Ouă vopsite ecologic

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 7 Mai 2013 | 2903 vizualizari

 

De data asta am vrut să vopsesc ouăle ecologic. Nu am fost deloc încântată de rezultat, deși am respectat pașii întocmai. Totuși am avut satisfacția că nu am folosit chimicale! Și am ajuns la concluzia că nu tot ce strălucește e sănătos, ci din contră ce e mai ”urât” dacă pot spune așa ( asta e valabil, deasemenea pentru fructe și legume!) . Culmea lichidul arăta foarte bine colorat, în schimb ouăle, s-au colorat mai mult nu! Postez această rețetă pentru a lua aminte și poate cei care au folosit această metodă și le-au reușit să-mi dea și mie sfaturi. Cu toate că ouăle nu au fost prea aspectuoase ele s-au mâncat până la ultimul!

 

INGREDIENTE

  • ouă de țare albe 15 bucăți,
  • sfeclă roșie proaspăt 3 bucăți,
  • șofran pur Kotani 2 plicuri,
  • sare grunjoasă 4 linguri,
  • oțet alb 4-6 linguri,
  • apă.
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ouă vopsite ecologic:

Ouăle se degresează bine cu detergent de vase și apă rece. Între timp se pune la fiert sfecla roșie, tăiată bucățele, cu cca. 1500 ml apă rece, 2 linguri de sare și 4 linguri de oțet. După ce clocotește apa, se adaugă ouăle cu grijă, să nu se crape, se lasă cca. 5-7 minute în funcție de cât de tare doriți să fie gălbenușul. Apoi se stinge focul și se lasă până a doua zi în apa colorată. Pentru ouăle colorate cu sofran, se procedează asemănător, în apa rece se adaugă praful de sofran, 2 linguri de sare, 2 linguri de oțet, apoi ouăle degresate bine, lăsîndu-se la fiert,  5-7 minute în funcție de cât de tare doriți să fie gălbenușul. Apoi se stinge focul și se lasă până a doua zi în apa colorată. A doua zi scot ouăle din apa colorată și se ung cu slănină pentru luciu. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ouă vopsite ecologic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (21)

Sim0na 1

07.05.2013, 20:09

Anul asta mi-am luat mare plasa cu colorantii.. se curatau pe mana sau s-a patat albusul.. La anu` trec pe natural! Mie imi place cum au iesit.. O singura intrebare: albusul s-a colorat?

Panacris 1

07.05.2013, 20:14

SimOna uită-te mai sus!

Rocsi 1

07.05.2013, 21:08

Eu felicit pe cei care vopsesc ouale ecologic

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie

de vasimur 4

ieri la 16:54

Strudel cu budinca de vanilie si visine - Reteta rapida cu foietaj

de Caty 2

pe 06.07 la 18:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute