Guguluf cu ghebe și carne tocată

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 9 Iun 2013 | 3672 vizualizari

 

Ce înseamnă prietenia online a la Bucătăraș.ro! Dintr-o hlizeală, am poftit la ghebele lui AnyCostescu! Ea nu a stat deloc pe gânduri, deși momentat locuiește în Belgia, a făcut în așa fel, prin intermediul familiei din România, de mi-a trimis ghebe conservate în sare. Nu pot să-mi exprim sentimentele:-* >:D:D:D< În această comunitate sunt oameni de nota 20+! :-* Așa că am purces la treabă!

 

INGREDIENTE

  • ghebe conservate în sare cca. 500 g,
  • carne tocată amestec cca. 500 g,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • cartof 1 bucată mare,
  • ulei de măsline,
  • ouă 4 bucăți,
  • făină albă de grâu 4-5 linguri,
  • usutori 1 linguriță,
  • pesmet 2-3 linguri,
  • verdeață tocată cca 2 linguri ( mărar, pătrunjel și coriandru)
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu ghebe și carne tocată:

Ghebele se fierb de vreo 3 ori, în apă rece pentrua se desăra. Între timp ceapa se curăță, se toacă mărunt și se înăbușește în puțin ulei. După ce a devenit translucidă, se adaugă carnea tocată și se gătește cca. 5 minute la foc mediu.

Compoziția obținută se amestecă cu ciupercile mărunțite, cartoful curățat și ras fin,  ouăle, făina, pesmetul, amestecându-se ușor până se înglobează toate ingredientele. Apoi se asezonează de piper, verdeață, usturoi și evetual puțină sare.

Se pune într-un vas termorezistent de guguluf, se dă la copt la foc mediu cca. 40 de minute. Se lasă la răcit în formă, eu nu am avut răbdare :D așa de bine mirosea.

Se servește caldă sau rece, simplă sau cu salată de sezon.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu ghebe și carne tocată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Sim0na 1

10.06.2013, 14:55

Tare bine arata!

Alina26 1

10.06.2013, 15:23

ce bine arata!!!!

Panacris 1

10.06.2013, 15:34

Mulţumesc pentru aprecieri Bucătăraşi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec Aperitiv