Astăzi e ziua în care scoţi la plimbare conţinutul buzunarelor de la pantaloni. În sfîrşit, îţi vei reîntâlni verişorul despre care toată lumea credea că s-a înecat în râu. Sigur, nu mai e nici el tânăr, dar cu puţin ajutor s-ar putea să se pună pe picioare. A doua revelaţie va fi pe cântar, când vei afla că, de fapt, nu eşti obez.
Bucataras.ro
[email protected]
Salata de cartofi
Se fierb cartofii in coaja apoi se curata si se taie cubulete Ceapa se taie pestisori,ouale se fierb mai tare si se taie si ele cubulete Se amesteca bine cartofi cu ceapa,ouale si maslinele se pune ulei ,sare ,piper,delikat si la final rosiile cherry. Daca nu puneti oua este o mancare...
Tocanita de vinete-post
Sunt cantitati pt o persoana Se curata vanata de coaja apoi se taie cubulete mici. Ceapa se curata si se toaca marunt apoi se pune in ulei sa se caleasca putin,dupa care se bun bucatile de vanata taiate cubulete si sosul de soia(optional),sare, piper si se lasa sa fiarba cu 1/2 canita de...
Chifle porcusor Piggy
Se pun toate in masina de paine(sau se framanata cu mana)un aluat de paine,dupa care se lasa la crescut. Dupa ce aluatul a crescut se intinde o foaie si se taie cu 3 pahare de marimi diferite. Forma cea mare ramane pt cap,apoi cea mijlocie se taie in 4 si se fac urechile...
Vinete umplute
Se taie vinetele in bucati ,apoi se curata de miez.Miezul se zdrobeste bine cu badicora si se caleste cu ceapa tocata marunt si ardeiul. Pieptul de pui se taie bucatele mici sau se toaca si se caleste si el in putin ulei,apoi se lasa sa fiarba cu putina apa, dupa care se pun ciupercile taiate...
Mini mamaligute impanate la cuptor
Se fierbe mamaliguta Se iau boluri de lut (eu am negre) se ung cu putin unt apoi se pune mamaliguta si se intinde bine , apoi se sparge un ou crud,se pune putina sare,apoi se pun bucatele de slanina taiate si prajite,sunca taiata(eu am pus doar pe 2)iar pe celelalte doua am pus...
Ciorba de salata cu slanina
Se curata usturoiul si se piseaza marunt apoi se caleste in putin ulei ,dupa care se pune salata spalata si taiata marunt. Se calesc impreuna pana se inmoaie bine salata ,apoi se pune sare si 3-4 litri apa.Se lasa sa fiarba la foc mic. Intre timp se taie slanina feliute subtiri si se cresteaza...
Rulada Passion
Albusurile se bat spuma apoi se pune zaharul si se mai bate putin dupa care se pune faina.Se imparte compozitia in 2 iar intr-una se pune cacao,apoi se pun in pungi separate si se taie coltul.Se unge o tava cu putin unt apoi se pune pe diagonala un rand maro si unu alb si se pune la copt la 160...
Chiftelute cu sos alb si mazare
Se ameteca bine carnea cu cartofii razuti si storsi, apoi se pune oul ,sare,piper,usturoi pisat.Se fac chiftelute mici si se prajesc in ulei Sosul: Se pune uleiul intr-o tigaie sa se infierbinte bine apoi se pune faina si se caleste putin dupa care se pune laptele cate putin, apoi...
Rulada turceasca
Se pun 250 ml lapte pe foc iar restul de 250 se amestesca cu zaharul si faina (sa nu se faca cocoloase) ,apoi cand laptele fierbe se toarna in fir subtire si se amesteca bine pana devine o budinca consistenta se pune si untul si vanilia . Intr-o tava se pune nuca de cocos iar cand crema e gata...
Vargabelles (vorgobeles)
Cantitatile sunt pentru 2 portii Se pune apa la fiert cu putina sare, iar cand clocoteste se fierb tagliatellele 4-5 minute Branza se amesteca cu 6 galbenusuri,iaurtul,smantana,untul topit,zaharul,vaniliile,crema de branza,stafidele si merele curatate si taiate cubulele mici Albusurile...
Rulouri cu piept de curcan
Se condimenteaza bine cu sare si piper pieptul de curcan (se poate si cu piept de pui ,in schimb eu prefer mai bine cel de curcan) apoi se pune cate o feliuta de sunca si cate una de cascaval,iar la un capat se pun cate 1 feliuta ardei rosu si una de ardei verde si se ruleaza , se prinde...
Panna cotta
Se incalzeste putin laptele apoi se pune praful de panna cotta(pt un plic se pun 250 frisca sau lapte) se amesteca bine cu baidora 2 minute dupa care se pune in boluri mici si se da la rece pt 2 ore( nu se pune pe foc deloc) Capsunile se zdrobesc bine apoi se amesteca cu putina frisca...
Spuma de capsuni cu frisca si ciocolata
Prima data se prepara budinca de ciocolata cu lapte si zahar dupa care se lasa la racit. Capsunile se zdrobesc bine cu badidora. Frisca se bate bine cu putin zahar daca e nevoie(depinde de capsuni cat de dulci sunt) Dupa ce toate sunt pregatite se amesteca frisca cu capsunile dupa...
Ciorbita cu bors
Se pun oasele si carnea taiata cubulete mici la fiert cu putina sare in 3-4 litri de apa. Se spumeaza bine dupa care se pun zarzavaturile. Morcovul,telina ,patrunejelul,ardeiul se taie cubulete mici, apoi se calesc in putin ulei 4-5 minute dupa care se pun peste carne si oase ,se lasa...
Ciuperci impanate cu piept de curcan
Se curata ciupercile ,iar piciorusele se toaca. Pieptul de curcan se toaca sau se taie bucatele foarte mici apoi se caleste in putin unt,dupa care se pun piciorusele de ciuperci tocate si se lasa sa se caleasca bine , se pune ardeiul tocat, rosu si verde,patrunjel tocat,sare si piper si se...
Supa cu galuste si bulion
Se curata zarzavaturile si se taie in 4-6 bucati, ceapa se curata si se lasa intreaga Se pun zarzavaturile si carnea la fiert ,impreuna cu boabele de piper si patrujelul verde legat cu ata si daca aveti si frunze de telina da un gust foarte bun( eu nu am avut) Cand sunt fierte se...
Merluciu cu telina la cuptor
Se stoarce o lamaie peste peste si se lasa 15 minute la rece,apoi se condimenteaza cu sare si piper. Intre timp se taie telina si morcovul julien si se calesc in `putin unt (1 lingura)apoi se pune ceapa taita pestisori si se mai lasa 3-4 minute sa se caleasca impreuna Se unge bine un vas cu...
Oua in chifla
Se taie un capacel de pe chifla, nu mare. Se scobeste bine chifla de miez, sa nu se rupa si se unge cu putin unt Se sparge cate un ou in fiecare chifla. Se sareaza si se pune putina boia de ardei rosu dulce (optional pt culoare) Se unge un vas de yena (am pus eu) cu unt si apoi...
Peste cu garnitura de orez
Se curata pestii foarte bine ,li se rupe capul si efectiv apoi se trage sira spinarii. Se curata si de mate. Sant putin migalosi de curatat dar sant grozavi Dupa ce s-au terminat de curatat se spala foarte bine in 3-4 ape ,apoi se pune 1 lamaie stoarsa (zeama )peste ei si se lasa putin...
Pungute cu surprize
Se fierbe pieptul de curcan(se poate si cu pulpe cred) in apa cu putina sare apoi se lasa la racit Se taie bucatele si se condimenteaza cu sare si piper Ciupercile se taie feliute si se calesc putin in ulei (eu nu am avut ciuperci si am inlocuit cu cascaval) Se ia o bucata de piept...
Reteta de preparare a papanasilor
Reteta de preparare a papanasilor Se scurge branza daca e cazul (depinde de branza) se amesteca cu ouale, faina ,grisul si vaniliile si se amesteca bine ,(trebuie sa iasa o pasta crema mai moale,sa se poata modela usor) Se pune apa la fiert intr-o cratita de 3-4 litri ,cu putina sare ...
Chec cu ciocolata (arici)
Se amesteca bine zaharul cu untul si vaniliile,apoi se pun ouale,praful de copt ,faina si mousseul de ciocolata se amesteca toate Nuca de cocos se opareste in putin lapte apoi dupa ce s-a racit se amesteca cu capsunile zdrobite si zaharul dupa care se da forma de baston . Se unge...
Chiftelute in sos cu piure
Se pregateste carne de chiftelute se amesteca bine toate apoi se formeaza chiftelute si se coc in ulei Pt sosul de rosii: Se pune ulei intr-o cratita apoi se pune faina si se caleste putin dupa care se pune pasta de tomate si se amesteca bine pana se ingrosa se pune sare...
Spuma de capsuni cu frisca
Se curata bine capsunile, se spala bine apoi se mixeaza cu blenderul. Frisca se bate bine cu zaharul, apoi se amesteca cu capsunile (se lasa si pt decor din frisca) Se pun in cupe sau boluri si se orneza cu frisca dupa care se decoreaza cu mini rolls si inimioare,bombonele,si siropul de...
Mini pizza fara blat
Prim data se taie baconul bucatele mici,salamul taiat feliute cel uscat iar sunca am tocat-o marunt,cascavalul taiat cubulete,ardeiul la fel taiat cubulete si rosiile,masline am lasat si intregi si tocate si patrunjel verde tocat Nu este o ordine anume ,puneti si taiati dupa bunul plac...
Chiftelute cu garnitura
Se pregateste carnea se ameteca bine cu ouale ,sarea piperul si cartoful razuit bine si morcovul si paine inmuiata in putin lapte,se pune si ustroiul pisat marunt si patrunjel verde si se ameteca bine apoi se fac chiftelute mai mari care se prajesc in ulei bine incins Cratofi se curata...
Crema de peste
Se pune pestele la fiert in apa cu sare,o cana de otet ,piper boabe si foi de dafin Cand pestele e fiert dupa 15-20 minute se ia de pe foc si se alege de oase apoi se toaca marunt Ceapa se curata si se taie pestisori apoi se caleste ,dupa care se toaca si ea marunt. Se ameteca pestele cu...
Tort cu pitici pentru un pitic de 4 ani RARES
Pt. mousse de lamaie: Se pune laptele la fiert,intre timp se pune gelatina la inmuiat in sucul de lamaie. Amidonul se amesteca bine cu zaharul si ouale,apoi se pune in fir subtire peste lapte si se amesteca bine fiindca se ingroasa foarte repede si se pune coaja de lamaie. Se ia de pe foc...
Reteta de vols (cosulete)
Se lasa sa se dezghete aluatul de foietaj apoi se iau 2 forme de paharele mici ,unul de tuica si unul mai mic sau un capacel si se taie Se taie 3 cercuri cu paharelul de tuica apoi se ung cu ou si 2 dintre ele se mai taie odata in mijloc cu un capacel mic si apoi se suprapun cele 2 cu...
Paine Trandafir
Se dizolva drojdia in apa calduta cu zaharul brun apoi se amesteca cu faina ,untu topit,uleiul ,oul si sarea. Se pune toate in masina de paine si se lasa la framanta si dospit Dupa ce a dospit se soate din masin de paine se se imparte aluatu in 16 parti egale Se formeaza bilute din...