nadina73

3

Bucataras
talentat

Sant Carles de la Rapita

Bucataras din 19.02.2010

RETETE738
PRIETENI228
Retete / Aperitive / Garnituri

Cosulete aperitiv cu icre

In Aperitive / Garnituri la 22 Aug 2010

Am scris cantitatile din care am facut eu. Se pune laptele la fiert cu putina sare dupa care cand incepe sa fiarba se pune grisul in ploaie, fara sa se faca cocoloase si se amesteca bine pana se ingroasa. Se lasa la racit si se va intari foarte tare. Icrele se pun pe aburi se amesteca bine...

Aperitive pizza

In Aperitive / Garnituri la 19 Aug 2010

Se lasa sa se decongeleze foile putin dupa care se ung bine cu unt si bulion(facut de mine) sau pasta de tomate. Se taie salamul si sunca bucatele mici si se amesteca cu ouale crude sau fierte (mai bine fierte ,eu le-am pus crude),mozzarella sau cascaval si ardeiul taiat marunt. Se pune...

Omleta asortata

In Aperitive / Garnituri la 17 Aug 2010

Se toca bine ardeiul rosu ,cel verde,sunca,maslinele Dovlecelul se razuie se sareaza putin si se stoarce bine in mana. Se amesteca bine toate si se pun ouale ,se pune sare si piper dupa care se omogenizeaza bine compozitia si se pune intr-o tava teflonata(altfel se lipeste) cu 1 lingura de...

Snitele la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 17 Aug 2010

Se taie feliute carnea si se condimenteaza cu sare si piper. Se bate oul cu putina sare. Se trec snitelele prin ou, faina alba, din nou prin oua si apoi prin seminte de susan Sau se trec snitelele prin ou,faina alba din nou ou si pesmet Se aseaza pe o tava cu folie de copt(eu am pus...

Sufleu de conopida cu sunca in vasul roman

In Aperitive / Garnituri la 17 Aug 2010

Se desface conopida buchetele si se fierbe Se unge vasul roman bine cu unt apoi se pun si bucatele de unt dupa care se presara pesmetul ,se pune  conopida ,se presara cascaval apoi se pune sunca taiata cubulete mici si bucatele de unt si din nou cascaval. Se bat ouale cu smantana ...

Rulada cu spanac si sunca

In Aperitive / Garnituri la 15 Aug 2010

Se toaca spanacul daca e congetal si se amesteca cu ouale, se face ca  o pasta. Se ia o folie de hartie pt copt si se unge bine cu unt,dupa care se intinde spanacul pasta apoi se pune cascavalul ras si se da tava la cuptor aproximativ 15 minute pana se topeste bine cascacvalul (sa nu se...

Chiftelute din piept cu dovlecel

In Aperitive / Garnituri la 15 Aug 2010

Se rade sau se toaca dovlecelul spalat si necuratat.Se amesteca cu carnea tocata,se pun ouale,sare,piper,usturoiul pisat, patrunjel verde, faina si pesmetul. Se amesteca foarte bine compozitia dupa care se fac chiftelute  mai mari sau mai mici si se prajesc in ulei foarte bine incins....

Flan de dovlecel

In Aperitive / Garnituri la 15 Aug 2010

Se rade dovlecelul prin razuatoarea  cu ochiuri mari si se caleste in 2 linguri de ulei 5-7 minute,dupa care se lasa la racit putin. Se bat ouale cu nucsoara,sare,usturoi dupa care se pune smantana si laptele si se amesteca cu dovlecelul calit. Se unge un vas cu unt bine dupa care se...

Cascaval pane

In Aperitive / Garnituri la 13 Aug 2010

Se taie cascavalul feliute nu subtiri si nici foarte mari Se dau prin oul batut bine cu putina sare,apoi prin faina alba ,din nou prin ou apoi prin pesmet. Se prajesc in ulei foarte bine incins Se servesc cu ce va place,eu le-am facut la pitici cu cartofi prajiti, masline si bucatele de...

Budinca de paine

In Aperitive / Garnituri la 11 Aug 2010

Se unge un vas foarte bine cu unt, se pune din belsug ,altfel se lipeste . Se taie paine felii ,sau poate o aveti gata feliata si doar o mai taiati in doua sa nu fie feliile foarte mari Se bat 4 oua cu 500 ml lapte si putina sare. 3 albusuri se bat spuma apoi se pune zaharul si vaniliile...

