Guguluf cu ghebe și carne tocată

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 9 Iun 2013 | 3895 vizualizari

 

Ce înseamnă prietenia online a la Bucătăraș.ro! Dintr-o hlizeală, am poftit la ghebele lui AnyCostescu! Ea nu a stat deloc pe gânduri, deși momentat locuiește în Belgia, a făcut în așa fel, prin intermediul familiei din România, de mi-a trimis ghebe conservate în sare. Nu pot să-mi exprim sentimentele:-* >:D:D:D< În această comunitate sunt oameni de nota 20+! :-* Așa că am purces la treabă!

 

INGREDIENTE

  • ghebe conservate în sare cca. 500 g,
  • carne tocată amestec cca. 500 g,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • cartof 1 bucată mare,
  • ulei de măsline,
  • ouă 4 bucăți,
  • făină albă de grâu 4-5 linguri,
  • usutori 1 linguriță,
  • pesmet 2-3 linguri,
  • verdeață tocată cca 2 linguri ( mărar, pătrunjel și coriandru)
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu ghebe și carne tocată:

Ghebele se fierb de vreo 3 ori, în apă rece pentrua se desăra. Între timp ceapa se curăță, se toacă mărunt și se înăbușește în puțin ulei. După ce a devenit translucidă, se adaugă carnea tocată și se gătește cca. 5 minute la foc mediu.

Compoziția obținută se amestecă cu ciupercile mărunțite, cartoful curățat și ras fin,  ouăle, făina, pesmetul, amestecându-se ușor până se înglobează toate ingredientele. Apoi se asezonează de piper, verdeață, usturoi și evetual puțină sare.

Se pune într-un vas termorezistent de guguluf, se dă la copt la foc mediu cca. 40 de minute. Se lasă la răcit în formă, eu nu am avut răbdare :D așa de bine mirosea.

Se servește caldă sau rece, simplă sau cu salată de sezon.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu ghebe și carne tocată" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv