia. Se programeaza aparatul de preparat pâine pentru aluat cca. 90 de minute....
Ciuperci pane
Ciupercile curățate se trec prin făină, ou bătut în care s-a presărat puțină sare, apoi prin pesmet amestecat cu usturoi garnule, apoi se pun la prăjit, într-o baie de ulei încinsă, la foc rapid. După ce s-au rumenit pe toate părțile, ciupercuțele, se scot pe...
Dovleac umplut
Dovleacul se spală, apoi se taie în două, se curăță de semințe și se pune la copt în cuptorul preîncins cca. 30 de minute la foc mediu. După ce s-a copt, se scoate miezul, atenție, se curăță ușor, ca să nu se rupă coaja, și se combină cu...
Cartofi evantai
Cartofii se curăță, se așează într-o lingură mai mare, apoi se tai felii, nu până la capăt. Sunculița și telemeaua se taie felii subțiri și se pun între semifelii de cartofi. Se asezonează cartofii împănați cu sare aromată, se presară puțin ulei de...
Pâine prăjită specială
Feliile de pâine se prăjesc rapid în prăjitorul de pâine sau cuptor. Apoi se freacă cu usturoi, se stropesc cu ulei. Brânzica Ceva fin de la Delaco se așează într-un strat mărinimos pe feliile de pâine pregătite, apoi se ornează cu felii de roșii,...
Omleta călătorului
Ceapa și ardeii se curăță, se taie rondele și se pun la prăjit în puțin ulei, cca. 5 minute la foc mediu, acoperit. Când ingredientele au devenit translucide se adaugă rondelele de cârnați prăjite în prealabil ( în cazul nostru au fost preparați pe grătar...
Ciuperci brune la cuptor
Ciupercile se spală, eventual se curăță de pieliță, dacă nu sunt prea proaspete, dar de data asta se lasă și piciorușele. Într-o tavă tapetată cu foaie de pregament se așează ciupercuțele cu piciorușele în sus ( fetelor nu vă gândiți unde nu trebuie :)) ),...
Cornulețe aperitiv
În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojidia (Atentie! Pastrati aceasta ordine dacă vreti să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat și dospit, care dureaza 90 de minute. Aluatul se întinde...
Omletă cu legume coapte în jar
Legumele coapte se taie mărunt, se pun la gătit în puțin ulei, împreună cu ardeiul tocat mărunt în tigaia Doubleta. După ce s-au înmuiat se adaugă ouăle bătute energic, asezonate de sare și piper. Omleta se coacecca. 5 minute pe fiecare parte. Se servește...
Aperitiv cu pătlăgele galbene și piersici!
Pătlăgeaua se spală și se taie în felii, cca. 5 bucăți. Se așează pe o farfurie termorezistentă, apoi se montează cu feliile de salam, brânză de burduf și feliile de peirsică. Se dă la cuptorul cu microunde/ cuptor normal cca. 2 minute. Se ornează cu frunze, flori de...
Frigănele înnobilate!
Ouăle se bat energic cu un praf de sare. Feliile de pâine se trec prin amestecul de ouă, apoi se prăjesc în ulei fierbinte, cca. 2 minute pe fiecare parte. Se scot pe un șervet de bucătărie absorbant. Pe fiecare felie de frigănea se așează câte 2/3 feliuțe de...
Chiftele prăjite în vasul Zepter!
Dovelecelul, cartoful, ceapa și usturoiul se curăță de coajă, apoi se dau pe răzătoarea fină. Pe lângă faptul că sunt o sursă bună de potasiu și mangan, dovleceii conțin din plin vitamine din complexul B (B1 și B6), cât și vitaminele A, C și K. Consumul...
Bruschete cu șuncă și Camembert Milkana
Feliile de pâine se prăjesc la prăjitor, tigaie sau cuptor. Apoi se stropesc cu puțin ulei de măsline, se așează un strat de șuncă, camembertul feliat și se dă la cuptorul cu microunde sau cel normal cca. 2-3 minute. Apoi se ornează cu feliile de roșii, se stropește cu puțin...
Ciuperci umplute în vas Zepter
După cum știm, ciupercile sunt o sursă importantă de nutrienți necesari pe timpul postului și nu numai. Ciupercile conțin foarte multe vitamine ( B1, B2, B5, B9, B12, D), calciu, fier, zing, magneziu, potasiu, fosfor, selenium, protein și fibre ;) Pe lângă faptul că sunt...
Dovlecei a la Radu Popovici
Dovleceii se spală bine sub jet de apă rece, nu se curăţă de coajă, se taie rondele de cca. s cm, se pun într-un vas încăpător, se adaugă zeama de lămâie, uleiul de măsline şi verdeţuri, apoi se masează bine toate feliile de dovecei şi se lasă la marinat, la...
Guguluf cu ghebe și carne tocată
Ghebele se fierb de vreo 3 ori, în apă rece pentrua se desăra. Între timp ceapa se curăță, se toacă mărunt și se înăbușește în puțin ulei. După ce a devenit translucidă, se adaugă carnea tocată și se gătește cca. 5 minute la foc mediu. Compoziția...
Aperitiv cu pepene verde, gorgonzola și pesto Panacris;)
Pepenele taie felii, apoi în cubulețe. Brânza Gorgonzola, deasemenea se taie cubulețe. Pe un băț de frigăruie se montează aperitivul, o bucată de pepene, una de brânză, alternându-se cca. 4 bucăți. Se așează frigăruile pe un platou de servire, se ornează...
Clătite aperitiv cu miez de lapte
Se bat energic ouale cu un praf de sare, se adauga concomitent, berea, faina, apa pana se obtine un aluat fluid, potrivit, lasandu-se la rece cca. 15 minute. Intr-o tigaie speciala ptr. clatite, se pun un strop de ulei, se lasa la incins, apoi se toarna cate un polonic din aluat in tigaia...
Ouă vopsite ecologic
Ouăle se degresează bine cu detergent de vase și apă rece. Între timp se pune la fiert sfecla roșie, tăiată bucățele, cu cca. 1500 ml apă rece, 2 linguri de sare și 4 linguri de oțet. După ce clocotește apa, se adaugă ouăle cu grijă, să nu se crape, se lasă cca. 5-7...
Pelete de creveți cu miez de lapte și somon afumat
Peleții de creveți (pe vremea lui Ceașcă, erau foarte familiari!) se prăjesc în ulei fierbinte. Se scot pe un șervet absorbant, apoi se așează pe un platou de servire. Pe fiecare peletă se pune câte o rondea de miez de lapte, o bucățică de somon afumat și o frunză de...
Miez de lapte, rucola, avocado și miez de nucă
Frunzele de rucola, se spală, se toacă fideluță. Avocado se taie în două, se scoate sâmburele, se curăță de coajă, apoi se toacă mărunt, se adaugă la frunzele de rucola. Se stropesc cu oțet, ca să nu se oxideze, se adaugă miezul de nucă și roșiile tăiate în...