Bruschete cu ton a la Nadina

In Aperitive / Garnituri la 10 Aug 2010

Eu am folosit paine uscata dar de preferat e sa fie paine de casa si prajita putin . Se iau feliile de paine si se rade putin usturoi pe ele sau se freaca  cu un dinte de usturoi pe felia de paine . Rosiile eu le-am facut cu blenderul dupa care le-am amestecat cu  putina sare si...

Ciuperci cu maioneza

In Aperitive / Garnituri la 6 Aug 2010

Se curata ciupercile si se toaca sau se taie marunt . Ceapa se toaca marunt si  se caleste in putin ulie apoi se pun ciupercile,sare si piper si se lasa pana scade tot sucul lasat de ciuperci. Cand sant gata se pun intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga bine,dupà care se...

Ciuperci gratinate cu orez si mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 6 Aug 2010

O mancare si usor de facut si foarte buna Se pun 2 linguri de unt sa se topeasca apoi se pune orezul cu legume si se lasa la foc potivit aproximativ 8 minute dupa care se stinge focul. ciupercutelor li  se scot piciorusele  si se curata apoi se prajesc in putin ulei cu sare si...

Salata de vinete cu ardei rosu copt

In Aperitive / Garnituri la 6 Aug 2010

Se prajesc vinetele ,se curata si se lasa la scurs,dupa care se toaca marunt Ardeii se coc si ei dupa care se lasa acoperiti cu sare 5 minute apoi  se curata si se toaca marunt. Ceapa se toaca marunt si ea si se amesteca cu vinetele si ardeiul tocat,se pune ulei (eu am pus o canita de...

Rulouri de dovlecei gratinati

In Aperitive / Garnituri la 3 Aug 2010

Se curata dovlecelul ,se taie pe lung fasii, care se condimenteaza cu sare si se prajesc pe gratar 2 minute pe ambele parti . Pieptul de curcan se prajeste pe gratar si el condimentet cu sare si piper, apoi se taie in fasii de latimea dovlecelului si lungime cat e............nu are importanta...

Chiftelute de pui cu ciuperci si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 1 Aug 2010

Se amesteca bine carnea tocata de pui cu ciupercile tocate si ele se pune sare ,piper ,usturoi pisat bine,ouale,patrunjel verde si cascavalul ras. Se amesteca bine toate iar daca compozitia este prea moale se pun 2 linguri de pesmet ,asta daca doriti. Se fac chiftelutele se dau prin faina...

Langosi cu smantana si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 30 Iul 2010

Se framanta aluatul din faina ,zahar,ulei,sare,oua si apa calduta amestecata cu drojdia.Se pun toate in masina de paine si se lasa la programul  de framantare si  dospit. Cand aluatul e dospit se scoate din masina de paine, se taie in bucatele si se da forma de langos cu mana unsa cu...

Clatite gratinate cu ciuperci si piept de pui

In Aperitive / Garnituri la 29 Iul 2010

Se pregatesc clatitele ,nu am cantitati anume, clatite simple fara zahar,dupa care se coc si se lasa la racit Intre timp se caleste ceapa apoi se pun  bucatele de piept de pui (taiate marunt)sare ,piper si se lasa sa fiarba putin. Dupa 10 minute se pun si ciupercile taiate, dar nu mici,...

Salata de cartofi cu sos bechamel

In Aperitive / Garnituri la 28 Iul 2010

Se curata cartofii si se taie cubulete foarte mici,apoi se pun la fiert Baconul se taie si el cubulete foarte mici si se prajeste dupa care se pune ceapa tocata si ea marunt se lasa putin sa se caleasca dupa care se pune ardeiul rosu si castravetele murat taiat tot bucatele mici,sare si piper...

Budinca de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 22 Iul 2010

Se curata cartofii apoi se taie cubulete si se pun la fiert . Dupa ce sunt fierti se zdrobesc foarte bine apoi se amesteca cu cele 2 galbenusuri de ou,smantana si albusurile batute spuma. Se unge o tava  cu unt apoi se tapeteaza cu pesmet dupa care se pune compozitia de cartofi iar...

Ciuperci marinate(salata)

In Aperitive / Garnituri la 20 Iul 2010

Se curata ciupercile si se taie in 4-6 ,dupa care se spala si se pun la fiert in apa cu sare 15 minute dupa care se lasa la scurs Se pune apa (100 ml) la fiert cu otetul,uleiul ,sarea si piperul pana da un clocot apoi se pun foile de dafin, boabe de piper si 1 ceapa taiata  feliute sau...

Chiftelute din ciuperci cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 20 Iul 2010

Se curata ciupercile si se toaca cu tot cu picioruse Se amesteca cu pesmetul ,faina ,sare,piper,cascavalul,usturoiul,ouale si patrunjelul verde tocat. Se formeaza chiftelute se dau prin faina(optional)apoi se prajesc in ulei fierbinte pe ambele parti . Se servesc cu garnitura de cartofi...

Salata de icre

In Aperitive / Garnituri la 18 Iul 2010

Se iau icrele si pentru  a se curata mai usor de pielita se pun intr-o farfurie pe o cratita cu apa pe foc si se amesteca bine pana isi schimba culoarea si se aleg foarte frumos. Miezul de la paine se pune la inmuiat in lapte foarte rece Se pun icrele curatate intr-un castron sau bol...

Rulada cu ciuperci si omleta

In Aperitive / Garnituri la 11 Iul 2010

Se bat ouale cu un praf de sare si patrunjel verde,(eu am facut intr-o tigaie dar arata mai bine daca se coace intr-o tava patrata la cuptor,se lucreza mai usor) Ciupercile (palarioarele) se prajesc in ulei cu putina sare si se apasa bine cu furculita pe ele pt a se aplatiza bine . Ceapa se...

Cus- cus cu 3 feluri de branza

In Aperitive / Garnituri la 11 Iul 2010

Se pune untul la topit intr-o craticioara apoi se pune cuc cusul se amesteca bine dupa care se pune 1  -3/4 cana de apa sau daca mai e nevoie se mai poate completa cu apa si se amesteca bine pana scade toata apa . Apoi se pune branza de vaca si se amesteca bine dupa care se pune...

Lamai umplute cu crema de peste

In Aperitive / Garnituri la 11 Iul 2010

Se pune tonul  la scurs de ulei Ceapa se toaca marunt si fin Ouale se fierb sa fie tari, dupa ce s-au racit se toaca marunt sau se dau prin razatoare Se amesteca bine si se face cu badidora pestele  . Se amesteca toate impreuna (pestele,untul,ceapa,ouale ,sucul de lamaie)...

Oua umplute(golurile spaniei)

In Aperitive / Garnituri la 11 Iul 2010

Se fierb ouale in apa cu sare sa fie tari,apoi se curata se taie in doua si se scoate galbenusul. Conserva de carne se zdrobeste bine apoi se amesteca cu galbenusurile ,untul si piper ,sare numai daca e cazul. Se umplu ouale cu pasta obtinuta . Pe un platou se pune salata verde apoi se...

Rosie umpluta cu salata de vinete

In Aperitive / Garnituri la 11 Iul 2010

Se taie rosia feliute dar nu pana la baza apoi se umple cu salata de vinete Vinetele se coc se lasa la scurs apoi se toaca, se amesteca cu maioneza ,ceapa tocata ,sare ,piper . Se serveste ca si aperitiv ,este grozav ,am vazut la Oana si mi-a placut tare mult ,si la Danuta Se pot umple...

Chiftelute de dovleac cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 10 Iul 2010

Se curata dovlecelul si se da prin razatoarea cea mare apoi se lasa la scurs, dupa care se amesteca cu sare ,piper se framanta bine apoi se pune usturoiul pisat ,faina,cascavalul ras,oul,patrunjelul  verde tocat si pesmetul se amesteca bine . Se ia din compozitie cu lingura sau se uda...

Sandwichuri gratinate

In Aperitive / Garnituri la 8 Iul 2010

Se ung feliile de paine cu unt(pt a se putea lucra cu untul mai usor se scoate din figider inainte cu 1 ora) se pune o felie de sunca una de cascaval si feliute de rosii apoi a doua felie de paine unsa cu unt(se poate, cine vrea, si cu ulei de masline in loc de unt).Se pregatesc toate...

Afisate 61 - 90 din 180 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Puneţi degetul pe rană şi apăsaţi. Dacă faceţi totul corect, o să îl doară şi mai tare.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]